motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi

Osteoporoza liječenje

Sponzorirano

Osteoporoza liječenje

Osteoporoza liječenje i uzrok

Osteoporoza je kronična bolest koštanog tkiva koja se pojavljuje usred velikog gubitka mineralnog i organskih dijela kosti, zbog čega kosti postanu tako krhke i lako lomljive. To je zapravo bolest koja se često povezuje sa ljudima starije dobi i ženama koje prolaze menopauzu jer se tada događaju razne hormonalne promjene zbog čega kosti izgube na svojoj čvrstoći koju su imale prije. Najčešći uzrok pojave osteoporoze je zbog prestanka lučenja ženskog spolnog hormona odnosno estrogena, koji se prestane lučiti nakon prolaska perioda menopauze. No, nije to jedini razlog zbog čega dolazi do osteoporoze. Drugi uzročnici koji veoma često mogu uzrokovati osteoporozu je kada postoji veliki gubitak odnosno manjak kalcija i vitamina D u organizmu. Kada se to dogodi kosti postaju jako slabe i vrlo lomljive, te je onda osteoporoza liječenje pod hitno potreban. U nastavku ćemo vam otkriti koji su simptomi osteoporoze te kako ide osteoporoza liječenje i kako ju spriječiti.

Osteoporoza liječenje i simptomi

Prije nego što vam kažemo kako izgleda osteoporoza liječenje, ponajprije ćemo vam malo reći o tome kakvi su njezini simptomi i kako možete ubuduće spriječiti razvoj osteoporoze. Kod osteoporoze, ne možete ju odmah primijetiti jer je ona asimptomatska bolest na početku i ova se bolest tek kasnije pokaže nakon što ste imali prvi prijelom kosti. Od prijeloma kosti se najčešće događaju prijelomi kralježaka, kuka, bedrene kosti, nadlaktične kosti i palčane kosti. Također, kada imate manjak kalcija u sebi, kosti vam krenu slabjeti te postepeno se počinjete grbiti i razvijete kifozu. Kako biste inače spriječili razvoj osteoporoze, veoma je bitno da se i dalje redovito krećete, bilo s hodanjem ili vježbanjem, te da uvijek unosite dovoljno kalcija i vitamina D u sebi bilo kroz suplemente ili prehranu. Također, bitno je da ne pušite i ne konzumirate puno alkohola, i da spriječite padove i prijelome. U nastavku ćemo vam reći kako se provodi osteoporoza liječenje.

Osteoporoza liječenje i kako spriječiti bolest

Osteoporoza liječenje se provodi na način da se primjenjuju neke opće mjere kao i specifični lijekovi koji bi vam trebali pomoći kod smanjenja simptoma i olakšanja vašeg života bez rizika od prijeloma i boli. Prve opće mjere za osteoporoza liječenje je da morate malo promijeniti svoj životni stil, i to se specifično odnosi na prehranu i tjelesnu aktivnost. Kod prehrane morate se hraniti prehranom koja je prilagođena prema vašem stanju, a to je da morate unositi hranu koja sadrži puno kalcija i vitamina D, a i dobro vam je da uzimate te iste suplemente po preporučenoj dozi. Što se tiče tjelesne aktivnosti, bitno je da se svakodnevno krećete. Najbolje vam je da idete na redovne dnevne šetnje po barem pola sata do sat vremena, no sve ovisno o vašim mogućnostima i sposobnostima. Od lijekova prvo se daju bisfosfonati koji sprječavaju prijelome kostiju i kralježaka, te se kasniju daju selektivni modulatori estrogenskih receptora i kalcitonin, te teriparatid i antiresorptivnim lijekovi, ovisno o uzroku osteoporoze i vašem zdravlju.

Tagovi:

motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi