motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi

Osteoartritis šake – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Osteoartritis šake - uzrok, simptomi, liječenje

Što je osteoartritis šake i što ga uzrokuje?

Očuvanje zdravlja svakome od nas treba biti na vrhu liste prioriteta. Ipak, godine sa sobom vuku i određene bolesti. Kako smo stariji, primjećujemo da se javljaju određeni bolovi koje prije nismo iskusili, i to u raznim dijelovima tijela poput leđa, nogu, kukova pa i ruku. Ako primjećujete bolove i području ruku, moguće je da vas muči osteoartritis šake. Ova bolest se obično pojavljuje kao mali čvorići u zglobovima prstiju, te ih je čak moguće i vidjeti. Ta bol može biti poprilično nezgodna i pojačavati se kroz godine. Ako mislite da osteoartritis šake možete spriječiti zdravim životom poput zdrave ishrane i tjelovježbe, loša vijest je što je ova bolest uglavnom genetski uzrokovana te se prenosi najčešće s majke na kćer. Upravo zbog toga što je uzrok genetski, jedino što možete napraviti jest obratiti pažnju ima li netko od vaših predaka ovu bolest kako bi znali što možete očekivati i probati neke od metoda prevencije.

Ovo su simptomi koje ima osteoartritis šake

Osteoartritis šake je poznatiji kao i degenerativna bolest zglobova. Do te bolesti dolazi zbog propadanja zglobne hrskavice te zbog toga dolazi do poteškoća u kretanju i boli, jer nema hrskavice koja ublažuje trenje između kostiju. Osteoartritis šake ima sljedeće simptome: možete iskusiti bol koja se u početku javlja kada vam je šaka izložena dugotrajnom naporu i sili. S vremenom se ta bol širi pa se može pojaviti i dok mirujete, a njezin intenzitet varira. Ako vam je bol toliko uznapredovala da je postala nepodnošljiva te se javlja gotovo svakodnevno, potrebno je potražiti ozbiljnije metode liječenja. Kroz cijeli postupak svakako je korisno da vas vodi liječnik stručne medicinske naobrazbe koji dobro poznaje bolest koja vas je muči. U nastavku ćemo opisati kako će taj postupak liječenja izgledati kako biste unaprijed znali što sve možete očekivati. Ipak, treba imati na umu da se radi o bolesti čiji se simptomi mogu samo umanjiti i koja se, bar trenutno, ne može potpuno izliječiti

Kako se osteoartritis šake liječi?

Osteoartritis šake se treba liječiti na kompleksan i višestruk način jer se radi o poprilično kompleksnoj bolesti. Liječenje se bazira na tri osnovna principa: samopomoći do granice koja je razumna, edukacije te konačno fizikalnih postupaka te po potrebi i kirurškog zahvata. Za početak, ključan korak je promjena životnih navika. Na što se to točno odnosi? Ključno je prilagoditi svoj život i aktivnosti bolesti na način da izbacite aktivnosti koji pospješuju napredak bolesti te da uvedete aktivnosti koji sprječavaju napredovanje bolesti. Konkretno, vježbe koje jačaju područje šake mogu biti od velike koristi. Redovito provođenje takvih medicinskih vježbi može biti od velike koristi, ali mora biti pod nadzorom fizijatra. Ipak, vrlo je poželjno da pacijent ima razvijen osjećaj samokontrole i da može prepoznati znakove koji dolaze od vlastitog tijela te prilagoditi aktivnosti tijelu. Konačno, liječenje podrazumijeva i primjenu lijekova koji će služiti za ublaženje boli. Iako posljedice koje ostavlja osteoartritis šake, prvenstveno u vidu boli, najlakše nestaju lijekovima, ne smijete zaboraviti na ostale metode liječenja.

Tagovi:

motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi