Miralash - pojačivać trepavica

Miralash je ključ za prirodno duge, guste i zavodljive trepavice.

  • produžuje trepavice
  • podebljava ih
  • potamnjuje
  • daje im čvrstoću

 

Opadanje trepavica – uzrok i rješenje problema

Sponzorirano

Opadanje trepavica - uzrok i rješenje problema

Trepavice i opadanje trepavica

Priznali mi to ili ne, ali svi mi patimo na naš vanjski izgled i držimo do toga da izgledamo što najbolje možemo. Pod ovaj utjecaj posebice padaju žene, od kojih većina njih jako pazi na to da kada god idu van da se uvijek dotjeraju i da budu svoja najbolja verzija sebe. Jedno od tih stvari koje rade je kroz šminkanje, a mnogim ženama je najveći fokus oči koje vole naglasiti sa sjenilom, tušem za oči i maskarom. Čudo je koliko može jedna obična maskara napraviti promjenu na licu! No, nemamo svi prirodno guste i duge trepavice, te neke se odlučuju na umjetne trepavice ili stave više slojeva maskare. To može u tom trenu dati odlične rezultate, ali dugoročno može uzrokovati opadanje trepavica i vaše trepavice više ne budu bile čvrste i otporne kao prije. Ovo je samo jedan mnogih uzročnika koji mogu uzrokovati opadanje trepavica, a u nastavku ćemo vam reći koji su drugi i kako možete riješiti ovaj problem.

Opadanje trepavica – uzrok

Jedan od glavnih uzročnika za opadanje trepavica je zbog korištenja stvari koji isušuje područje oka i posebice korijen trepavica. Među glavnim stvarima se nalaze vodootporne maskare kao i ljepilo koje se koristi za stavljanje umjetnih trepavica. Vodootporna maskara u sebi sadrži vosak koji čini običnu maskaru vodootpornim na sve vremenske uvjete poput kiše kao i na znojenje i plakanje. No, kao negativna strana toga je da isušuje trepavice i s vremenom trepavice oslabe i mogu čak nakon dugog redovitog korištenja vodootporne maskare opadati trepavice. Zato proizvođači savjetuju da ne koristite maskaru svaki dan već po potrebi. Kod ljepila za umjetne trepavice, samo po sebi je logično za shvatiti da nije to dobro za vaše prirodne trepavice. Pošto se ljepilo stavlja uz sami korijen pravih trepavica, to područje će s vremenom postati suho, nadraženo i osjetljivo te može oslabiti taj predio. Također, ako koristite proizvode za njegu lica koje sadrži alkohol može isto tako iziritirati to područje i uzrokovati opadanje trepavica. Faktori poput stresa isto pridonosi ovome.

Opadanje trepavica – rješenje

Najbolje rješenje za tretiranje problema s opadanje trepavica vam je ponajprije da spriječite daljnji razvoj ovog problema. Ukoliko inače na redovnoj bazu koristite proizvode poput vodootporne maskare ili pak umjetne trepavice, trebali biste onda prestati ih koristiti i dati vašim prirodnim trepavicama prostora da dišu i da se oporave. Iako se na prvu čini da to ne bude napravilo nikakvu štetu, zapravo dugoročno gledano možete s ovim stvarima napraviti veliku štetu i uzrokovati opadanje trepavica. Stoga je bitno napraviti pauzu kako bi trepavice mogle se polako oporaviti. Sljedeće možete koristiti proizvode poput Castor ulja koje je poznato za poticanje rasta obrva i trepavica. Ujedno, na tržištu možete pronaći razne regeneratore za trepavice koje vam mogu pomoći da ponovno povratite natrag hidrataciju u vašim trepavicama. Preporuka je da promijenite šminku za oči koju inače koristite s nečim što će manje oštetiti vaše trepavice, i da prilikom skidanja šminke upotrijebite nešto s uljem i što ne sadrži alkohol.

Tagovi:

Miralash - pojačivać trepavica

Miralash je ključ za prirodno duge, guste i zavodljive trepavice.

  • produžuje trepavice
  • podebljava ih
  • potamnjuje
  • daje im čvrstoću