Potencija.net

Najbolji proizvodi za potenciju i erekciju

  • dugotrajan seks
  • čvrsta i jaka erekcija
  • više sperme
  • veći libido
  • proizvodi za nju i njega

Neplodnost kod muškaraca i žena – uzroci i liječenje

Ljepota i zdravlje

Neplodnost kod muškaraca i žena - uzroci i liječenje

Što uzrokuje neplodnost kod muškaraca i žena?

Par koji planira zasnovat svoj zajednički život nerijetko strahuje od mogućnosti da ne mogu imati djecu, i da se njihova idilična kuća doma i djece naruši. Ako je neplodnost nešto što vas plaši i od čega strahujete, u nastavku ćemo vam probati razjasniti i demistificirati ovaj problem kako bi ga bolje razumjeli. Neplodnost najprije nije toliko učestala pojava. To je dijagnoza s kojom će se u prosjeku susrest 10 do 15 % parova. Vjerojatno se pitate koji spol je zaslužniji za takvu statistiku? Ne treba svaljivati krivnju ni na jedan spol jer uzrok se podjednako raspoređuje i na žene i na muškarce.

Uzrok leži prvenstveno u raznim vanjskim, okolišnim čimbenicima. Naravno, glavni faktor koji utječe svakako je životna dob, pa tako što ste starije dobi, manje su šanse da ćete moći imati djecu. Ostali uzroci mogu biti poremećaji ovulacije i policistični jajnici, hiperprolaktinemija, preuranjena iscrpljenost jajnika, endometrioza, nedovoljna proizvodnja spermija kod muškaraca, kao i odlike životnog stila poput pušenja, tjelesne težine i spolnih bolesti poput klamidije.

Što je neplodnost i kako se liječi?

Prije nego što pređemo na sam postupak liječenja neplodnosti, valja najprije definirati što je neplodnost zaista i kako se liječi. Za definiciju trebamo pogledati što kaže Svjetska zdravstvena organizacija. Tako će prema njihovom stajalištu neplodnost postojati ako par nije u mogućnosti ostvariti trudnoću nakon najmanje godinu dana redovitih nezaštićenih odnosa. Neki će dati i konzervativniju definiciju da se radi o neplodnosti ako nije moguće zatrudnjeti već nakon 6 mjeseci nezaštićenih spolnih odnosa. Nadalje, razlikujemo primarnu i sekundarnu vrstu neplodnosti.

O primarnoj će se raditi ako žena nikada nije imala dovršenu trudnoću dok će se o sekundarnoj raditi ako je žena već uspješno rodila dijete. Glede liječenja neplodnosti, napretkom medicine ovaj problem je postao sve lakši za izliječiti. Postoje razne metode liječenja neplodnosti, bilo lijekovima, operacijama ili pak uz pomoć potpomognute oplodnje. Lijekovima se pokušava stimulirati ovulacija i to je najčešće prvi korak u liječenju. Nadalje, drugi, invazivniji način liječenja je kirurško liječenje, tj operativni zahvat.

Evo kako spriječiti neplodnost

Neplodnost je problem od kojeg strahuju mnogi mladi parovi. Nema jačeg poriva u čovjeku od poriva za stvaranjem potomstva i prenošenja svog genetskog koda dalje. Kako bi se osigurali što je više moguće da upravo vi nemate problema s ovim dosta učestalim problemom današnjice, navest ćemo neke načine kako možete svesti nastupanje neplodnosti na minimum. Naime, nemogućnost imanja djece će vjerojatnije uslijediti ako ste pretili, ako pušite ili uživate droge ili prekomjerno konzumirate alkohol.

Nadalje, ako ste u svojoj prošlosti bili seksualno aktivni s mnogo partnera, postoji vjerojatnost da imate razne spolno prenosive bolesti koji također mogu biti od utjecaja, poput klamidije. Plodnost može biti umanjena i zbog raznih drugih epigenetskih čimbenika poput toksina, zračenja, okolinskih zagađivača i sl. Novija istraživanja pokazuju da uske hlače, dugotrajno bicikliranje i držanje mobitela u prednjem džepu povećavaju šanse razvitka neplodnosti kod muškaraca. Razlog tomu vjerojatno znate: Testisi vise jer moraju bit na nešto nižoj temperaturi od tjelesne kako bi se uspješno proizvodili spermiji. Uske hlače i ostale nabrojane okolnosti to sprječavaju pa je neplodnost može nastupiti neočekivano prije nego u normalnim okolnostima.

Tagovi:

Potencija.net

Najbolji proizvodi za potenciju i erekciju

  • dugotrajan seks
  • čvrsta i jaka erekcija
  • više sperme
  • veći libido
  • proizvodi za nju i njega