motion free

Anti-ageing eye massager - riješite se podočnjaka

Trostruko djelovanje protiv starenja.

  • brzo daje rezultate
  • kompaktan i lagan
  • jednostavan za korištenje
  • vraća samopouzdanje
  • suvremena tehnologija
Podočnjaci

Što su podočnjaci i kako nastaju?

Svi smo se barem jednom u životu susreli sa podočnjacima, barem nakon neprospavane noći. Današnji način ubrzanog života, stres, noćne zabave, ali i starenje organizma mogu uzrokovati podočnjake. To su vidljive promjene u boji kože ispod očiju, ali može se pojaviti i kao natečenost kože ispod očiju. Koža ispod očiju je vrlo tanka i vrlo osjetljiva, pa vanjski ili unutarnji utjecaji mogu utjecati na njihovu pojavu.

Podočnjaci zbog vanjskih utjecaja mogu nastati po utjecajem UV zraka, upotreba kozmetičkih proizvoda, raznih alergija, neispavanosti, prekomjernog rada na kompjuteru, ali mogu nastati i zbog pušenja, te trljanja kože ispod očiju. Ukoliko se radi o vanjskim utjecajima potrebno je samo da vanjske utjecaje smanjite ili potpuno uklonite.

Podočnjak međutim može nastati i zbog unutarnjeg utjecaja kojim vam vaše tijelo signalizira da nešto nije u redu. Ovi pravi podočnjaci nastaju zbog nekih zdravstvenih problema. Ovisno o kojoj vrsti zdravstvenog problema se radi tako i izgledaju promjene na koži ispod očiju. Da biste otkrili pravi uzrok pojave podočnjaka koji traju i ne nestaju svakako se obratite svom liječniku koji će za početak napraviti sistematski pregled, postaviti dijagnozu i otkriti uzrok vaših podočnjaka.

Podočnjaci vrste i uzroci

Kako smo naveli podočnjaci se prvenstveno razlikuju prema utjecaju, kao posljedica vanjskih utjecaja nazivaju se lažni, te oni koji nastaju kao posljedica unutarnjih utjecaja i nazivaju se pravim podočnjacima. Sa vanjskim utjecajima na promjene na koži ispod očiju ćete lako izaći na kraj, privremeno pokriti kozmetičkim preparatima ukoliko se ne radi o alergiji dok ne uklonite te vanjske utjecaje.

Pravi podočnjaci nastaju kao simptom nekog zdravstvenog problema i tanka koža ispod očiju signalizira da je vrijeme za posjet liječniku. Ovisno od uzroka razlikuju se u boji pigmentacije kože: smeđi, tamnoljubičasti i tamni kolutovi. Ukoliko vam se pojave tamne boje promjene na koži ispod očiju postoji mogućnost da vaši bubrezi, kardiovaskularni sustav ili štitnjača imaju problema sa svojim funkcioniranjem. Ukoliko se pojavi i natečenost svakako se radi o bubrezima.

Ako imate problema sa anemičnosti i nedostatkom željeza u krvi promjene na koži ispod očiju bit će ljubičaste boje. Smeđim podočnjacima se pripisuje da se javljaju kod problema sa jetrom i mogu biti natečeni i ispupčeni kod osoba koje prekomjerno konzumiraju alkohol.

Povišeni kolesterol i poremećaj rada hormona uzrokovat će žutosmeđe izbočine nalik prištićima, pa je potrebno da provjerite rad štitnjače i razinu kolesterola i triglicerida. U svakom slučaju potrebno je obratiti se svom liječniku koji na osnovu krvne slike može ustanoviti o čemu se radi.

Podočnjaci i kako ih se riješiti

Kako bi se riješili tamnih kolutova oko očiju svakako trebate otkloniti uzrok koji je doveo do njihove pojave. Bez obzira o kojem se uzroku radi bit će potrebno promijeniti neke životne navike, više sna i odmora, izbjegavanje stresa kojim općenito slabi imunitet organizma, više šetnji i boravka na svježem zraku, promjena prehrane i općenito briga za vlastito zdravlje.

Ovisno o zdravstvenom problemu koji je uzrokovao podočnjake također ćete lijekovima i promjenama životnih navika postepeno utjecati i na nestajanje kolutova oko očiju. Međutim, u dogovoru sa liječnikom možete utjecati na svoje zdravlje i prirodnim putem.

Prirodnim putem se možete riješiti podočnjaka na način da umjesto kave konzumirate biljne čajeve koji su bogati antioksidantima za čišćenje vašeg tijela od toksičnih tvari. Podočnjaci se mogu smanjiti i potpuno ukloniti ako svoju prehranu unosite namirnice bogate određenim vitaminima i mineralima jer nedostatak istih vas je možda i doveo do pojave podočnjaka.

Vitamini K, B12, E i vitamin C su neophodni za vašu prehranu ukoliko želite ukloniti podočnjake. Podočnjaci se mogu smanjiti ako u prehrani smanjite unos soli, jedete puno zelenog lisnatog povrća kao salate, špinata, blitve, kupusa, kelja, te pijete svježe povrtne sokove poglavito mrkve koja je bogata beta-karotenom. Kako prakticirate promjenu životnih navika i zdraviju prehranu rezultati će biti vrlo brzo vidljivi.

motion free

Anti-ageing eye massager - riješite se podočnjaka

Trostruko djelovanje protiv starenja.

  • brzo daje rezultate
  • kompaktan i lagan
  • jednostavan za korištenje
  • vraća samopouzdanje
  • suvremena tehnologija