Kako se riješiti podočnjaka

Kako se riješiti podočnjaka

Zašto se pojavljuju podočnjaci

Što uzrokuje tamne krugove ispod očiju? Područje oko očiju jedno je od estetski najvažnijih. Podočnjaci su česti i kod muškaraca i kod žena, što pridonosi mnogo starijem izgledu lica. Iako ne uzrokuju zdravstveni problem, mogu negativno utjecati na samopouzdanje osobe. Pojava podočnjaka rezultat je nekoliko čimbenika. Procesom starenja tkivo oko očiju slabi, kao i određeni mišići koji podupiru kapke. Starenjem gubimo kolagen, a tkivo kože se s vremenom mijenja, što doprinosi stanjivanju kože, što uzrokuje pojavu podočnjaka. Također, genetski vaša koža ima više pigmenta u ovom području ili masnog tkiva koje se ovdje taloži. Tekućina se nakuplja u području ispod očiju, što uzrokuje natečenost. Osim starenja i zadržavanja tekućine, drugi čimbenici su nedovoljno sna, alergije, hormonske promjene i stres. Do pogoršanja može doći zbog genetskih procesa; određena medicinska stanja; kada se tekućina zadržava u tijelu, na primjer nakon buđenja ili konzumiranja previše soli u prehrani; ako je uzrok alergija. Podočnjaci čine lice starim i umornim, no određeni kozmetički i kirurški tretmani te način života mogu pomoći u njihovom smanjenju ili uklanjanju.

Mogu li se podočnjaci smanjiti prirodnim putem?

Mogu li se podočnjaci smanjiti prirodnim putem? Kako biste uklonili podočnjake potrebno je dnevno unositi dovoljnu količinu vode. Pijte 2 litre vode dnevno, odnosno deset čaša. Potražite prirodne proizvode za njegu kože. Korištenje maski za podočnjake je praktično i brzo rješenje. Koristite maske koje će hladiti područje oko očiju i pružiti potrebnu potporu. Zaštitite kožu od štetnih sunčevih zraka proizvodima s visokim zaštitnim faktorom. Prilikom nanošenja kozmetičkih proizvoda prstima činite nježne pokrete kako biste potaknuli cirkulaciju. Limfna drenaža izvrsna je tehnika za smanjenje podočnjaka. Koristite vrećice čaja od kamilice jer ima protuupalna svojstva. Blazinice namočite u ohlađeni čaj od kamilice i stavite ih na zatvorene oči oko 10 minuta. Najbolje je nanositi ujutro i navečer zajedno s preporučenim kremama za područje. Osim ovih rješenja, podočnjaci se uklanjaju raznim estetskim zahvatima. Ovi tretmani uključuju laserski piling, kemijski piling, popunjavanje podočnjaka hijaluronskim filerima itd. Operacija podočnjaka na siguran način daje izvrsne rezultate u smislu njihovog potpunog uklanjanja i bez promjene izraza lica pacijenta.

Podočnjaci i njihovo liječenje

Podočnjaci su rijetko znak bolesti, ali čest su estetski problem. U borbi protiv podočnjaka briga za zdravlje je prvi korak. Preporuča se usvojiti promjene u dnevnoj rutini, čime se izbjegavaju glavni okidači. Počnite s prehranom koja je bogata vitaminom K i željezom, zeleni čaj će poboljšati cirkulaciju krvi u tijelu. Čajevi od kadulje, ružmarina, anisa, gospine trave i limuna izvrsni su za izbacivanje viška tekućine iz organizma pa su izvrsni i za prevenciju podočnjaka. Treba imati na umu da nedostatak sna povećava razinu kortizola. Kada u našem tijelu postoji višak ovog hormona, to može dovesti do štetnih učinaka. Što se tiče kože, nedostaje joj svježine, sjaja i može izgledati staro. Pobrinite se da redovito vježbate, dovoljno spavate i spavate 7 do 9 sati. Njega kože igra temeljnu ulogu u rješavanju problema podočnjaka. Pušenje ima vrlo negativan učinak na kožu i podočnjake. Ponajprije zato što izlučuje vitamin C iz organizma, zbog čega podočnjaci postaju izraženiji, a koža tanja. Prirodna rješenja nude učinkovit pristup poboljšanju zdravlja kože i smanjenju podočnjaka. Aloe vera ima protuupalni učinak koji ne samo da ublažava umor, već pomaže i u smanjenju tekućine koja uzrokuje podočnjake. Korištenje pripravaka na bazi aloe vere brzo je i praktično rješenje jer će djelovati blagotvorno i pridonijeti vlažnosti ispod očiju.


Tagovi: