Myceril - protiv gljivica na nogama

Djelotvoran lijek protiv gljivica na nogama
  • neutralizira neugodne mirise
  • bori se protiv gljivicama stopala
  • uklanja svrab između nožnih prstiju
  • sprječava mikozu noktiju
  • sprječava ljuštenje nogu

 

Ljuštenje stopala – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Ljuštenje stopala - uzrok, simptomi, liječenje

Ljuštenje stopala i zašto se stopala ljušte?

Kako nam se sve više bliži toplije vrijeme i kako nosimo sve manje odjeće, postajemo svjesni kako moramo napraviti makeover na određenim dijelovima tijela. Stopala su tijekom zime svakako dio tijela koji najviše zanemarujemo, što može dovesti do raznih problema. Ispucala i suha koža je česta pojava na stopalima. I dok mnogi od nas misle kako je to samo stvar smanjenje hidratacije, ljuštenje stopala može biti uzrokovano raznim uzrocima. Najčešći uzroci navedenog stanja su: Gljivična infekcija je svakako jedan od najčešćih razloga zašto nam se koža ljušti i zašto ona puca.

Infekciju treba liječiti što prije kako se ona ne bi proširila na nokte i tako uzrokovala još veći problem. Znojne noge, osobe koje puno vježbaju se češće i znoje, a kao što znamo znoj je savršen za razvoj infekcije i ovdje može doći do ljuštenja. Krive cipele, nošenje neudobnih cipela može dovesti do nastanka žuljeva, zadebljanja kože i ljuštenja stopala. Ljuštenje stopala mnogi povezuju s dehidracijom, što je donekle i točno. Ljuštenje je često estetski problem koji nije najugodniji jer se može pojaviti i osjećaj svraba i otvorenih ranica, ali ispravnom njegom ono može postati stvar prošlosti.

Ljuštenje stopala i kako ih liječiti?

Ljuštenje stopala nije samo estetski ružno, već je i neugodna pojava. Ako se uz ljuštenje pojave simptomi suhe i zategnute kože, laganog crvenila i svrbeža, znači da je vrijeme za liječenje. Kako liječiti stopalo koje se ljušti? Liječenje će uvelike ovisiti o samom uzročniku problema. Ljuštenje stopala je danas najčešće simptom razvoja gljivične infekcije, a razlog tome je nedovoljna higijena stopala, kao i neprikladna obuća. Liječenje gljivične infekcije se često provodi s protugljivičnim lijekovima, točnije kremama koje možemo kupiti u bilo kojoj ljekarni.

Navedene kreme pripadaju u lokalnu primjenu liječenja, što znači da se one lako nanose i tako napadaju glavne gljivice koje su odgovorne za nastanak ljuštenja kože na stopalu. Koliko dugo traje liječenje? Liječenje kremama može potrajati, naravno to prvenstveno ovisi o tome koliko je infekcija proširena. Određene kreme djeluju već nakon prvih primjena jer njeni aktivni sastojci brzo prodiru u kožu i napadaju glavne uzročnike problema. Gljivična infekcija stopala je zapravo mješovita progresivna bolest jer nastaje uzrokom gljivica, ali ona se može pogoršati ako dođe do razvoja drugih bakterija na stopalu. Ako kreme ne pomognu, tada je potrebno zatražiti stručno mišljenje vašeg doktora.

Ljuštenje stopala i kako voditi brigu o stopalima?

Gljivicu koja može prouzrokovati infekciju možemo zaraditi doslovno bilo gdje i bilo kada, zato su gljivične infekcije danas toliko raširene. Ljuštenje stopala je među prvim simptomima koje možemo primijetiti ako imamo razvijenu infekciju. Kako možemo spriječiti nastanak gljivične infekcije? Za početak trebali bi izbjegavati mjesta poput bazena, sauna, zajedničkih svlačionica. Isto tako ne bi smjeli dijeliti svoj ručnik, odjeću, obuću. Kako bi smanjili mogućnost pojave infekcije, također bi bilo poželjno da vodimo povećanu brigu o svojoj osobnoj higijeni, osobito stopalima.

Trebali bi isto tako odbaciti neudobnu obuću koja uzrokuje pojačano znojenje stopala, i nositi što prozračniju obuću, kao i čarape. Nažalost, mnogi misle kako je ljuštenje stopala samo neugodna pojava koja je nastala sama od sebe i kako će se ona povući sama od sebe. Ako želimo samostalno liječiti navedeni problem, tada je bitno da vodimo brigu o svojim stopalima. Nažalost, nekada možemo reagirati prekasno jer ne znamo o čemu je riječ, i tada je bitno potražiti mišljenje liječnika ili ljekarnika i primijeniti njihove metode u liječenju.

Tagovi:

Myceril - protiv gljivica na nogama

Djelotvoran lijek protiv gljivica na nogama
  • neutralizira neugodne mirise
  • bori se protiv gljivicama stopala
  • uklanja svrab između nožnih prstiju
  • sprječava mikozu noktiju
  • sprječava ljuštenje nogu