Znojenje stopala – uzrok i liječenje

Zenidol - protiv gljivica, svraba i pukotina na stopalu

Brzo upija i ne ostavlja tragova na krevetu i odjeći
  • Liječi gljivice stopala i nokta
  • Ublažava svrbež i ljuštenje
  • Eliminira znojenje i neugodan miris
  • Liječi pukotine na petama
  • Jača vaše nokte
 
Znojenje stopala - uzrok i liječenje

Znojenje stopala - uzrok

Vjerojatno ste i vi do sada iskusili onaj neugodan trenutak gdje vam se noge odnosno stopala nekontrolirano znoje. To se uglavnom zna dogoditi tokom onih vrućih, ljetnih dana zbog čega se počnete znojiti više nego ikada, pa vam tako i znojenje stopala se može dogoditi. No, ponekad nam se znoje stopala i kada nije uzrokovano nekim vanjskim, normalnim čimbenikom, već se pojavi zbog nekih drugih stanja. Kada vam se pojavi znojenje stopala povremeno i to je zbog nekih normalnih razloga, poput vrućine, izloženosti velikih tjelesnoj aktivnosti ili slično. No, ako vam se tokom cijele godine pojavljuje ova neugodna pojava, to može ukazivati na neka druga stanja. Normalno je da nam se noge svaki dan znoje, i to se uglavnom sve ispari, no ponekad može doći do pretjeranog izbacivanja znoja, što može ukazivati da je posrijedi neko drugo stanje. U nastavku ćemo vam reći više o ovoj temi i kako možete se riješiti problema.

Znojenje stopala - simptomi

Što se tiče znojenja stopala, posve je normalna stvar da svaka vam noga tokom dana izbaci i do čak četvrtine litre. Iako se u normalnim situacijama znoj ispari van, ponekad se može dogoditi da se zadrži u žlijezdama te onda u tom trenutku dođe do razvoja bakterija koje mogu ne samo povećati znoj već ujedno i neugodni miris koji se može pojaviti kao rezultat toga. Prekomjerno znojenje stopala je glavni simptom za stanje koje se naziva primarna fokalna hiperhidroza. Ljudi koji pate od ovoga stanja će uglavnom doživjeti nekontrolirano znojenje na lokaliziranim područjima na tijelu, a to su uz stopala zahvaćeni povremeno i dlanovi te pazusi. Znojenje stopala može ako se ne tretira na vrijeme dovest do raznih stanja poput atletskog stopala, plantarnih bradavica pa tako i do gljivica na nogama koje mogu prerasti u nešto ozbiljnije. U nastavku ćemo vam reći kako se tretira ova situacija i što možete napraviti da izbjegnete njegovu pojavu.

Znojenje stopala - liječenje

Najbolji način da se izbjegne razvoj raznih bolesti i stanja na stopalima je da izbjegnete njegovu pojavu. Gljivice na nogama se često događaju upravo zbog nošenja pretijesne obuće gdje nema protoka zraka, zbog znojenja u cipelama, slabe higijene ili zbog zaraze u prostorima javne namjene poput bazena. Bitno je da održavate higijenu i često mijenjate čarape, posebice ako se bavite sportom ili tjelovježbom. Znojenje stopala se uglavnom javlja zbog razine toksičnosti okoliša poput konzumacije hrane koja je bogata zasićenim mastima ili alkohol koji mogu uzrokovati toksine u tijelu koje se nakupljanjem stvaraju znojenje stopala. Za tretiranje pretjeranog znojenja stopala najbolje vam je da održavate pravilnu i redovitu higijenu stopala, da koristite pudere i slane kupke kako biste smanjili znojenje, da mijenjate obuću koju nosite kao i čarape da ih redovno mijenjate, da uklonite tvrdu kožu sa stopala, da promijenite svoju prehranu, da nosite prozračne i pamučne čarape i da ako imate gljivice dsa koristite antimikotičke kreme ili otopine.


Tagovi:

Zenidol - protiv gljivica, svraba i pukotina na stopalu

Brzo upija i ne ostavlja tragova na krevetu i odjeći
  • Liječi gljivice stopala i nokta
  • Ublažava svrbež i ljuštenje
  • Eliminira znojenje i neugodan miris
  • Liječi pukotine na petama
  • Jača vaše nokte