motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Ljuštenje kože na stopalima – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Ljuštenje kože na stopalima - uzrok, simptomi, liječenje

Ljuštenje kože na stopalima, uzroci

Ljuštenje kože je svakako neugodna pojava, osobito kada ona donosi popratne simptome koje uključuje crvenilo, žarenje i osjećaj svraba. Koža na našim nogama je često na udaru suhoće i perutanja, osobito stopala, a razlozi za ovu neugodnu pojavu su brojni. Mnogi misle kako je ljuštenje kože na stopalima jednostavno sindrom manjka hidratacije, no istina je da postoje mnogobrojni razlozi zašto dolazi do navedenog stanja. Koji su najčešći uzroci ljuštenja kože na stopalima? Znojne noge, kriva obuća, opekline od sunca, ekcemi, dehidracija i gljivična infekcija.

Svi navedeni razlozi često dovode do razvoja gljivične infekcije koja može postati veoma tvrdokorna i otežati liječenje. Mnogi od nas shvaćaju naša stopala zdravo za gotovo, no istina je da bi i o njima trebali voditi jednaku brigu kao o našem licu. Ljuštenje kože na stopalima je najčešće neugodan simptom koji nastaje radi gljivične infekcije, a kao što znamo, gljivična infekcija može biti veoma neugodna i narušiti izgled i zdravlje naših stopala.

Ljuštenje kože na stopalima, simptomi

Kada se koža na stopalima krene ljuštiti, popratni simptomi mogu biti sljedeći: Svrbež i osjećaj pečenja na stopalima i između prstiju stopala, isušenost kože koje dovodi do pucanja kože, malene pukotine na koži koje mogu biti krvave, nastanak plikova, neugodan miris. Ljuštenje kože je najčešće uzrokovano nedovoljnom brigom stopala i gljivičnom infekcijom. Gljivičnu infekciju stopala možemo opisati kao najučestaliju kožnu bolest današnjice. Vjeruje se kako 7 od 10 osoba pati od navedenog stanja.

Navedena infekcija je neugodna pojava i može biti zarazna, ali uz rano liječenje vaša stopala mogu vratiti svoji prvobitni izgled. Ukoliko se ustanovi da je ljuštenje kože na stopalima simptom gljivične infekcije, tada je potrebno odmah krenuti s liječenjem se infekcija ne bi proširila. Lokalno liječenje se provodi uz pomoć raznih krema i masti koje se nanose direktno na kožu. Ljuštenje kože na stopalima će jedino nestati ako se posvetimo njezi stopala. Svi navedeni simptomi se mogu riješiti uz pravilnu higijenu, dobro brisanje i sušenje stopala, i primjenom krema koje hidratiziraju osušenu kožu.

Ljuštenje kože na stopalima, liječenje

Ljuštenje kože na stopalima se često liječi doma uz osnovne korake o brizi stopala. Kod pojave gljivične infekcije koja se već proširila na nokat ili nokte potrebno je potražiti savjet liječnika ili ljekarnika. Da bi ubuduće izbjegli pojavu suhe kože na stopalima, probajte primijeniti sljedeće savjete: Nemojte hodati bosi na javnim mjestima, već zaštitite svoja stopala kako ne bi uhvatili gljivicu. Ljuštenje kože na stopalima je često uzrokovano vlagom, savjetuje se pažljivo sušenje stopala. Redovito mijenjajte svoje čarape i po potrebi operite svoje tenisice ili ih prozračite.

Birajte pamučne čarape koje ne zadržavaju znoj, kao i cipele koje su od što prirodnijeg materijala. Kada ste god u mogućnosti nosite otvorite cipele kako bi vam noga mogla disati. Nakon tuširanja dobro osušite stopala i po potrebi ih namažite s hidratantnom kremom koja će pružiti odgovarajuću njegu. U slučaju da se simptomi suhe kože ne povlače, tada se preporučuje da zatražite termin kod svojeg dermatologa kako bi se ustanovio razlog zašto.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente