Ljuštenje kože – uzrok, simptomi, liječenje

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti
 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente
Ljuštenje kože - uzrok, simptomi, liječenje

Ljuštenje kože, uzroci

Ljuštenje kože ili njeno perutanje se može opisati kao upalni proces koji je često uzrokovan opekotinama, alergijama, dermatitisom ili raznim kozmetičkim preparatima. Koji su uzroci nastanka ljuštenja kože? Koža je naš najveći, najvidljiviji i najizloženiji organ. Kao takva, ona se sastoji od tri sloja. Prvi sloj se naziva epiderma i on je zaslužan za zaštitu kože od štetnih tvari i zaslužan je za pohranu vlage. Kada nestane vlažnosti u koži, javljaju se simptomi u obliku suhoće, crvenila, ljuštenja.

Glavni uzroci za ljuštenje kože su sljedeći: Opekotine, alergijske reakcije, dermatitis, psorijaza, poremećaji u imunološkom sustavu, neželjena reakcija na šminku ili neke druge kozmetičke preparate, neželjena reakcija na lijekove, pretjerano znojenje. Važno je za naglasiti da se ono može dogoditi svakome i da ljuštenje ili perutanje ne mora biti zabrinjavajući znak. Često je riječ o neželjenoj reakciji kože, a navedeno se može riješiti promjenom proizvoda. Ljuštenje se često događa za ljetnih ili zimskih mjeseci kada je koži potrebna povećana doza pažnje.

Ljuštenje kože, simptomi

Najčešći simptomi ljuštenja kože su: Suha kao i zategnuta koža, lagano crvenilo, svrbež koji će na kraju dovesti do ljuštenja i perutanja kože. Ljuštenje kože se može dogoditi na bilo kojem djelu našeg tijela. Najčešće se događa na licu, glavi - tjemenu, rukama, oko očnih kapaka i obrva, nogama - osobito stopalima. Kako bi izbjegli ljuštenje kože, bitno je obratiti pažnju na njenu pravilnu njegu. Iako je ljuštenje sindrom manjka vlage u koži, nikako se ne preporučuju duge i vruće kupke koje naknadno mogu isušiti kožu.

Preporučuju se kratki tuševi mlakom vodom nakon koje će slijediti prikladna rutina u njezi kože. Kod pravilne njege bitno je izbjegavati jake sapune i preparate koji mogu dodatno uništiti prirodne lipide. Poželjno je zatražiti preporuku dermatologa ili ljekarnika u odabiru određene kreme ili proizvoda koji će u potpunosti nahraniti vašu kožu. Iako za navedeno stanje najčešće okrivljujemo vanjske čimbenike poput vremenskih uvjeta, važno je naglasiti da koža može reagirati i radi unutarnjih uvjeta. Hormoni, prehrana, dob - sve ovo može utjecati na kvalitetu i ponašanje naše kože.

Ljuštenje kože, liječenje

U većini slučajeva liječenje se provodi doma uz povećanu njegu i hidrataciju kože. Liječniku se trebate javiti ako primijetite sljedeće: Stanje kože se ne popravlja, koža se naknadno isušuje i dolazi do crvenila i krvarenja, nastaje jaka svrbež koja ometa vaše normalno funkcioniranje, nastaju rane kao posljedice češanja, ljuštenje kože zauzima sve veći dio kože. Ljuštenje kože je najbolje tretirati prirodnim preparatima, ili kremama koje su većinski na prirodnoj bazi. Od prirodnih lijekova možete primijeniti sodu bikarbonu, limunov sok, gel koji sadrži aloe veru i jabučni ocat.

Poželjno je da vam preparati za kupanje sadrže prirodna ulja od badema i ricinusa. Iako je često riječ o prolaznom stanju, ljuštenje nekada može biti i znak određenih bolesti. Ukoliko se simptomi ne povuku kroz neko dogledno vrijeme, poželjno je zatražiti mišljenje liječnika i dermatologa kako bi se problem uspješno uklonio. Zapamtite kako koža treba odgovarajuću njegu, i nemojte je ignorirati bez obzira na godišnje doba.


Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti
 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente