Alkotox - recite NE alkoholu

Učinkovito sredstvo u borbi protiv alkohola
 • Eliminira žudnju za alkoholom
 • Obnavlja oštećene jetrene stanice
 • Briše toksine iz tijela
 • Smiruje živčani sustav
 • Bez okusa i mirisa
 • Ne sadrži GMO
 • Ne povećava razinu šećera u krvi

Liječenje alkoholizma Zagreb

Sponzorirano

Liječenje alkoholizma Zagreb

Liječenje alkoholizma Zagreb započinje detoksikacijom

Alkoholizam je ovisnost i liječi se na odjelu bolnice za odvikavanje kao i sve druge ovisnosti. Bilo da je pacijent zaprimljen kao hitni slučaj ili se sam javio na odvikavanje, liječenje alkoholizma Zagreb započinje detoksikacijom jer je to najbrži način da se tijelo očisti od alkohola a pacijent psihički stabilizira i pripremi za daljnji tijek liječenja. Detoksikacija se u bolnici provodi uz istovremeno dodavanje vitamina, minerala i drugih mikroelemenata ili ljekovitih tvari u infuziji.

Naravno, liječenje alkoholizma Zagreb ima svoje protokole i faze, ali nakon detoksikacije, po potrebi se pacijent upućuje na intenzivnu skrb ili na odjel za psihoterapiju, socioterapiju, radnu terapiju, motivacijsku terapiju, ovisno o tome u kakvom stanju je pacijent. Odvikavanje od alkohola u svom programu uključuje i obiteljsku terapiju, jer se većina alkoholičara nažalost vrati pijenju kada se vrati u svoju obiteljsku svakodnevicu. Po završetku bolničkog liječenja pacijent dobiva lijekove i preporuku za neku od grupa liječenih alkoholičara.

Liječenje alkoholizma Zagreb u dnevnoj bolnici

Alkoholičar koji je psihički u stanju aktivno sudjelovati u svom liječenju ne mora biti stacioniran na bolničkom odjelu. Takvi pacijenti mogu izabrati liječenje alkoholizma Zagreb u dnevnoj bolnici u kojoj dnevno provedu 6 – 8 sati. Prijedlog za dnevnu bolnicu se dobiva prilikom otpusta sa bolničkog liječenja, s ciljem da pacijent u dnevnoj bolnici nastavi grupnu ili individualnu terapiju započetu na odjelu, preporučene lijekove pacijent treba nastaviti uzimati i tijekom liječenja u dnevnoj bolnici.

Dakle, liječenje alkoholizma Zagreb ne napušta svog pacijenta, otpuštanjem iz bolnice. Kao štu u bolničkom liječenju ima nekoliko razina liječenja, detoksikacija, odjel za akutna stanja, odjel intenzivne skrbi, odjel rehabilitacije, preporuka dnevne bolnice, tako će vas i dnevna bolnica nakon završenog terapijskog programa uputiti u neki od klubova liječenih alkoholičara, možda neki klub za međusobnu potporu ili neki motivacijski klub. Kao što je dnevna bolnica uhodani postupak nastavka liječenja nakon bolničkog liječenja i klubovi liječenih alkoholičara su logičan nastavak nakon dnevne bolnice.

Liječenje alkoholizma Zagreb i anonimni alkoholičari

Najpoznatija grupa za potporu je AA, grupa koju su osnovali dvojica Amerikanaca 1935 godine, koji su okupljajući alkoholičare i radeći s njima i sami uspijevali ostati trijezni. Terapijski rad AA se temelji na 12 terapijskih koraka i međusobnoj potpori grupe i statistike kažu da AA imaju najbolje rezultate među svim drugim terapijskim postupcima. AA su se raširili prvo po cijeloj Americi, a onda po cijelom svijetu, a liječenje alkoholizma Zagreb i anonimni alkoholičari surađuju.

Liječenje alkoholizma Zagreb surađuje i sa drugim klubovima liječenih alkoholičara, ali preporuke idu ovisno o procjeni liječnika, o tome gdje pacijent živi i u kakvom stanju završava bolnički terapijski program. U Hrvatskoj postoji Udruga AA, kao krovna organizacija, a grupe AA postoje skoro u svim hrvatskim gradovima. Anonimnost i privatnost su svetinja u ovim grupama i zato se većina liječenih alkoholičara u njima osjeća dobro i prihvaćeno, a po potrebi, kao za vrijeme epidemije korone, održavaju i online sastanke i radionice.

Tagovi:

Alkotox - recite NE alkoholu

Učinkovito sredstvo u borbi protiv alkohola
 • Eliminira žudnju za alkoholom
 • Obnavlja oštećene jetrene stanice
 • Briše toksine iz tijela
 • Smiruje živčani sustav
 • Bez okusa i mirisa
 • Ne sadrži GMO
 • Ne povećava razinu šećera u krvi