motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi

Koksartroza – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Koksartroza - uzrok, simptomi, liječenje

Kako nastaje koksartroza i koji su uzroci?

Koksartroza, ili artroza kuka je bolest propadanja hrskavice kuka i okolnog tkiva koje se često javlja kod profesionalnih sportaša, no isto tako i kod drugih ljudi. Radi se o bolesti koja se javlja postepeno, a gradacijski postaje sve nepodnošljivija i teža. Koksartroza u početku ne uvjetuje svakodnevan život i javlja se tek u kratkim instancama, uglavnom u početku dana kod još nismo razgibali svoje tijelo nakon noćnog sna. Ova bolest rijetko može biti uzrokovana nekim virusom, parazitom ili bakterijom. Radi se o bolesti koja se isključivo javlja radi dva uzroka: starosti i pretilosti. Starost je prvi uzrok jer se kukovi s godinama “troše” i tako postepeno može doći do bolesti. Kod pretilih osoba bolest se javlja radi pretjeranog tereta koji gornji dio tijela stavlja na donji. Rješavanje viška kilograma uvijek je odlično rješenje ako želimo spriječiti ili liječiti bolesti kuka. Kod starosti ne možemo napraviti briljantan zaokret, no svejedno možemo spriječiti daljnje napredovanje bolesti.

Koksartroza i simptomi: kako znati da je u pitanju bolest kuka?

Simptomi ove bolesti uvijek su isti: radi se o postepeno jačoj boli u području kuka koju ćemo u početku uglavnom osjetiti nakon ustajanja iz kreveta. Razlog tome jest što tada nismo razgibani pa se osjeća trošenje kuka odnosno zgloba u tom području. Koksartroza se također može osjetiti u jutarnjem oblačenju cipela i pri izvođenju ikakvog saginjanja. Pored toga ne postoje drugi simptomi: koksartroza ne potiče nikakve smetnje po pitanju probave niti krvotoka. Kasniji simptomi mogu uključivati konstantnu bol u području kuka, a također i bol u susjednim dijelovima tijela. Ukoliko imate višak kilograma ili ste osoba u godinama, svakako biste trebali nakon ikakvih prvotnih simptoma u području kuka pregledati kukove kod specijalista. Prevencija bolesti je pola liječenja, a odgađanje posjete doktoru može samo prolongirati Vaše tegobe s zglobovima. Ne dopustite si daljnje komplikacije i uvijek pregledavajte svoje tijelo kada nešto boli. Bol je glavni alat tijelu da Vam da do znanja da nešto nije u redu.

Koksartroza i liječenje: kako se nosimo s ovom bolešću?

Bolesti kuka nikako nisu rijetkost i prije ili kasnije se susretnemo s osobom koja ima problema s kukovima. Liječenje ove bolesti ovisi o stadiju koksartroze i koliko je kuk istrošen. U ranijim fazama ove bolesti glavna terapija se sastoji od tjelovježbe i to s posebnim vježbama koje će Vam dati veću mobilnost na području kuka. Isto tako doktori Vam mogu prepisati tablete, no znajte da je glavni dio liječenja ove bolesti svakako fizička aktivnost odnosno povećanje mobilnosti kuka. Postoji niz vježbi za sve one koji pate od ove bolesti, a ne radi se o vježbama koje ćete teško raditi zato što ste pretili ili stari. Koksartroza ne obuhvaća samo tjelovježbu, već i posebnu prehranu punu nemasnih mliječnih proizvoda koji mogu ojačati Vaše kosti i zglobove. Postoje i različiti čajevi koje možete piti da biste ublažili bolove, a prirodne metode liječenja su beskrajne. Koksartroza je bolest s kojom se ne treba zafrkavati i treba odmah reagirati stoga po prvim simptomima svakako posjetite svoga liječnika.

Tagovi:

motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi