Kako zamotati poklon

Zanimljivosti

Kako zamotati poklon

Kako zamotati poklon, umijeće

Priznajte, koliko nas zapravo zamata poklone za svoje najdraže? Mali postotak. Usluge zamatanja nude se na svakom koraku i u svakoj trgovini za vrijeme blagdana, no što kada kupujete poklon partneru za godišnjicu i ne pronalazite nigdje usluge zamatanja darova? Kako zamotati poklon je zaista umijeće ako želite da to bude prezentacijski lijepo. Poklon ima neku veću čar kada ga vi sami zamotate i poklonite voljenoj osobi, ali kako zamotati poklon ako nikada niste bili vješti u tome? Većina nas bi stavila npr. Plišanog medvjedića u kutiju i pravilno zamotala poklon, ili samo ga stavila u gotovu ukrasnu vrećicu, no to nije fora. Zašto ne biste probali recimo zamotati plišanog medvjedića po njegovom obliku tijela? Da, znamo da će se vidjeti oblik dara, ali samo umijeće zamatanja će uz poklon oduševiti osobu kojoj poklon ide. Internet je zaista neiscrpan izvor informacija, tako da možete pogledati i neke tutoriale i okušati se u načinu zamatanja za koji niste ni znali da postoji. Poklanjanje poklona je lijepa gesta koja ispunjava, tako da je zaista bitno da to bude odrađeno na ne nužno lijepi i perfektan način, ali sigurno je bitno da bude simpatično.

Kako zamotati poklon, savjeti

Kada odaberete poklon za osobu, bitno je da taj poklon predstavlja nešto što ta osoba voli ili želi. Pokloni nisu uvijek nužno želje drugih osoba, ali većina nas uvijek gleda da pokloni osobi ono što žele ili trebaju. Kako zamotati poklon, kako pristupiti ideji? Prvo osmislite temu, primjerice ako ste kupili plišanog medvjedića, kupite ukrasni papir s tematikom medvjedića i vrpcu za zamatanje s istim motivom. Zamatanje u jednobojni ukrasni papir je dosadna klasika. Za zamatanje poklona je bitno da imate dobar alat, pod time mislimo oštre škare i ako je potrebno ravnalo za ravno rezanje, kao i dobra traka za lijepljenje. Odaberite prostor gdje ćete zamatati poklon, preporučuje se uvijek tvrda površina. Ono najvažnije, zabavite se s oblikom zamatanja i pokažite svoju kreativnu stranu, postoje mnoge zezancije vezane za zamatanje poklona, primjerice: Mali poklončić se zamata od manje kutije prema većoj, određeni oblik poklona se zamota kao nešto drugo i sl. Improvizirajte i vidjet ćete da zamatanje poklona može biti zabavan proces. Za kraj budite također maštoviti s ukrasima na poklonu, mašnice su ok ali su česte, pustite mašti na volju i ukrasite poklon s raznim ukrasima. Lijep i ukrasni papir izgleda odlično, no možete iskoristiti i stare novine ili magazine za umatanje, poklon će izgledati zanimljivo i drugačije. Bitno je da kada poklanjate poklon da se vidi da ste se zabavili i potrudili na njegovom zamatanju, tu je već poklon dobio na važnosti. Kako zamotati poklon je pitanje na koje se može zabavno dati odgovor.

Kako zamotati poklon, poklanjanje

Mnogi ne primjećuju trud zamatanja poklona, osobito ako je u pitanju obično zamatanje kakvo se odvija u dućanima za vrijeme blagdana. Fora ukrasni papir s velikom mašnom svakako izgleda lijepo i atraktivno ali ne i pamtljivo. Razmislite si, sigurno imate neki poklon koji pamtite, da li se sjećate kako je bio zamotan? Nisu samo pokloni rezervirani za iznenađenja, i način na koji ste zamotali poklon također može biti iznenađenje i pamtljivo iskustvo o kojemu će se pričati. Kako zamotati poklon nije samo o savršeno prezentiranom poklonu. Oko zamatanja poklona može biti cijela priča i proces koji će taj poklon učiniti dvostruko vrjednijim. Mnogi se zamaraju time da pokloni moraju biti savršeni, no što nedostaje ne savršeno zamotanom poklonu na kojemu se možda vidi vaš trud koji nije bio toliko uspješan? Taj poklon će sigurno biti tema mnogih razgovora. Kako zamotati poklon, odgovor je onako kako želite. Na vama je da li želite savršenstvo ili se želite igrati i uz poklon pokloniti i vaše umjetničko djelo od zamatanja.

Tagovi: