Adipostop sprej - prirodno regulira celulit

Učinkovito djeluju na masna tkiva

  • Aktivno sprječava rast i razvoj novih masnih stanica
  • Pruža snažan učinak njege
  • Reducira efekat narančine kore
  • Poboljšava teksturu kože
  • Omogućuje zaglađivanje kože

Kako se riješiti celulita na nogama

Ljepota i zdravlje

Kako se riješiti celulita na nogama

Zašto nastaje celulit i kako se riješiti celulita na nogama?

Što je celulit? Najjednostavnije objašnjeno, celulit je metabolički poremećaj koji se može steći ili može biti genetski. U osnovi, on uzrokuje sakupljanje viška tekućine u našem potkožnom masnom tkivu. Celulit prepoznajemo po neuglednim udubinama na koži. Koji su uzroci njegovog nastanka? Važno je naglasiti da celulit ima oko 90% žena i da se on u jednu ruku smatra prirodnom pojavom. Celulit se može razviti bilo gdje na ženskom tijelu, no najčešće pogađa stražnjicu i bedra. Osim što može biti genetski, razvoj celulita može ovisiti i o načinu života.

Celulit će se razviti kod žena koje vode sjedilački način života, koje su pod stresom, koje konzumiraju hranu bogatu masnoćama i šećerom, koje konzumiraju alkohol. Da bi znali kako se riješiti celulita na nogama moramo znati zašto se on pojavljuje. I dok možemo utjecati na čimbenike poput prehrane i tjelovježbe, ukoliko imamo genetsku predispoziciju on nije lako rješiv. Odgovor na pitanje kako se riješiti celulita na nogama kreče s izbjegavanjem stresa, zdravijom prehranom, tjelovježbom. Pravilnom prehranom i programom vježbanja rezultati su vidljivi već nakon par tjedana.

Kako se riješiti celulita na nogama uz pomoć vježbanja?

Vježbanje će općenito smanjiti udubljenja na koži koja su uzrokovana celulitom. Stručnjaci savjetuju da se koristi kombinacija treninga izdržljivosti i treninga snage. Kombiniranim treninzima dobivamo jačanje mišića, što znači da dolazi do rasta i udubljena na koži postaju sve manja. Budući da je postavljeno pitanje kako se riješiti celulita na nogama, trening bi se trebao prvenstveno fokusirati na navedeni dio tijela. Ciljani trening snage do 3 puta tjedno, kao i trening izdržljivosti do 2 puta tjedno bi bili idealna kombinacija.

Koji sport je najbolji odgovor na pitanje kako se riješiti celulita na nogama? Trening izdržljivosti se može odnositi i na ono što volite raditi – Voziti bicikl, plivati, trčati, planinariti. Sve navedeno utječe na neugledne udubine koje nastaju radi celulita, jer prvenstveno rade mišići noge i stražnjice. Najbolje bi bilo da se dogovorite za kombinirane treninge koji će vam omogućiti bolje rezultate. Što ako nemate vremena za posjet teretani ili dvorani za trening? U tom slučaju, na internetu možete potražiti jednostavne ali efikasne vježbe za celulit koje možete odrađivati i u udobnosti svoga doma.

Kako se riješiti celulita na nogama uz pomoć prehrane?

Bez obzira da li je u pitanju salo na bedrima ili drugom djelu tijela, celulit nastaje kao posljedica nakupljanja tekućine i radi slabljenja vezivnog tkiva. Pojavu celulita je moguće regulirati uz zdraviju prehranu, dovoljan unos tekućine i redovito kretanje. Kako se riješiti celulita na nogama kreče od ispijanja dovoljno tekućine. Često se govori kako moramo unositi do 2 l tekućine dnevno, no istina je da svatko ima drugačiju potrebu za konzumacijom tekućine. Važno je da u organizam unesete minimalno 1,5 l tekućine dnevno. Konzumirajte vodu, biljne čajeve ili prirodno ocijeđene sokove.

Sama prehrana je veoma bitna stavka u borbi protiv celulita. Kada pričamo o hrani, važno je konzumirati hranu koja sadrži diuretička svojstva, točnije, ona pomaže u izlučivanju viška tekućine u tijelu. Šparoge, artičoke, krastavci, kupus i brusnice su savršen odgovor na pitanje kako se riješiti celulita na nogama uz pomoć prehrane. Ukoliko se rješavate celulita, poželjno je da izbjegavate preslanu hranu, mesne prerađevine, procesuiranu hranu, slastice. Zapamtite, sol i šećer pospješuju nastanak celulita, stoga ih je potrebno izbjegavati. Bazirajte svoju prehranu na svježim namirnicama i vodite brigu o tome da ste svakodnevno aktivni barem 45 minuta kako bi spriječili nastanak novog celulita.

Tagovi:

Adipostop sprej - prirodno regulira celulit

Učinkovito djeluju na masna tkiva

  • Aktivno sprječava rast i razvoj novih masnih stanica
  • Pruža snažan učinak njege
  • Reducira efekat narančine kore
  • Poboljšava teksturu kože
  • Omogućuje zaglađivanje kože