Kako očistiti četku za kosu

Zanimljivosti

Kako očistiti četku za kosu

Kako očistiti četku za kosu na kojoj se skupljaju dlake, prašina, perut, znoj i mrtve stanice iz vlasišta

Četka za kosu je osobni predmet za njegovanje vaše kose, no, kao i svi uporabni predmeti i ona treba održavanje. Gadljive osobe zaprljanu i neodržavanu četku jednostavno bace i kupe novu, no to je nepotrebna rasipnost koja samo povećava zagađenje svijeta. Ne bacajte, čistite i održavajte ih. Kako očistiti četku za kosu na kojoj se skupljaju dlake, prašina, perut, znoj i mrtve stanice iz vlasišta i zbog čega se možda već danima češljate samo prstima. Radije se primite posla i temeljito očistite svoju četku za kosu, da zasja novim sjajem.

Kako očistiti četku za kosu, za početak očistite sve nakupljene dlake od kojih ni ne vidite dublje slojeve prljavštine. Iščešljajte ih rijetkim češljem, oštrim krajem češlja za pravljenje razdjeljka, pletaćom iglom, nerabljenim štapićem za ražnjiće, čačkalicom, tankim metalnim uloškom za kemijsku olovku, takozvanim refilom ili bilo kojim špicastim, nešto dužim predmetom koji vam je pri ruci. Budite dosjetljivi i snalažljivi, po neku dlaku ćete morati izvući i prstima.

Kako očistiti četku za kosu, temeljito pranje i sušenje su nužni

Nije dovoljno očistiti samo dlake iz vaše četke za kosu. Tek kada uklonite dlake ćete otkriti koliko je vaša četka doista prljava. Znoj, mrtve stanice iz kože na vašoj glavi, perut, osušeni ostaci nedovoljno ispranog regeneratora i šampona, zajedno sa nakupljenom prašinom čine tanji ili deblji film prljavštine koji može biti i opasan po zdravlje, pogotovo ako imate ranice po glavi. Kako očistiti četku za kosu, temeljito pranje i sušenje su nužni, a to je jednostavan postupak. Vruća voda, malo šampona ili tekućeg deterdženta i stara četkica za zube su vam dovoljni.

Kako očistiti četku za kosu pranjem, tako da u vruću vodu dodate malo šampona ili tekućeg deterdženta, namočite četku barem na 15 minuta i onda temeljito izribate starom četkicom za zube ili malo oštrijim kistićem koji više ne koristite. Imate sigurno u kući i neki oštriji plosnati kistić koji može zaći u sve razmake između iglica na vašoj četki za kosu, dobro isperite i osušite i opet imate novu četku.

Kako očistiti četku za kosu, kada pranje nije dovoljno, kada želite dezinfekciju

Očistile ste dlake, temeljito oprali, ali još niste zadovoljni i nekako se bojite da se još prljavštine i bakterija zadržalo, možete još nešto učiniti. Kako očistiti četku za kosu, kada pranje nije dovoljno, kada želite dezinfekciju, jednostavno opranu četku potopite u bijeli alkoholni ocat na 15 minuta i osušite bez ispiranja. Dezinfekciju oprane četke možete napraviti i potapanjem u jakoj otopini sode bikarbone u vrućoj vodi na 15 minuta, ali je tada isperite pod mlazom vode i osušite na ručniku.

Kako očistiti četku za kosu, ako želite snažniju dezinfekciju, sodu bikarbonu otopite u alkoholnom octu i četku potopite na 15 minuta, nakon toga je isperite pod mlazom tople vode i osušite na ručniku. Najbolji način čišćenja je 3 u 1; U ocat dodajte sodu bikarbonu, malo šampona ili tekućeg deterdženta, potopite četku na 15 minuta, zatim temeljito oribajte starom četkicom za zube, dobro isperite pod mlazom tople vode i osušite na ručniku.

Tagovi: