Evo kako možete osušiti svoju odjeću ako nemate sušilicu ili balkon: Genijalan savjet

Zanimljivosti

Evo kako možete osušiti svoju odjeću ako nemate sušilicu ili balkon: Genijalan savjet

Nekoliko trikova za kućno sušenje rublja

Ljeti vam se i na stalku za rublje kraj otvorenog prozora veš brzo osuši, ali u hladnijem razdobljima godine mnogima je mokar veš koji se danima povlači po kući prava glavobolja. Naučite nekoliko trikova za kućno sušenje rublja, da bi se ono brzo osušilo i nakon što je dovršeno pranje i centrifugiranje, uključite centrifugu još jedanput, jer dvostruko centrifugiranje vaše rublje maksimalno iscijedi. Bilo bi dobro da kad složite rublje na stalak uključite kućni ovlaživač zraka.

Ovlaživač zraka je mali potrošač električne energije, pa je jeftiniji od sušilice za veš, uspješno usisava vlagu, a ispuhuje topli zrak koji pospješuje sušenje vašeg rublja, naravno, ako niste stalak za rublje pretrpali. Ako vam kupaonica ima visok strop možete iznad kade montirati peterostruke konope od zida do zida za velike komade rublja kao što su veliki ručnici za kupanje, plahte, navlake i pokrivači. Zategnutost konopa se da regulirati, pa ih kada olabave samo zategnite.

Improvizirajte u kući je mnogo mjesta za improvizirano sušenje rublja

Budite praktični i snalažljivi, na vaš stalak za ručnik stavite onaj oprani i kada se osuši, može tu i ostati, a brzo će se osušiti, pogotovo ako je držač iznad kupaonskog radijatora. Improvizirajte u kući je mnogo mjesta za improvizirano sušenje rublja, štanga od kupaonskog zastora je idealno mjesto za opranu odjeću koju ćete sušiti na vješalicama, odjeća će biti i manje zgužvana. Ako imate prostora i mogućnosti, montirajte dodatni zidni stalak za rublje iznad radijatora.

Zidni stalci iznad radijatora se rastežu poput harmonike, a raširite ih prema količini opranog veša. Sušenje oprane odjeće na vješalicama možete razmjestiti i na karnišama i to je iznad radijatora pa će se sve brzo osušiti. Zbog viška vlage redovito radite prozračivanje prostorija. U većini prostorija radijatori su ispod prozora, pa vješalice s opranom odjećom možete objesiti i na kvake od prozora, a topli zrak koji se diže od radijatora će ih brzo sušiti, uz prozor otvoren na “kip” odmah ćete i prozračivati.

Sušenje sitnijih komada rublja

Stalak s opranim rubljem također možete postaviti pred radijator radi bržeg sušenja, a možete ga i okretati, da se i rublje na vlažnijoj strani jednakomjerno suši. Sušenje sitnijih komada rublja kao što su čarape, donje rublje, mali ručnici i kuhinjske krpe, iznimno možete brzo obaviti i na samim radijatorima, prvo radijator pokrijte starom kuhinjskom krpom po kojoj ćete složiti komade sitnog veša, brzo će se osušiti, a neće “izgorjeti” niti ostaviti fleke od vlage na radijatoru.

Ako stalak sa opranim rubljem stavljate do zida, odmaknite ga dovoljno da zrak može strujati oko njega i da zid ne upija vlagu iz rublja. Ako su neki komadi rublja skoro suhi, ali još nisu posve suhi, a hitno vam trebaju, dovršite sušenje peglom i to tako da na stari ručnik položite predmet koji želite dosušiti, pokrijte ga drugim krajem ručnika, vruća pegla i suhi ručnik će povući vlagu, isto tako možete i fenom dosušiti komade koji su još malo vlažni.

Tagovi: