Kako najjednostavnije očistiti svoj dom

Kako najjednostavnije očistiti svoj dom

Redovno čišćenje doma

Čišćenje doma može biti naporan i mukotrpan posao čak iako čistite svoj dom na nekoj redovnoj bazi kao svaki vikend, svaki drugi vikend ili češće. Čist i uredan dom zadovoljstvo je svih ukućana, no da bi dom bio uredan i čist potrebno je uložiti i vremena i truda. Prašina se skuplja svakodnevno, prljavo rublje također naročito ako ukućana ima nekoliko, za kratko vrijeme će košara za prljavo rublje biti puna.

Kako bi vaš dom bio uredan i čist, čišćenje doma treba biti obaveza svih ukućana prema njihovim mogućnostima. Naravno nećete zadužiti dijete od četiri godine da čisti pećnicu, ali ako dijete od najranije dobi naučite da pospremi svoju odjeću i obuću, pospremi svoje igračke, u kasnijoj dobi obriše prašinu u svojoj sobi, odgajate dijete da od najranije dobi bude uredno i tako stiče radne navike što će djetetu kasnije u životu puno značiti.

Čistoća doma nije dužnost žene u kući, već u tome trebaju sudjelovati i muž, djeca, baka, djed ako živite u istom kućanstvu. Redovno čišćenje u kojem sudjeluju svi ukućani garancija su čistog doma.

Generalno čišćenje doma

Generalno čišćenje doma je nešto što nećete raditi svaki vikend ili svaki dan ili svaki mjesec jer ono obuhvaća čišćenja koja nije potrebno raditi prečesto. Ukoliko ste u svoj dom uveli pravila svim ukućanima i svi ukućani sudjeluju kod redovnog čišćenja, nećete imati previše posla kada se odlučite na generalno čišćenje. Odlaganje odjeće na određeno mjesto, redovno brisanje prašine, redovno usisavanje, izuvanje cipela kod ulaznih vrata ili ispred ulaznih vrata pravila su koja mogu uvelike pomoći naročito ako ukućana ima više.

Generalno čišćenje obuhvaća čišćenje kuhinje, pranje prozora, pranje tepiha koje možete oprati sami ili odnijeti na pranje, pa čak ni ribanje kupaone neće biti problem ako je čišćenje kupaone dio redovnog čišćenja. Čišćenje pećnice također ne predstavlja veliki problem ako je redovno čistite nakon svake upotrebe i pri tome koristite prirodna sredstva poput smjese sode bikarbone i limuna.

Generalno čišćenje doma se može organizirati na način da poslove podijelite između ukućana ili ako vas je u kućanstvu malo ili ste sami podijelite veća čišćenja tako da svaki vikend očistite jednu do dva zadatka, te se tako nećete previše umoriti a podijelit ćete posao u nekoliko etapa.

Čišćenje doma uz pomoć agencija za čišćenje

Čišćenje doma možete prepustiti i agencijama koje se profesionalno bave čišćenjima koji će u točno određeno vrijeme, određeni dan koji dogovorite poslati ekipu koja će sav posao odraditi umjesto vas. Ukoliko pripadate skupini ljudi koji su život posvetili poslu, ali i zbog djece imate previše obaveza pa je čišćenje doma zadnja stavka na popisu vaših tjednih zadataka agencije za čišćenje mogu biti vrlo elegantno rješenje za vaše muke čišćenja doma.

Čistoća doma nam je svima važna priznali mi ili ne, svi volimo svježi miris zraka u dnevnom boravku i spavaćoj sobi, blistavu kupaonu kao iz kataloga naročito ako u našem domu borave i kućni ljubimci koji za sobom ostavljaju svoje životinjske tragove. Uz kućne ljubimce će čišćenje morati biti češće inače ćete se ugušiti od dlaka i prljavštine koje životinja donese u kuću izvana, psi moraju ići u šetnju kako bi obavili nuždu, a i mačke vole biti slobodne i izbivati iz kuće.

Agencija za čišćenje će odratiti sav posao koji dogovorite dok ste vi na poslu, te će vas dočekati uredan i čist dom kada se umorni vratite kući nakon dnevnih obaveza koje morate obaviti tokom dana.


Tagovi: