Kako resetirati perilicu rublja gorenje

Kako resetirati perilicu rublja gorenje

Kako resetirati perilicu rublja i zaustaviti rad programa?

U modernom svijetu gotovo svaki dom ima perilicu rublja. Perilica rublja danas pripada u kategoriju najčešće korištenih kućanskih aparata, što znači da se i najčešće kvare ili zaustavljaju s radom. Kada primijetimo da perilica ne radi ispravno, najčešće se zapitamo kako resetirati perilicu rublja i kako ju ponovno pokrenuti. Zašto bi bilo potrebno resetirati perilicu rublja? Resetiranje uređaja se vrši onda kada dolazi do nepravilnog rada ili kada se želi zaustaviti trenutni rad. Kako resetirati perilicu rublja i zaustaviti rad programa? Ponekad ćemo odabrati krivi program rada i kada perilica krene s pranjem željet ćemo program isključiti.

Kada se navedeno dogodi potrebno je znati osnovna pravila za resetiranje kako ne bi nastao kvar. Za resetiranje programa potrebno je: Pritisnuti gumb koji pokreće te zaustavlja sami postupak pranja, pričekati da se perilica zaustavi. Nakon navedenog potrebno je ponovno pritisnuti gumb i pričekati do 5 sekundi. Kod novijih perilica navedeno će uzrokovati i automatsko ispuštanje vode, dok će se kod starijih perilica voda zadržati i zahtijevat će ručno vađenje. Nikada nemojte isključivati perilicu iz struje kako bi napravili reset, jer navedeno može utjecati na kasniji rad.

Kako resetirati perilicu rublja i da li je sigurno resetirati perilicu?

Kada se napravi reset perilice rublja na gore navedeni način, potrebno je opet samostalno pokrenuti perilicu. Gore navedena metoda svakako nije loša, no potrebno je naglasiti kako nije prikladna za sve perilice pošto nekima nedostaje tipka start i stop. Kako resetirati perilicu rublja? Da bi resetirali pokrenuti program trebat ćete pritisnuti Start tipku i držati nekoliko sekundi i pranje će se automatski zaustaviti. Na starijim perilicama potrebno je i okrenuti prekidač kako bi se našao u neutralnom stanju.

Nakon što napravite navedeno, možete odabrati novi program rada. Ponovno pokretanje ili mijenjanje programa preporučuje se samo onda kada je strani predmet u perilici, kada je odabran pogrešan način rada, kada je došlo do nestanka struje, kada se perilica samostalno zaustavila usred neke pogreške. Na ovaj način odgovorili ste na pitanje kako resetirati perilicu rublja. Kako bi pokrenuli novi program pranja, potrebno je držati tipku start do par sekundi, odabrati željeni način pranja, ponovno dodati deterdžent i uključiti pranje.

Kako resetirati perilicu rublja i kako ju očistiti?

Perilica rublja će poput svih kućanskih aparata tražiti redovito njegovanje i čišćenje. Iako mnogi misle kako se perilica samostalno pere ako uključimo opciju čišćenja bubnja, navedeno nije istina. prljava perilica može uzrokovati negativna iznenađenja, najčešće u obliku neugodnih mirisa i plijesni. Ako primijetite kako vam roba nakon pranja miriši po vlazi, tada je potrebno odraditi samostalno čišćenje. Znate kako resetirati perilicu rublja, no znate li kako se ona pravilno čisti?

Za početak ćete očistiti gumenu brtvu koja ovisno o modelu perilice u sebi može skupiti dlake, mucice, ostatke iz džepova. Gumu očistite uz krpu i toplu vodu i ubuduće nakon pranja vrata perilice ostavite otvorena. Čišćenje bubnja je također poželjno i ono se odrađuje ručno i strojno. U spremnik za deterdžent ulijte do dvije šalice octa, dok u bubanj prosipajte pola šalice soda bikarbone. Uključite perilicu na program s najvišom temperaturom i pričekajte završetak ciklusa.

Pitanje kako resetirati perilicu rublja često nastaje radi ignoriranja filtera. Filter od mašine potrebno je izvući van i dobro očistiti pod mlazom tople vode. Za kraj je potrebno očistiti i dozirne posude za deterdžent. One se čiste uz pomoć octa i blagog ribanja s četkicom. Kako bi vaša perilica radila što dulje, pridržavajte se sljedećih pravila: Nakon pranja perilicu ostavite otvorenom i obrišite bubanj i gumu, ne pretrpavajte perilicu robom već uvijek perite na 80 posto popunjenosti, koristite funkciju samopranja nakon pranja ručnika ili deka. Održavanje i čišćenje perilice nužno je za njen pravilan rad.


Tagovi: