Kako jesti avokado

Kako jesti avokado

Kako jesti avokado i kako znati koji je zreo

Prije nego saznate kako jesti avokado trebali bi znati kako prepoznati koji je avokado zreo za jest. To ćete saznati tako da lagano stisnite avokado. Savršeni avokado blago će popustiti pod laganim pritiskom. Ako je na dodir težak tvrd, onda definitivno još nije zreo, iako je siguran za jelo, neće imati isti okus ili konzistenciju zrelog avokada.

S druge strane, ako je super kašast, avokado je vjerojatno prezreo i neće imati baš dobar okus. Drugi način utvrđivanja zrelosti avokada je povlačenje stabljike. Ako koža ispod stabljike izgleda zdravo i zeleno, avokado je spreman za jelo. Ako se stabljika ne odvoji lako, vjerojatno još nije zrela, a ako je meso ispod stabljike smeđe, avokado je vjerojatno prezreo.

Zreli avokado općenito ima tamnozelenu ili gotovo crnu kožicu koja je pomalo kvrgava. Ako vaš avokado još nije sasvim zreo, pokušajte ga zatvoriti u papirnatu vrećicu s bananom, jabukom ili drugim voćem kako bi brže sazrio. Pročitajte nastavak teksta i saznajte kako jesti avokado.

Kako jesti avokado?

Postoji nekoliko načina kako jesti avokado. Jedan od tih načina se odnosi na korištenje avokada u salati. Avokado može biti izvrstan dodatak jednostavnoj zelenoj salati, ako se začini s malo soli i papra. Za ukusniju verziju, možete dodati i malo limunovog soka, balzamičnog octa ili feta sira.

Avokado se može jesti i u pečenom obliku. Avokado prerežite na četvrtine po dužini, uklonite koru i bacite košticu. Prelijte komade s malo maslinovog ulja plus malo soli i papra te ih stavite na obložen ili namašćen lim za pečenje. Pecite ih u pećnici na 200 ° C oko 15 minuta ili dok rubovi ne počnu postajati zlatni. Izvadite iz pećnice i jedite toplo na vrhu salate na bazi žitarica.

Treći način koji se odnosi na to kako jesti avokado je avokado na žaru. Nakon što prepolovite avokado i izvadite košticu, premažite obje prerezane strane s malo ulja i bacite ih (licem prema dolje) na jako zagrijani roštilj oko 30 sekundi. Zatim izvadite avokado s roštilja i pustite da se ohladi prije nego što žlicom skinete kožicu i narežete ga na kriške. Kriške avokada presavijte u tortilje i na vrh stavite salsu od rajčice i dodajte ostale namirnice po svom ukusu.

Kako jesti avokado u tekućem obliku

Osim što postoje načini kako jesti avokado u krutom obliku, tako postoje i načini kako jesti avokadu u tekućem obliku. Avokado možete pomiješati sa smrznutim bananama i mlijekom za jednostavan smoothie. Meso 1 avokada stavite u blender i dodajte 2 smrznute banane i dodajte mlijeka po svom guštu. Pomiješajte dok ne postane glatko i poslužite odmah.

Pun proteina, ugljikohidrata i zdravih masti, ovaj osnovni smoothie čini izvrstan doručak, lagani ručak ili međuobrok nakon treninga. Dodajte avokado u voćne smoothije kako bi bili kremastiji. Avokado se može koristiti za zgušnjavanje bilo kojeg smoothieja bez dodavanja mliječnih proizvoda. Pokušajte upotrijebiti avokado u bilo kojem receptu za smoothie umjesto banana ili grčkog jogurta.

Napravite slatki avokado lassi, jer to još jedan on načina kako jesti avokado. Lassi je slatki, kremasti napitak od jogurta koji se može jesti kao osvježavajući međuobrok ili lagani desert. Za izradu inačice od avokada pomiješajte 2 zrela avokada s 1⁄2 šalice (120 ml) jogurta, 1 šalicom (240 ml) punomasnog mlijeka, 2 žlice (25 g) šećera i zdrobljenim sjemenkama dok ne postane glatko. Probajte i po potrebi dodajte još šećera. Za veganske lassi bez mliječnih proizvoda, zamijenite jogurt i mlijeko sojinim ili bademovim proizvodima.


Tagovi: