Kako brzo odmrznuti meso

Zanimljivosti

Kako brzo odmrznuti meso

Kako brzo odmrznuti meso uz nekoliko trikova

Nevažno jeste li totalni početnik u kuhinji ili imate već iskustva, a dogodilo vam se da ste zaboravili izvaditi meso za pripremu jela na vrijeme, kako brzo odmrznuti meso trik je koji će biti od pomoći. Kako brzo odmrznuti meso moguće je na mnoge načine, a neki od tih načina zahtijevati će par stvari koje se mogu naći u svakoj imalo opremljenoj kuhinji, dok postoje načini koji zahtijevaju i razne uređaje.

Mikrovalna pećnica mnogima je prva pomisao kada trebaju brzo odmrznuti meso i u tom poslu je zbilja i efikasna. No, nemaju svi dostupnu mikrovalnu pećnicu niti su svi u mogućnosti izdvojiti par stotina kuna kako bi brzo odmrzavali meso. Iz tog razloga ćemo u ovom tekstu navesti nekoliko trikova uz koje je moguće na brz način odmrznuti meso, a da pri tome ne morate trošiti novac već možete koristiti stvari koje su vam najvjerojatnije nadohvat ruke u vašoj kuhinji.

Kako brzo odmrznuti meso uz pomoć vode

Kako brzo odmrznuti meso uvelike ovisi o količini mesa koje se odmrzava te o njegovoj debljini. Šnicla ili dvije lako će se i brzo odmrznuti, koju god metodu koristili. Daleko najdugotrajniji proces je odleđivanje na način da se meso prebaci iz zamrzivača u hladnjak. Srećom, postoje načini na koje se meso može brzo odmrznuti. Kako brzo odmrznuti meso uz pomoć vode jednostavan je trik koji zbilja pomaže. Sve što trebate napraviti je uzeti meso koje namjeravate otopiti i staviti ga u vrećicu za zamrzavanje, koju je potrebno dobro zatvoriti. Na taj način meso će ostati zaštićeno i neće imati doticaj s vodom.

Potrebno je uzeti posudu dovoljno veliku da u nju stane meso i natočiti vodu na to. Vodu je potrebno mijenjati svakih 5 do 10 minuta kako bi proces odmrzavanja bio što brži. Neki predlažu i odmrzavanje pomoću tople vode, no stručnjaci se kod toga razilaze s mišljenjima jer nije sigurno razvijaju li se loše bakterije na taj način.

Kako brzo odmrznuti meso uz ostale stvari dostupne u kuhinji

Postoji još jedan način kako brzo odmrznuti meso uz pomoć vode, a to je taj da uzmete dvije metalne posude, od kojih ćete jednu okrenuti naopačke. Na taj ravni dio stavite meso u vrećici, te na meso stavite drugu metalnu posudu. U drugu posudu ulijte toplu vodu i mijenjajte je po potrebi. Metal odlično provodi toplinu te se na taj način poprilično ubrzava proces kako brzo odmrznuti meso.

Osim vode, sastojak koji svi imamo dostupan u kuhinji je sol. Najobičnija kuhinjska sol itekako može ubrzati proces odmrzavanja mesa. Meso narežite na manje komade i posolite ga, no pripazite da ne pretjerate sa soli kako meso ne bi postalo preslano i nejestivo. Sol izvlači vlagu iz mesa te je to način na koji se ubrzava proces odmrzavanja. Nadamo se da će vam ovi jednostavni trikovi pomoću stvari koje gotovi svi mi imamo u kuhinji nadohvat ruke pomoći pri odleđivanju mesa kada je to potrebno u kratkom vremenu.

Tagovi: