Kada najranije napraviti test za trudnoću

Ljubav i veze

Kada najranije napraviti test za trudnoću

Kada najranije napraviti test za trudnoću, test za trudnoću

Kada da napravim test trudnoće? Ovo je pitanje koje si postavljaju mnoge žene koje pokušavaju ostati trudne. Test je važno ne napraviti prerano, jer čak i ako zatrudnite, test to možda neće još pokazati. Kada najranije napraviti test za trudnoću? Da biste znali kada je pravi trenutak za obaviti test, morate barem okvirno znati kada vam je ovulacija u toku mjeseca i kojeg datuma očekujete menstruaciju. Da bi sami test za trudnoću pokazao pozitivan rezultat, morate sačekati da dođe do same implantacije oplođene jajne ćelije, jer upravo u tom trenutku se oslobađa hCG, hormon na koji su osjetljivi testovi za trudnoću i daju pozitivan rezultat. Implantacija je trenutak kada se oplođena jajna ćelija primi na zid same maternice i taj trenutak je početak trudnoće. Prije ovog procesa, test neće pokazati da ste trudni čak ako je i došlo do oplodnje. Kada najranije napraviti test za trudnoću? Preporuka je da se test napravi dan nakon što vam menstruacija kasni.

Kada najranije napraviti test za trudnoću, rani simptomi trudnoće

Sada kada okvirno znate kada najranije napraviti test za trudnoću, važno je otkriti i one rane simptome koji mogu ukazivati na samu trudnoću. Rani simptomi znakova trudnoće se mogu značajno razlikovati od žene do žene, ono što je svakako bitno naglasiti je da su rani simptomi trudnoće jako slični simptomima PMS-a. Prema istraživanjima, rani znakovi trudnoće se javljaju između petog i osmog tjedna trudnoće, a sama trudnoća se računa od prvog dana nakon posljednje menstruacije, razlog je taj što je teško odrediti točan datum ovulacije kada je zapravo došlo do samog začeća. Prvi simptomi trudnoće se tako pojavljuju jedan do tri tjedna nakon što vam je izostala mjesečnica. Iako se znakovi trudnoće mogu razlikovati od žene do žene, neki od najčešćih simptoma su sljedeći: Izostanak menstruacije, bolne i osjetljive grudi, povraćanje i mučnina, promijenjen okus, osjetljivost na mirise, grčevi u donjem dijelu trbuha, zatvor, promjene raspoloženja, česta potreba za mokrenjem, umor. Kada najranije napraviti test za trudnoću? Odgovor je odmah kada primijetite više navedenih simptoma. Ako vam test pokaže negativno a vi i dalje imate određenu sumnju, tada bi bilo najbolje da posjetite ginekologa.

Kada najranije napraviti test za trudnoću, trudnoća

Trudnoća može biti najljepša stvar na cijelome svijetu, no isto tako može biti neplanirana i ne željena. Dobro je znati kada najranije napraviti test za trudnoću i neke osnovne simptome trudnoće kako bi na vrijeme znali reagirati oko same trudnoće. Niti jedan test za trudnoću nije 100% siguran niti pouzdan, zato se svakako savjetuje kupnja više testova kako bi bili uvjereni da li su rezultati pozitivni ili negativni. Što ako ste trudni? Prvi korak je svakako pregled kod ginekologa s kojim ćete proći sve što morate znati o procesu same trudnoće kako bi što lakše se nosili sa samom promjenom. Što ako se radi o ne željenoj trudnoći? Odlazak k ginekologu i razgovor oko mogućnosti je nešto što morate napraviti kako bi znali kakve posljedice trudnoća ili abortus može imati na vaše tijelo. Ako ne želite ostati trudni svakako se štitite tijekom seksualnog odnosa. Kako ne bi dolazilo do zbunjenosti oko ovulacije i same menstruacije, preporučujemo vam da instalirate aplikaciju koja od vas zahtijeva samo da upišete kada vam je prvi i posljednji dan menstruacije, a sama aplikacija izračunava plodne dane i upozorava vas kako bi se mogli osjećati tijekom određenih dana. Kada najranije napraviti test za trudnoću još je pitanje na koji se ne zna točan odgovor, postoje i dalje samo nagađanja kada ga je najbolje napraviti za najpouzdanije rezultate.

Tagovi: