Znakovi trudnoće

Ljepota i zdravlje

Znakovi trudnoće

Znakovi trudnoće koji su vrlo rani

Kao što se svaki čovijek individua razlikuje od nekog drugog čovjeka, tako se i trudnice razlikuju tokom same trudnoće i u trenucima prepoznavanja trudnoće. Neke žene jednostavno intuicijom mogu prepoznati koji su prvi rani znakovi trudnoće. Iako velika većina žena ne pripada toj skupini nego će za svoje “drugo” stanje saznati sedam do deset dana nakon ovulacije ili nakon izostanka menstruacije.

Žena koja prati svoju bazalnu temperaturu i planira trudnoću ili praćenjem temperature želi izbjeći trudnoću može povišenjem temperature u dijelu ciklusa kada temperatura ne bi trebala biti povišena može zaključiti da se nešto dešava.

Ostali znakovi trudnoće koji se javljaju u ranom periodu začeća može biti i obilnija vaginalna sluz, moguće grčenje maternice, promjene u dojkama, osjetljiviji njuh, umor, mučnine, promjene u želji za hranom, promjene raspoloženje, osjećaj nadutosti. Sve su to rani znakovi da se sa tijelom žene nešto dešava. Hormon HCG će se početi stvarati u tijelu trudne žene čim se zametak smjesti u maternici i za pouzdanost test HCG ipak treba pričekati desetak dana od dana začeća.

Znakovi trudnoće izostanak menstruacije

Svaka žena kad joj izostane menstruacija prvo pomisli to su znakovi trudnoće, međutim to i ne mora biti tako. Uzroci izostanka menstruacije ili kašnjenja menstruacije mogu biti različite prirode. Ukoliko znate da prilikom intimnih odnosa niste pazili i postoji velika vjerojatnost da je trudnoća moguća, imate izostanak menstruacije vrijeme je da napravite kućni test koji ste nabavili u ljekarni.

Testovi ponekad mogu pokazivati nepouzdane rezultate, stoga je svakako ako sumnjate na trudnoću potrebno posjetiti ginekologa koji može ginekološkim pregledom potvrditi ako se radi o trudnoći. U ovom periodu kada je menstruacija izostala javljaju se možda i neki drugi simptomi osim koje smo gore naveli kao učestalo mokrenje, pojava prištića ili akni, promjene u boji vagine, promjene vrata maternice i same maternice što će vam ginekolog i potvrditi.

Znakovi trudnoće mogu biti i lagano krvarenje koje će zamijeniti redovnu menstruaciju, pa pripazite na ostale znakove koji mogu upućivati na trudnoću. Ukoliko primijetite nekoliko simptoma trudnoće svakako se pobrinite da saznate što se sa vašim tijelom događa.

Znakovi trudnoće bez izostanka menstruacije

Postoje slučajevi kada žena u prvim mjesecima trudnoće ima redovne menstruacije, međutim osjeća neke promjene na svom tijelu i primjećuje da se nešto dešava. Takvi slučajevi su normalna prirodna stvar i trudnoće mogu biti uredne čak iako su bile uz redovne menstruacije prvih mjeseci.

Ukoliko žena ima redovne menstruacije, ali primjećuje druge promjene koje mogu biti znakovi trudnoće svakako treba posjetiti svog ginekologa i posavjetovati se o svom stanju bez obzira radi li se o trudnoći ili ne. Ginekolog će pregledom ustanoviti radi li se o trudnoći ili nečem drugom.

Znakovi trudnoće bez izostanka menstruacije mogu se pojaviti kao i da je menstruacija izostala, od nadutosti, grčeva, mučnina, promjena želja za hranom, povišena bazalna temperatura, čak i začepljen nos ili prehlada, osjetljiv njuh, zatvor i vjetrovi, učestalo mokrenje i sve ostalo što smo već naveli da su mogući simptomi trudnoće. Briga o vlastitom tijelu svih nas treba nam biti prva na listi životnih prioriteta bez obzira kakvim životom živimo ili pod kolikim teretom obaveza provedemo dan.

Tagovi: