Test za trudnoću – gdje kupiti i koja je cijena

Test za trudnoću - gdje kupiti i koja je cijena

Test za trudnoću u ljekarnama, drogerijama i web trgovinama

Danas svaka žena može saznati da li je trudna, bez naručivanja kod ginekologa, uzimanja slobodnog dana i čekanja po čekaonicama. Na tržištu je dostupno mnogo različitih testova na tridnoću, cijena ovisi o proizvođaču i maoprodoja u kojoj ih kupujete, no, skuplji test ne znači točniji rezultat. Test za trudnoću u ljekarnama, drogerijama i web trgovinama, pošto za njega ne treba recept, mnoge žene ga kupuju u online ljekarnama i drogerijama. Lažno pozitivni ili lažno negativni rezultati se mogu pokazati kod žena koje imaju neredovite menstruacije ili imaju neke druge ozbiljnije zdravstvene probleme.

Test za trudnoću za kućnu provjeru je divan saveznik i ženama koje se boje neželjene trudnoće, kao i ženama koje se kod svakog testiranja nadaju pozitivnom rezultatu i željenoj trudnoći. Ako vam mjesečnica kasni jedan do dva dana, a inače imate redovit menstrualni ciklus, napravite kućni test koji će provjeriti beta HCG, to jest hormon trudnoće i znat ćete na čemu ste.

Test za trudnoću u obliku urin trakice ili u obliku štapića za uranjanje u urin

Noviji testovi su sve bolji, praktičniji i točniji, ali uglavnom jošuvjek su dostupne dvije vrste testova. Testiranje trudnoće se radi uvijek ujutro, s prvim jutarnjim urinom, kada je koncentracija hormona u mokraći. Test za trudnoću u obliku urin trakice ili u obliku štapića za uranjanje u urin, oba testa su točni, ali neke žene više vole trakice, a neke više štapić koji mogu umočiti u čašicu s urinom. Ako ste dobili negativan test, a mjesečnica vam još uvijek kasni, možete test ponoviti za par dana. Ako je test pozitivan, bez obzira želite li zadržati trudnoću ili ne, trebate posjetiti ginekologa.

Pozitivan test i ženama koje žele začeće nameće detaljne preglede, a najvažnije je utvrditi da se slučajno ne radi o izvanmateričnoj trudnoći, za početak. Test za trudnoću, ako ga ispravno koristite daje točne rezultate, ali može biti lažno negativan čak i ako jeste trudni, ako vam je razina hormona trudnoće niska.

Test za trudnoću proučite upute i preporuke koje dobijete uz svaki test

Možete vjerovati testu samo ako ga ispravno koristite, ako mislite da ste nešto pogriješile prilikom uzimanja testa, radije ponovite testiranje već drugi dan, ovaj put ispravno. Test za trudnoću proučite upute i preporuke koje dobijete uz svaki test, jer o ispravnom rukovanju testom ovise točni rezultati. Ne trebate cijeli jutarnji sadržaj urina pustiti preko štapića, dovoljna je mala količina, ako ne kontrolirate snagu, količinu i brzinu jutarnjeg mlaza izaberite čašicu za urin i štapić za uranjanje.

Žene koje dugo i željno iščekuju trudnoću, kada jedanput dobiju pozitivan test, ponavljaju ga više puta jer ne vjeruju svojim očima. Test za trudnoću je mali ženski saveznik tijekom cijelog reproduktivnog razdoblja. Kućno testiranje smanjuje gužve u ginekološkim čekaonicama, a ženama smanjuje stres jer za samo par sekundi znaju na čemu su. Naravno, kada konačno, nakon trećeg ili četvrtog testiranja ipak odete svom ginekologu, on će možda napraviti drugačiju vrstu testiranja i dodatne preglede po potrebi.


Tagovi: