SnoreBlock - zaustavite hrkanje

Ujutro ćete se osjećati odmorno, svježe i puni energije.

Isprobajte ovu prirodnu mješavinu ljekovitog bilja umjesto operacije.

  • za miran san
  • veći protok kisika
  • odmorno tijelo puno energije
  • bez razdražljivosti
  • bolju koncentraciju

 

Hrkanje operacija – koliko traje i kako se radi

Sponzorirano

Hrkanje operacija - koliko traje i kako se radi

Hrkanje operacija i kada je ona potrebna?

Ako tijekom spavanja dolazi do poremećaja disanja u obliku kratkotrajnog prestanka uz hrkanje, onda se vjerojatno radi o opstruktivnoj sleep apnea sindromu. Uz hrkanje dolazi i poremećaj spavanja, kako za osobe koje spavaju pored osobe koja hrče tako i za samu osobu koja hrče. Radi nedostatka kisika prilikom spavanja mogu se pojaviti posljedice u obliku promjene srčanog ritma ili povišeni krvni tlak. Navedeni simptomi mogu biti izrazito opasni za ljude koji se bave poslom koji traži maksimalnu koncentraciju.

Hrkanje kao i problemi sa spavanjem su najčešći razlozi za konzultaciju u obliku hrkanje operacija. Hrkanje osim navedenog također utječe na umor tijekom dana, pojavu pospanosti i slabe koncentracije, i učestalo mokrenje noću. Kada je potrebna hrkanje operacija? Na konzultaciju je bitno doći s partnerom koji može potvrditi kako je riječ o poremećaju spavanja. Operacija je često zadnja na redu pri liječenju hrkanja, ali isto tako jedina daje željene rezultate, a to je tiho i normalno spavanje bez buđenja po noći ili umora tijekom dana.

Hrkanje operacija i kako izgleda konzultacija?

Za samo postavljanje dijagnoze i donošenje odluke da će operacija napraviti, potrebno je učiniti takozvan ORL pregled kako bi se utvrdilo gdje je mjesto suženja prolaza zračne struje. Pregled započinje pregledom uvećane resice koja se nalazi na nepcu. Nakon toga slijedi pregled nosa gdje se traži eventualna trauma ili devijacija septuma kako bi se utvrdilo da li je došlo do primjena radi otežanog disanja na nos. Dijagnoza se postavlja otorinolaringološkim pregledom i testom disanja tijekom spavanja.

Navedenim testom dolazi do razlučivanja o kojoj vrsti poremećaja je riječ, da li je u pitanju opstruktivna ili centralna apneja, ili o mješovitom tipu. Nakon utvrđenog testa slijedi utvrđivanje same težine problema. Hrkanje operacija će isto tako ponekad tražiti i radiološke pretrage u obliku RTG-a ili CT-a kako bi se detaljno odredilo točno mjesto gdje dolazi do suženja kako bi se ono moglo kirurški liječiti. Ako se ispostavi da je pacijent kandidat za operaciju, tada sami liječnik objašnjava kako hrkanje operacija izgleda i koje su sve prednosti takve operacije.

Hrkanje operacija i kako ona izgleda?

Danas se hrkanje rješava kirurškim zahvatima ali isto tako i bezbolnim laserskih zahvatima. Hrkanje operacija je danas zadnja na listi liječenja hrkanja, ali isto tako donosi najbolje rezultate. Kako izgleda sama operacija? Ako se ustanovilo da postoji smetnja kod disanja na nos, tada je neophodno napraviti i samu operaciju nosa. Važno je naglasiti da ako se radi o opsežnijoj rekonstrukciji nosa da se ona izvodi kao zasebna operacija od operacije usne šupljine te ždrijela. Za samo rješavanje hrkanja radi suženja na razini ždrijela, najčešća operacija je uvulopalatofaringoplastika.

Navedena operacija obuhvaća skraćivanje same resice, odstranjivanje mandula ukoliko ih pacijent ima, te skraćivanje mekog nepca uz naravno rekonstrukciju nepčanih lukova šavovima. Hrkanje operacija ima za cilj učvrstiti meko nepce i nepčane lukove. Navedenim se proširuje sami ždrijelni ulaz kako bi se poboljšalo disanje pacijenta, i kako njegova okolina ne bi patila radi nesnošljive buke tijekom noći.

Operacija traje ovisno o jačini problema. Nakon operacije moguće su nuspojave u obliku boli i upale, osjećaju fizičke smetnje u grlu, infekcije i upale grla. U tjedan do dva navedene nuspojave prolaze i dolazi do rezultata operacije. Ponekad nakon operacije može doći do suhoće ustiju, pojave hrkanja, nepravilnog disanja ili promjene glasa ali radi se o zaista rijetkim slučajevima. Prije operacije svakako je poželjno savjetovati se o ostalim načinima liječenja apneje, isto tako poželjno je isprobati sve prije nego se odlučite na operaciju.

Tagovi:

SnoreBlock - zaustavite hrkanje

Ujutro ćete se osjećati odmorno, svježe i puni energije.

Isprobajte ovu prirodnu mješavinu ljekovitog bilja umjesto operacije.

  • za miran san
  • veći protok kisika
  • odmorno tijelo puno energije
  • bez razdražljivosti
  • bolju koncentraciju