Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva

 

Hemoroidi – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Hemoroidi - uzrok, simptomi, liječenje

Hemoroidi – uzrok

Hemoroidi ili kako se još nazivaju hemeroidi, su nabubreni i veliki spužvasti jastučići koji su ispunjeni krvlju i nalaze se ili na rubu rektalnog kanala ili unutar samog kanala, odnosno unutar anusa ili oko samog anusa. Kada se pojave hemoroidi, to može biti jako bolna i neugodna bol, no obično ne traje dugo i brzo nestane. Tkivo debelog crijeva je prožeto krvnim žilama koje su bitan dio kod stimulacije crijeva i bitna je kod obavljanje stolice. Svaki jači pritisak na crijeva može izazvati promjene kod krvnih žila, a jedno od tih stvari koje može uzrokovati su hemeroidi. Mnogi faktori mogu uzrokovati hemeroide, a najčešći su sljedeći, a to su kada se žurite s defekcijom, ako imate proljev ili zatvor, ako predugo sjedite na toaletu, ako imate tvrdu stolicu, ako su vam vezivna tkiva kod anusa i rektuma oslabili što sew događa kada ostarite, ako je vaša prehrana siromašna vlaknima, i ako često podižete teške stvari. Također, pretilost, trudnoća i kronična stanja mogu isto tako uzrokovati hemeroide.

Hemoroidi – simptomi

Razlikujemo dva tipa hemeroida, a to su vam unutarnji i vanjski hemoroidi. Hemoroidalna bolest vam ima 4 stupnja, prva dva stupnja su kada se hemoroid nalazi unutar anusa, treći tek izlazi prilikom pražnjenja crijeva no još se može vratiti na svoje mjesto, dok u četvrtom stupnju su hemoroidi stalno vani i ne mogu se vratiti na svoje mjesto unutar anusa. Tako su prva dva stupnja unutarnji hemeroidi, dok su treći i četvrti vanjski hemeroidi. Unutarnji uglavnom ne uzrokuju bol, no mogu uzrokovati povremeno krvarenje i osjećaj kao da niste skroz ispraznili crijeva, te se kod nekih može javiti bol tokom pražnjenja crijeva iako je to rijedak slučaj. Kod vanjskih hemeroida, osjećate jaku bol i krvarenje tokom pražnjenja crijeva, javljaju vam se otekline, te osjećate svrbež i pojavljuje vam se crvenilo oko područja anusa, te vam je teško sjediti i pronaći udobnu poziciju gdje vam hemeroidi ne bud zadavali neugodnu bol.

Hemoroidi – liječenje

Srećom, pa se hemoroidi mogu lako liječiti i od kuće bez potrebe da odete kod svojeg doktora. Jedino u slučaju da vam se krene pojavljivati krv u vašoj stolici ili ga primijetite na toaletnom papiru tada biste trebali potražiti liječničku pomoć. Vanjski hemoroidi odlaze same uglavnom nakon nekoliko dana, no ako vam ne nestanu nakon tjedan dana, tada biste trebali se javiti svome doktoru. Uglavnom se hemeroidi pojavljuju zbog vaše prehrane ili navike tokom obavljanja nužde, te je to znak da morate uvesti neke promjene. Bitno je da jedete puno vlakana kako bi vaša crijeva mogla normalno raditi i bez naprezanja, . izbjegavajte nezdravu hranu jer one nemaju hranjive tvari kao niti vlakana koja su vam potrebna, pijte puno vode okvirno oko 8 do 10 čaš na dan i ne konzumirajte puno kofeina jer to može vas zatvoriti, ako imate tvrdu stolicu koristite prirodne omekšivače stolice, te ne jedite puno ljute i jako začinjene hrane. Također, ako imate vanjske hemeroide, možete koristiti kreme za hemeroide kako bi vam ublažilo simptome i pomoglo vam kod rješavanja problema.

Tagovi:

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva