Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva

 

Hemoroidi mast

Sponzorirano

Hemoroidi mast

Hemoroidi mast i zašto nastaju hemoroidi?

Hemoroidi mogu biti izrazito neugodna pojava, i upravo zato mnogi koji ih imaju ne vole pričati o njima i rijetko kada traže pomoć u njihovom liječenju. Što su zapravo hemoroidi? Hemoroidi su zapravo proširene vene, točnije upaljene i otečene krvne žile u anusu. One nastaju kada se pojavi pojačan pritisak radi kojeg se nakuplja krv u venama i nastaje otjecanje. Ako je pritisak čest i traje dulje vremena, vene se sve više šire i dolazi do pritiskanja okolnog tkiva i tako nastaju hemoroidi.

Svatko od nas ima hemoroide, suprotno uvjerenjima svi ih imamo i oni nisu nikakva abnormalna pojava, već su pomoć kod kontroliranja probavnog trakta. Hemoroidi postaju problem tek kada se oni upale. Zašto nastaju hemoroidi? Najčešći uzrok njihovog uzroka je nezdrav način života, kao i sjedilački način života. Ostali uzroci mogu biti: Naprezanje na wc-u, žurba kod velike nužde, proljev il zatvor, trudnoća ili pretilost, sjedenje dulje vremena, prehrana bez vlakana i vode, često dizanje teškog. Hemoroidi mast može pomoći u liječenju hemoroida. Postavlja se pitanje kako djeluje hemoroidi mast?

Hemoroidi mast i kako ona djeluje?

Hemoroidi mast danas pripada u normalno liječenje hemoroida. Može se kupiti u ljekarni po preporuci liječnika i ljekarnika. Kako navedena mast djeluje? Postoje različite vrste masti, točnije masti koje se razlikuju po svome sastavu. Većina mast će u sebi sadržavati flavonoide koji imaju antibakterijsko, antimikotično, antiflogistično, antivirusno i isto tako lokalno anestetsko djelovanje. Mast će djelovati protuupalno, smanjiti nadraženo i upaljeno područje, ukloniti bol, smanjiti krvarenje ukoliko je ono prisutno, zaustaviti osjećaj pečenja i svrbeži i pomoći kod bržeg zarastanja.

Kako se hemoroidi mast koristi? Sami način primjene je sasvim jednostavan. Radi se o lijeku koji je samo za vanjsku primjenu. Kod akutnih tegoba potrebno je na čisti analni otvor nanijeti mast dva puta dnevno, najbolje ujutro i navečer. Kada se simptomi lagano krenu povlačiti, mast se krene primjenjivati samo jedanput dnevno. Mast možete namazati pomoću aplikatora ili s vrhom prsta. Maže se prema uputama na masti, i prestaje se koristiti kada se hemoroid u potpunosti povuče nakon upotrebe masti.

Hemoroidi mast i kako spriječiti nastanak hemoroida?

U lijekove protiv hemoroida ubrajamo hemoroidi mast. Da li postoji način kako možemo spriječiti nastanak hemoroida? Naravno! Najbolji način da spriječimo nastanak bolnih i neugodnih hemoroida je da održavamo stolicu mekanom kako bi se crijeva praznila lagano. Za to je potrebno jesti hranu koja je bogata vlaknima kao voće i cjelovite žitarice. Uz navedeno potrebno je piti dovoljno tekućine kako bi se omekšala stolica. Kada pričamo o odlasku na wc, bitno je ne naprezati se kada se vrši velika nužda jer dolazi do povećanja pritiska u venama u anusu.

Isto tako nemojte izbjegavati odlazak na veliku nuždu. Ako ne ispraznite crijeva kada se javi poriv, stolica će se unutar crijeva osušiti i kada se pojavi potreba za pražnjenjem ona će biti otežana. Fizička aktivnost je isto tako bitan dio u sprječavanju nastanka hemoroida jer jača tijelo i poboljšava probavu. Poželjno je izbjegavati dugotrajno sjedenje i stajanje. O liječenju hemoroida i o temi hemoroidi mast možete popričati i sa svojim liječnikom i ljekarnikom koji vam mogu pomoći u liječenju navedenog problema.

Tagovi:

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva