Liječenje hemoroida kod kuće prirodno

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta
 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva
 
Liječenje hemoroida kod kuće prirodno

Liječenje hemoroida i što su to uopće hemoroidi?

Prije nego saznate kako se vrši liječenje hemoroida u ovom odlomku ćemo vam objasniti što su to uopće hemoroidi i tko su najrizičnije skupine. Hemoroidi su zdravstveno stanje koje karakteriziraju natečene i proširene vene i to unutar ili izvan anusa i rektuma. Najčešće je riječ o bolnom stanju koje može biti popraćeno rektalnim krvarenjem. Hemoroidi se u prosjeku javljaju kod svake dvadesete osobe i utječu na ljude neovisno o njihovoj starosti, spolu itd. No, ipak treba napomenuti da su češći kod starijih osoba. Postoje određene skupine ljudi koje su u većem riziku od dobivanja hemoroida. To su osobe koje su pretile, trudnice, osobe koje jedu hranu s malo vlakana, osobe koje redovito dižu teške predmete itd. Sami hemoroidi se mogu podijeliti u nekoliko vrsta ovisno o mjestu nastanka. Tako postoje vanjski, unutarnji i prolaps hemoroidi. Mjesto na kojem se nalaze utjecat će na liječenje hemoroida. U nastavku nešto više o hemoroidima i njihovom liječenju.

Liječenje hemoroida uz liječničko savjetovanje

Liječničko savjetovanje doktora opće prakse vezano uz liječenje hemoroida u većini slučajeva podrazumijeva uputu za odlazak kod gastroenterologa na pregled. Gastroenterolog vas pita o simptomima koje imate. Ispituje analnu regiju i istražuje analni kanal pomoću anoskopa (malog, kratkog i krutog endoskopa). Niti jedan drugi komplementarni pregled nije koristan za postavljanje dijagnoze hemoroida. Hemoroidno podrijetlo krvarenja može se potvrditi tek nakon otklanjanja druge lezije probavnog trakta (polipa debelog crijeva, raka debelog crijeva itd. ), posebice kolonoskopijom. Bez obzira na planirano liječenje hemoroida, liječnik će vam objasniti važnost pridržavanja savjeta o načinu života i prehrani. Postupak liječenja hemoroida ima za cilj uklanjanje ili smanjenje simptoma (u smislu intenziteta, trajanja, učestalosti). Koristi se u kratkim razdobljima od jednog do dva tjedna. Lokalni lijekovi za ublažavanje napada hemoroida u obliku krema ili čepića za lokalnu primjenu, imaju umirujuću ulogu kod hemoroida zbog svojih dekongestivnih, anestetičkih, lubrikantnih (olakšavajući defekaciju) i protuupalnih svojstava. Izrađuju obloge štiteći sluznicu od agresije stolice.

Endoskopsko liječenje hemoroida u ordinaciji

U slučaju neuspjeha liječenje hemoroida i ako poremećaji hemoroidne bolesti potraju, može se predložiti instrumentalno liječenje. Može se obaviti uz konzultacije, bez anestezije ili pripremnog klistiranja. Tijekom pregleda analnog područja i anoskopije liječnik odlučuje o najprikladnijoj terapijskoj tehnici. Koji god tretman bio odabran, on pruža značajno olakšanje, ali ne eliminira mogućnost ponovnog pojavljivanja. Ovaj tretman ima za cilj dobiti područje s ožiljcima na vrhu unutarnjih hemoroida kako bi se ojačala njihova potpora. No, ovaj postupak ne uklanja hemoroide. Koristi široku paletu metoda, koje se koriste u jednoj ili više sesija, ako je potrebno. Jedna od metoda uključuje vezivanje hemoroida gumenom trakom (na vrhu hemoroidnih snopova postavlja se elastični prsten). Ostale metode su: skleroza (sklerozirajući proizvod se ubrizgava ispod sluznice), foto ili elektrokoagulacija i krioterapija. Nuspojave mogu biti groznica, krvarenje, bol. Ali najčešće se liječenje hemoroida dobro podnosi. U pravilu je dovoljan jedan slobodan dan kako bi se ovaj tretman obavio u ordinaciji. Učinkovitost ovih tretmana s vremenom nestaje i simptomi se mogu vratiti.


Tagovi:

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta
 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva