motion free

BSP Corrector - za ravna leđa bez bolova

Izravnajate leđa bez operacije

 • nema grba i savijenih leđa
 • razvija mišiće leđa i mišićno pamćenje
 • nema bolova u kralježnici i zdjelici
 • poboljšanje seksualnosti sada i u budućnosti
 • ne izaziva iritaciju
 • jednostavno korištenje na svim mjestima

Grč u leđima – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Grč u leđima - uzrok, simptomi, liječenje

Grč u leđima, uzroci

Grč ili kako ga još nazivamo mišićni spazam je nekontrolirana i nenamjerna kontrakcija naših mišića na određenom djelu tijela. On se može pojaviti bilo kada i većinom je riječ o sasvim bezopasnoj pojavi. Grč se može pojaviti kada dođe do naglog pokreta, kada smo u dugotrajnom vježbanju, ili kada smo na određenim lijekovima. Grčevi kao takvi ne zahtijevaju liječenje, ali u težim slučajevima oni svakako mogu uzrokovati rupturu u pogođenom mišiću. Grč u leđima je sasvim normalna pojava u današnjem svijetu, a uzroci nastanka se ne razlikuju od drugih dijelova tijela.

Zašto nastaje grč u leđima? Uzroci grčeva mogu biti razni, i ponekad su povezani s razvojem bolesti. Najčešći uzroci grčeva su: Loša cirkulacija, dug period mirovanja bez kretanja, proljev koji izbacuje minerale iz tijela, intenzivno vježbanje bez zagrijavanja i istezanja, dehidracija, iscrpljenost u mišićima, nedostatak magnezija i kalcija, uklještenje živca u vratima ili donjem djelu leđa, određeni lijekovi. S obzirom na uzroke koje smo nabrojali, faktori rizika mogu biti: Starost, dehidracija, trudnoća, razne bolesti i pretilost.

Grč u leđima, simptomi

Svi smo barem jednom u životu iskusili grč u mišićima, i znamo kako je riječ o snažnoj kontrakciji koju je lako prepoznati. Kako prepoznati grč u leđima? Simptomi su: Oštra bol u određenom djelu tijela, osjećaj probadajuće boli i nakon mišićne kontrakcije, pojava kvrge na pogođenom mišiću, moguća pojava modrice. Grčevi se najčešće pojavljuju na sljedećim područjima: Listovi, stopala, noge, vrat, leđa, bedra. Grč u leđima je iznimno bolan i često onemogućava kretanje osobe. Stručnjaci kažu kako su najčešći uzroci grča u leđima sljedeći:

Jak fizički napor, ekstremni sportovi, ozljede leđa, artritis, oslabjeli trbušni mišići i neudobna obuća. Grčevi u leđima traže liječničku provjeru jer mogu ukazivati na moguće probleme s kralježnicom kao i živcima. Kao prvu pomoć, kod kuće možete probati sljedeće: Držati tople obloge na mjestu grča i uzeti lijekove protiv bolova. Kako bi prevenirali pojavu grča, potrebno je: kretati se, piti dovoljno tekućine, jest raznovrsnu hranu, zagrijati se i istegnuti kod vježbanja, ne naprezati se naglo, nositi udobnu obuću, spavati na udobnom ležaju.

Grč u leđima, liječenje

Grč u leđima, ili bilo koji drugi grč je često bezopasan i ne zahtijeva liječničku intervenciju. No, trebate se obratiti liječniku ako primijetite sljedeće pojave: Uz grčeve se javlja i natečenost ili crvenilo na zahvaćenom području, grčevi se javljaju svaki dan, nakon prolaska grča ostaje jaka i nepodnošljiva bol, dolazi do promjene na koži prilikom i nakon grča. Grč u leđima obično prođe nakon nekoliko minuta i ne ostavlja nikakve posljedice, no u slučaju da je on dugotrajan može se pojaviti ruptura u mišiću.

Kada se uz grčeve pojavljuju i drugi simptomi, to je znak da je u pitanju određena bolest i da je potreban liječnički pregled. Liječnički pregled može uključivati razne dijagnostičke preglede, što znači da se liječenje može svesti na fizikalnu terapiju i korištenje određenih lijekova. U slučaju kratkotrajnih grčeva, stručnjaci savjetuju sljedeće: Masirajte kružnim pokretima bolni mišić, preko zahvaćenog mišića stavite topli ili hladni oblog, probajte se istegnuti, pripremite si toplu kupku za opuštanje mišića, vježbajte jogu ili pilates.

Tagovi:

motion free

BSP Corrector - za ravna leđa bez bolova

Izravnajate leđa bez operacije

 • nema grba i savijenih leđa
 • razvija mišiće leđa i mišićno pamćenje
 • nema bolova u kralježnici i zdjelici
 • poboljšanje seksualnosti sada i u budućnosti
 • ne izaziva iritaciju
 • jednostavno korištenje na svim mjestima