Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Gnojne bubuljice na licu – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Gnojne bubuljice na licu - uzrok, simptomi, liječenje

Zašto nastaju gnojne bubuljice na licu?

Gnojne bubuljice na licu su još poznate kao i bijeli prištići ili zatvoreni komedoni jer je sama pora zatvorena tanjim slojem kože. Bijeli i gnojni prištići na licu su problem koji muči mnoge, a ono što mnogi rade a nikako ne bi smjeli je njihovo stiskanje. Gnojne bubuljice na licu nastaju radi začepljenja pora. Do začepljenja pora dolazi radi mrtvih stanica kože koje su pomiješane sa sebumom i prljavštinom.

Kada se mrtve stanice kože kao i sebuma natalože kod folikule dlake to dovodi do nastanka bakterijskih upala. Bijeli prištići tako postaju upaljeni i bolni, a naše imunološke stanice priskaču u pomoć. Upravo radi navedenog dolazi do nastanka gnoja u prištiću. Koliko god teško i neodoljivo to bilo, važno je držati prste k sebi.

Istiskivanjem ovakvih prištića možemo samo iziritirati područje i uzrokovati sekundarnu infekciju, kao i stvoriti ozbiljan ožiljak na licu. Za nastanak ovih neprijatelja lica također mogu biti odgovorni i sljedeći uzroci: Bakterije, lijekovi, genetika, kozmetički preparati, znoj, nečistoća, nepravilna prehrana, nepravilna briga o licu, sunce.

Kako se rješavaju gnojne bubuljice na licu?

U borbi protiv gnojnih bubuljica na licu nam pomažu proizvodi koje uvrštavamo u redovitu njegu naše kože. Gnojne bubuljice na licu se najčešće rješavaju uz pomoć proizvoda koji u sebi sadrže: salicinska kiselina i retinol. Salicinska kiselina ima mogućnost da probije kroz masnoću kože i da uđe duboko u poru koju čisti od nečistoće.

Retinol je oblik vitamina A i često ga nalazimo u anti age kremama jer mijenja kemiju samih masnoća na našoj koži i tako sprječava mogućnost da sebum zaostane u porama. Čiste pore znače čisto lice. Gnojne bubuljice na licu se također mogu učinkovito riješiti uz primjenu općih savjeta. Svaku večer prije spavanja uklonite šminku s lica, svaki dan očistite svoj mobitel i sve ostale stvari koje svakodnevno dolaze u doticaj s vašim licem.

Redovito mijenjajte svoje jastučnice i posteljinu. Još jednom, nikako nemojte istiskati prištiće ma koliko privlačni ili na rubu pucanja oni bili. Ako vam se učestalo pojavljuju gnojni prištići i ako se ne žele povući, tada je vrijeme da posjetite dermatologa i da otkrijete uzrok njihovog nastanka. Ponekad je njihov nastanak povezan s ozbiljnijih zdravstvenim stanjem.

Kako se liječe gnojne bubuljice na licu?

Kada nastanu bubuljice na licu, prvo što se pitamo je kako se one liječe? Gnojne bubuljice na licu možemo liječiti doma. Kako? Pravilnom njegom lica. Njega lica je od iznimne važnosti, i to je nešto što će vam svaki dermatolog ili kozmetičar naglasiti. Kako izgleda pravilna njega lica? Umivanje, nanošenje proizvoda za čišćenje lica, umivanje, nanošenje tonera i zatim kreme za lice.

Jedanput tjedno se preporučuje i maska za lice. Kod navedenog je bitno skrenuti pažnju na preparate koje koristite, točnije poželjno je da su oni za vaš tip kože. Kako se još mogu liječiti gnojne bubuljice na licu? Nažalost, kućna samopomoć može i ne mora dati rezultate. Kod odabira proizvoda za vaš tip i problem kože je najbolje savjetovati se s dermatologom.

Ako Proizvodi po preporuci ne djeluju, tada bi bilo poželjno da razmotrite drugačiji tip pristupa. Pričajte sa svojim dermatologom o mogućim tretmanima koji vam mogu pomoći u tretiranju gnojnih bubuljica. Danas se prištići i akne mogu uspješno riješiti uz tretmane infekcijskih radiovalova, lasera i plazme. Isto tako savjetujte se za kombiniranje tretmana za uspješnije liječenje.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni