motion free

Levicose - zaustavlja razvoj proširenih vena

Pomaže i u najnaprednijim slučajevima proširenih vena

 • Ublažava bol 99 %
 • Smanjuje otekline nogu 98%
 • Smanjuje težinu i nelagodu u nogama 99%
 • Eliminira telangiektazije 98%
 • Uklanja proširene vene 93%
 • Uklanja hiperpigmentaciju 96%

Flebitis – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Flebitis - uzrok, simptomi, liječenje

Flebitis, uzroci

Sam pojam Flebitis znači upala vena. Ukoliko se radi o površinskim venama riječ je o superficijalnom obliku navedenog stanja ili površinskoj venskoj trombozi. S druge strane, ako je riječ o dubim venama, tada stanje nazivamo duboka venska tromboza i ona je puno opasnija od obične upale površinskih vena na našim nogama. Venska tromboza će se pojaviti kada nastane zastoj krvnih ugrušaka i oni mogu samo djelomično ili u potpunosti začepiti zahvaćenu venu. Flebitis najčešće zahvaća noge i područje zdjelice, a nešto rjeđe ruke. Problem se najviše javlja kod proširenih vena, i češće se pojavljuje kod starijih žena.

Koji su uzroci flebitisa? Neki od najčešćih uzroka su: Genetska predispozicija osobe, zastoj krvi u veni, problemi kod zgušnjavanja krvi, oštećenje stijenki krvnih žila, dugotrajno sjedenje ili stajanje, manjak fizičke aktivnosti, slabija cirkulacija, dugotrajna putovanja uz minimalno kretanje, postojanje malignih bolesti u tijelu, određena trauma, kirurški zahvati, srčani udar ili bolesti krvi. Najčešća upala vena je ona površinska, a riječ je o akutnoj i lokalnoj upali same stijenke vene kao i okolnog tkiva. Ukoliko se ne reagira na vrijeme, manja upala može izazvati unutarnju upalu koja je puno ozbiljnija.

Flebitis, simptomi

Sami simptomi su veoma jasni. Oni se mogu pojaviti u kraćem periodu kako se upala razvija, riječ je o upali koja se može razviti kroz par sati ili par dana. Flebitis donosi sljedeće simptome: Crvenilo, natečenost vene kao i okolnog tkiva, osjetljivost, osjećaj svrbeži i peckanja, osjećaj topline ili žarenja, bol na sami dodir, povišena tjelesna temperatura, dolazi do povišenog broja leukocita, nastaje bol prilikom kretanja i ustajanja. Da li se mogu pojaviti određene komplikacije? Flebitis može uzrokovati sljedeće komplikacije:

Upala dubokih vena može dovesti osobu u opasnost od plućne embolije, može dovesti do posttrombotskog sindroma koji će nastati radi oštećenja venskih zalizaka, nastaju trajni edemi potkoljenice. Ukratko, navedeno stanje je karakteristično po svojoj mukloj boli, crvenilu, otvrdnuću i toplini koja se pojavljuje na zahvaćenoj veni. Bol se može pojačati kada osoba hoda, kašlje ili kada se noga drži u visećem položaju. Ukoliko primijetite navedene simptome najbolje je potražiti stručnu pomoć ljekarnika ili liječnika.

Flebitis, liječenje

Flebitis liječenje se provodi kod kuće i važan je period mirovanja. Liječnik će preporučiti ležanja s povišenim položajem noge, točnije, noga mora biti iznad razine srca kako se vene ne bi opterećivale silom gravitacije. U liječenju se mogu primjenjivati i topli oblozi za smirivanje upale, kao i lijekovi protiv bolova i smirivanje upale. Preporučuje se korištenje gela za teške i natečene noge, kao i gel za vene koji bi trebao biti na prirodnoj bazi.

Ljekarnici će vam često preporučiti proizvode na bazi divljeg kestena. Flebitis može proći relativno brzo, u roku od tjedan dana i bez dodatnih komplikacija. Od dodatnih mjera možete poduzeti određene mjere: Probajte se što više kretati, prestanite pušiti, jedite hranu koja je bogata omega 3 i 6 masnim kiselinama, konzumirajte što više češnjaka i đumbira za poboljšanu cirkulaciju, po potrebi nosite kompresivne čarape. Ukoliko vam se određenim kućnim tretmanom upala ne povuče, potrebno je obratiti se liječniku.

Tagovi:

motion free

Levicose - zaustavlja razvoj proširenih vena

Pomaže i u najnaprednijim slučajevima proširenih vena

 • Ublažava bol 99 %
 • Smanjuje otekline nogu 98%
 • Smanjuje težinu i nelagodu u nogama 99%
 • Eliminira telangiektazije 98%
 • Uklanja proširene vene 93%
 • Uklanja hiperpigmentaciju 96%