Evo što stvarno jedemo kada se hranimo u pekari: Jedna pekara otkrila surovu istinu o jednom pecivu.

Evo što stvarno jedemo kada se hranimo u pekari: Jedna pekara otkrila surovu istinu o jednom pecivu.

Je li pekara dobra za nas

Zasigurno je i vama pekara česta postaja koju redovito posjećujete, možda čak i svaki dan ako radite ili studirate, te nemate vremena da doma si pripremite doručak ili ručak i želite si nešto na brzinu pojesti kako biste imali snage za cijeli dan. U zadnjih desetak godina je kod nas pekara postala jako popularna, te sada možete pronaći pekaru na svakom kutku gdje god da vi pošli. Iako mnogi misle kako nema ništa loše u tome. No, zapravo vam pekarski proizvodi nisu nimalo zdravi kao što si vi to mislite, jer oni su puni škroba te nas samo napuhuju i usporavaju nam metabolizam. Ali to nije sve, te postoje i drugi razlozi zbog čega nije dobro kupovati i konzumirati pekarske proizvode, i da zapravo jedemo i neke druge stvari koje ne biste očekivali u svojem svježem pecivu. U nastavku ovoga članka ćemo vam reći istinu koju je jedna pekarna otkrila.

Zbog čega pekara i njihovi proizvodi nisu dobri za vas

Jedan bivši par koji su dugo radili kao kuhari u restoranima i pekarni su otkrili brutalnu istinu iza toga što se sve odvija u kuhinji restorana i pekara. Ona je rekla kako su u kuhinji često imale borbe sa žoharima i paucima, i to upravo na mjestima gdje se pripremala i držala hrana. Vlasnici pekara i restorana nisu previše marili za higijenske uvjete u kuhinji, već im je samo stalo do što veće prodaje hrane bez obzira na sve ostalo. Otkrili su kako se peciva i ostali pekarski proizvodi rade u veoma lošim higijenskim uvjetima gdje na svakodnevnoj bazi se kuhari i pekari muče s problemima kao što su rojevi štakora, paukova i žohara koji im gmižu i trče po podu, po policama i po radnoj površini gdje se sva hrana priprema. Rekli su kako bi im se često dogodilo da po i samim pekarskim proizvodima znaju ti nametnici gmizati.

Jedna je pekara otkrila surovu istinu

Osim što je ova pekara rekla kako im po radnim površinama i po samim pekarskim proizvodima gmižu žohari, pauci i štakori i ti isti proizvodi se onda stave u ponudi i prodaju dalje kupcima, ujedno i oni proizvodi koji su slučajno pali na pod se isti digne s poda i stavi u redovnu ponudu pekarne. Također, nisu samo žohari i ostali nametnici problem, već ujedno i sama pekara nema ponekad najbolje higijenske i sanitetske uvjete. Zasigurno ste i vi primijetili kako osoba koja radi na blagajni bez rukavica stavlja pekarske proizvode na policu ili vam ga spakira u vrećicu, te s tim istim rukama od vas prima novac, i pritom ne opere ili da barem dezinficira ruke. Nisu samo pekarne problem, već ujedno i fini, skupi restorani imaju slične probleme gdje im u kuhinji gmižu pauci i žohari. Kažu, što je veći promet i veća proizvodnja, to imaju više nametnika, te mnogi se ne brinu oko toga dokle god imaju dobru zaradu od toga.


Tagovi: