Doris Pinčić

Showbiz

Doris Pinčić

Doris Pinčić osnovni podaci iz biografije

Nezaobilazno lice sa naših TV ekrana, ime jako dobro poznato Doris Pinčić. Svatko od nas tko tokom tjedna provodi jutra uz HRT dobro je upoznat sa ovom voditeljicom emisije Dobro jutro Hrvatska. Međutim, Doris nije poznata samo voditeljica, ali o tome ćemo malo kasnije.

Doris Pinčić kao rođena Zadranka, provela je djetinjstvo u Zadru. Možda vas zanima kad joj je rođendan? Rujna 4-tog, a rođena je 1988. godine. Veliki korak Doris je napravila kad se uputila u Osijek na Akademiju glume i lutkarstva koju je i završila. Akademija joj je bila snažan vjetar u leđa jer je sa nepunih 23 godine dobila glavnu ulogu u hrvatskom filmu Larin izbor: izgubljeni princ.

Danas je majka dvoje djece, sin Donat i kćer Gita za koje je jako vezana. Djecu je dobila u braku sa Borisom Rogoznicom u kojem je bila u periodu od 2013 do 2020 godine. Ljubavna priča koja je zabilježena brakom u zadarskoj katedrali Sv. Stošije, tokom 2020. godine lagano je došla do svog kraja. Iako su roditelji svoj brak okončali njihova je uloga u roditeljstvu zajednička i oba roditelja nastoje da njihova odluka o razdvajanju ne utječe na psihološki razvoj djece.

Doris Pinčić filmska glumica

Doris Pinčić je svoju filmsku karijeru započela u 23 godini u hrvatskom filu Larin izbor: izgubljeni princ glavnom ulogom godine 2012. Ovaj film bio je vjetar u leđa, nakon toga je u periodu 2013. do 2021 glumila u hrvatskim sinkronizacijama ulogama u filmovima.

Ako ste gledali Robi-uzbuna na Orlovu vrhu možda ćete prepoznati Doti sa Dorisinim glasom. U Pčelici Maji glumila je sinkronizaciju Kraljice, Avioni 2: Nebeski vatrogasci glumila je Veru, Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju glumila je sinkronizaciju uloge Kristine.

Osim filmskih uloga u filmu i sinkroniziranih uloga, zanimljivo je da je 2013. godine bila i radijska voditeljica na Narodnom radiju. Uz brojne komercijalne reklamne materijale najpoznatije su zs kompaniju Prima namještaj.

Doris Pinčić sa svojom energijom uvijek traži više, sudjeluje u brojnim društvenim zbivanjima. Priznata je i poznata modna ikona svojim stilom oblačenja, predmet je praćenja brojnih modnih influencera i raznih društvenih mreža. Uvijek nastoji biti dotjerana ne pretjerujući niti sa šminkom niti sa odjećom. Ali uvijek privlači pažnju.

Doris Pinčić televizijska glumica i voditeljica

Paralelno sa filmskim ulogama i radom na Narodnom radiju kao voditeljica, Doris Pinčić je u periodu 2011-2013 bila protagonistica u poznatoj televizijskoj seriji Larin izbor, glumeći Laru Božić-Zlatar. Ova televizijska serija ju je možemo reći proslavila i otvorila vrata za druge televizijske uloge.

Doris Pinčić je bila antagonistica sa ulogom Magdalene Magdić u hrvatskoj telenoveli RTL Vatre ivanjske, nakon čega je dobila sporednu ulogu Violete Kunić u Horvatovima u hrvatskoj dramskoj humorističnoj seriji također na RTL-u. Na RTL-u je bila i voditeljica poznatog hrvatskog showa Tri, dva jedan-kuhaj pune četiri godine kao i voditeljica hrvatskog natjecateljskog talent showa RTL: Zvjezdice. Godinu dana vodila je i emisiju na RTL Na kavi kod Doris sa raznolikim temama.

Godina 2020. možemo reći presudna za Doris osim rastave, je bila i zbog prelaska na HRT gdje i do danas radi kao voditeljica u svima dobro poznatoj emisiji zabavno-informativnog karaktera Dobro jutro Hrvatska. Značajno je spomenuti da je Doris bila i voditeljica na izboru hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije Dora 2020 i 2021 godine, a tih istih godina bila je i voditeljica Večernjakove ruže medijske nagrade koja se dodjeljuje još od 1994. godine.

Tagovi: