motion free

Ocuvit - 100% učinkovit u potpori i zaštiti vida

Uz pomoći Ocuvit-a Vi:

  • Sačuvajte svoj vid
  • Smanjite intraokularni tlak
  • Otklonite rizik od opasnih bolesti
  • Oslobodite napetost očiju
  • Začtitite oči od dugotrajnog stresa

Dijabetička retinopatija – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Dijabetička retinopatija - uzrok, simptomi, liječenje

Kako nastaje dijabetička retinopatija – uzrok, simptomi, liječenje

Šećerna bolest poznatija je pod imenom dijabetes, a od nje pati sve veći broj ljudi. Radi se o bolesti koja dovodi do povećane razine šećera u krvi što može uzrokovati brojne probleme. Do dijabetesa dolazi kada vam gušterača prestane proizvoditi inzulin koji je važan hormon uz pomoć kojeg stanice dobivaju potrebnu hranu za održavanje. Dijabetes ima brojnih nepogodnih posljedica za tijelo, posebice ako se ne tretira, a jedna od najučestalijih sekundarnih bolesti koja ga prati je dijabetička retinopatija – uzrok, simptomi, liječenje. Radi se o oštećenju oka koje nastaje kao direktna posljedica dijabetesa. Naime, povećana razina šećera u tijelu dovodi do oštećenja krvnih žila u tijelu, a može zahvatiti i krvne žilice koje se nalaze u oku. Zahvaćene žilice s vremenom krenu pucati pa se radi toga postupno prekida dovod krvi u oko. Dijabetička retinopatija – uzrok, simptomi, liječenje metabolički je poremećaj koji vam može zahvatiti bilo koji dio oka, a u konačnici može uzrokovati i sljepoću ako se ne tretira.

Kako se može prepoznati dijabetička retinopatija – uzrok, simptomi, liječenje

Dijabetička retinopatija – uzrok, simptomi, liječenje bolest je koja redovito nastaje uz dijabetes te se javlja kod maltene svakog dijabetičara prije ili kasnije. Simptome nije uvijek lako prepoznati budući da se sama bolest razvija godinama. Glavni problem je što ljudi ne prolaze redovite kontrole kako bi mogli na vrijeme otkriti da nešto nije u redu. Ako patite od dijabetesa, postoji velika šansa da će vas ova bolest zahvatiti, a imate puno bolje šanse da je se otarasite ako se na vrijeme otkrije. Upravo zato je toliko bitno da odlazite na redovite kontrole i preglede očiju. Već jedan pregled na godinu vam može znatno pomoći ta vam osigurava da će se bilo kakav mogući problem krenuti tretirati prije nego uspije ostaviti trajnije posljedice. Dijabetička retinopatija – uzrok, simptomi, liječenje nema vidljive simptome u samome početku razvijanja no kroz vrijeme možete iskusiti bol u oku, zamagljen vid, točkice u vidnom polju ili duple slike.

Kako se liječi dijabetička retinopatija – uzrok, simptomi, liječenje

Najbolji način na koji se može liječiti dijabetička retinopatija – uzrok, simptomi, liječenje je uz sprječavanje nastanka bolesti u startu. Najbolji način na koji to možete postići je uz redovite kontrole kod oftalmologa. Ako patite od dijabetesa, spadate u posebno rizičnu skupinu pa je tim važnije da se držite redovitih kontrola i da kontrolirate svoj tlak i razinu šećera u krvi. Dijabetička retinopatija – uzrok, simptomi, liječenje nema nužno vidljivih simptoma dok ne dođe do prave štete pa je prevencija najbolje što možete napraviti. Ako dođe do bolesti i oštećenja vida, liječenje vam može samo pomoći da ne dođe do dodatnih komplikacija ali ne vraća vam vid na prijašnje stanje. Proces liječenja će ovisiti o tome u kojem stadiju se bolest kod vas otkrila pa stoga proces može uključivati sve od kontrole vaše prehrane i navika pa sve do operacije oka. Kako bi dobili najbolji mogući savjet za vas, posjetite svog oftalmologa.

Tagovi:

motion free

Ocuvit - 100% učinkovit u potpori i zaštiti vida

Uz pomoći Ocuvit-a Vi:

  • Sačuvajte svoj vid
  • Smanjite intraokularni tlak
  • Otklonite rizik od opasnih bolesti
  • Oslobodite napetost očiju
  • Začtitite oči od dugotrajnog stresa