Debljanje u trudnoći po tjednima

Keto Diet - skidaj kile bez napora

Dovedite tijelo u stanje ketoze
  • Kapsule pokreću ketozu u tijelu
  • Pretvaraju pohranjene masti u energiju
  • Gubite kilograme svaki dan
Debljanje u trudnoći po tjednima

Debljanje u trudnoći po tjednima i koja je zdrava kilaža?

Znate kako se kaže da se buduće majke debljaju u trudnoći jer jedu za dvoje? To nikako nije preporučljivo, baš kao ni premali unos kalorija. Skupljanje kilograma u trudnoći je normalna stvar. Imate ćete bebu, to je sjajna vijest i zato morate znati kako će vaše tijelo rasti i reagirati na promjene u narednih 9 mjeseci. Usprkos mišljenjima kako trudnice u 3 ujutro ulaze u frižider i jedu nezamislive kombinacije, istina je ta da se mnoge trudnice okrenu zdravijoj i raznovrsnijoj prehrani.

Možda niste znali, ali 30% svih trudnica je zapravo predebelo ili pretilo. Debljanje u trudnoći po tjednima je prvo i osnovno stvar održavanja ravnoteže. Gdje odlaze nakupljeni kilogrami kada nastupi debljanje u trudnoći po tjednima? Većina kilograma koje trudnica dobije nije u masnom tkivu već u bebi i samom sustavu koji održava bebu na životu.

Uzmimo u obzir da u prosjeku novorođenče teži 3175 g, u vrijeme porođaja maternica teži 0,9 kg radi dodatne krvi, dok sama plodna vode i ostale tekućine teže oko 2,26 kg. Zbrojem dobivamo malo više od 7 kg. Istina je da tijelo mora osigurati masne zalihe kako bi imalo energije za dojenje. Količina masnog tkiva koje se dobiva je zapravo genski određena, ali može se očekivati dobitak od 2,3 kg. Promjenu tijela žene teško prihvaćaju, zato se mnoge žene pitaju koji dobitak kilograma je normalan a koji ne.

Debljanje u trudnoći po tjednima i koliko se u prosjeku dobije kila?

Kod zdrave trudnoće i zdrave bebe žena koja ima normalnu tjelesnu težinu prije trudnoće će se u prosjeku udebljati za 12 do 16 kilograma. Ovo naravno uvelike ovisi o tome kakvo je ženino tijelo, da li se žena bavila određenom fizičkom aktivnošću itd. Kako izgleda debljanje u trudnoći po tjednima? Prvo tromjesečje ili prvih 13 tjedana trudnoće ako žena nije imala problema s povraćanjem može dobiti kilu ili dvije. Idealan porast težine do kraja navedenog razdoblja je 2 kilograma, što znači od 450 do 680 grama mjesečno.

Drugi semestar ili drugo tromjesečje u trudnoći traje od 16. do 27. tjedna i žena dobiva od 5 do 7 kg, ili 50 do 60% ukupnog povećanja težine. Idealan porast težine ovdje iznosi 9 kilograma do kraja 28. tjedna trudnoće, ili 230 do 340 grama tjedno. Treće tromjesečje je zadnje razdoblje trudnoće i traje od 27. do 40. tjedna. Ovdje žena dobiva oko 4 kg tj. 30 do 40% ukupnog porasta same težine u trudnoći. Danas idealni porast kilograma u trudnoći iznosi 12 kg, ili 340 do 450 grama tjedno.

Što sve čini debljanje u trudnoći po tjednima? Beba koja teži od 2500 do 4200 grama, posteljica koja teži do 700 grama, plodna voda koja teži do 900 grama, povećanje dojki koje može težiti od 450 do 1350 grama, povećanje maternice koje teži oko 900 grama, zalihe masti i mišićna masa koja može težiti od 1800 do 3800 grama, povećani volumen tekućine koji može iznositi od 900 do 1350 grama i povećani volumen krvi od 1350 do 1800 grama.

Debljanje u trudnoći po tjednima i koliko kilograma bi trebali dobiti?

Nažalost nema točnog odgovora na pitanje koliko kilograma bi trebali dobiti u trudnoći, to je sve ovisno od žene do žene i njihovih navika. Poželjno je dobiti od 12 do 16 kilograma. O čemu ovo najviše ovisi? Stručnjaci tvrde da navedeno najviše ovisi o tome da li je žena prije trudnoće imala zdravu tjelesnu težinu, da li je bila mršava ili je imala višak kilograma. Debljanje u trudnoći po tjednima se prolazi s vašim ginekologom. Zašto? Ako krenete dobivati više kilograma nego je preporučeno s obzirom na indeks tjelesne mase, to bi moglo negativno utjecati na razvoj trudnoće.

Preveliki unos hrane može rezultirati trudničkim dijabetesom, što dovodi do toga da beba dobiva više šećera nego je potrebno. Pretjerana težina isto tako može dovesti do povećanog krvnog tlaka. Debljanje u trudnoći po tjednima je najbolje pratiti s ginekologom kako bi se znalo da je sve u redu. Što nakon poroda? Nakon porođaja većina kilograma će nestati, ali ne i svi. Potrebno je do nekoliko mjeseci kako bi se nakupljeni kilogrami otopili, na koji način i kako je isto nabolje savjetovati se s svojim ginekologom.


Tagovi:

Keto Diet - skidaj kile bez napora

Dovedite tijelo u stanje ketoze
  • Kapsule pokreću ketozu u tijelu
  • Pretvaraju pohranjene masti u energiju
  • Gubite kilograme svaki dan