Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

Često mokrenje noću – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Često mokrenje noću - uzrok i liječenje

Što je često mokrenje noću ili nokturija?

Često mokrenje noću ili još zvano nokturija je noćno mokrenje koje budi najčešće mušku osobu iz sna i upozorava na potrebu pražnjenja mokraćnog mjehura. Ovdje se često zna pojaviti i nokturalna poliurija ili prekomjerna i sve češća potreba za mokrenjem tokom noći. Nokturija ili često mokrenje noću se pojavljuje kada muška osoba krene stariti, što često zna uzrokovati stanje razbuđenosti i manjka sna tokom dana. Istraživanja su pokazala kako navedeno stanje bitno utječe na fizičko i psihičko zdravlje muškarca, što nažalost donosi rizik za razvijanje drugih bolesti.

Statistike pokazuju kako će do 80-te godine života barem 80% muškaraca ustati ponoći kako bi otišli mokriti. Navedeno stanje isto tako nije rezervirano samo za starije muškarce, u novije doba ono znatno pogađa i mlađu populaciju. Mokrenje tijekom noći je jedan od najčešćih znakova da postoji poremećaj u donjem djelu mokraćnog sustava ili da postoji prekomjerna proizvodnja urina. Kada muškarac primijeti da su noćni posjeti wc-u krenuli biti češći bilo bi poželjno da se obrati svome liječniku i urologu kako bi se utvrdio razlog zašto i kako bi se navedeno stanje spriječilo.

Često mokrenje noću uzroci

Postoji mnogo faktora koji utječi i doprinose za razvoj noćnog mokrenja, i isto tako se mogu poklopiti više uzročnika. Često mokrenje noću možemo tako podijeliti u 3 glavne skupine: Dolazi do smanjenog volumena kapaciteta mokraćnog mjehura, povećan unos tekućine u tijelo, povećano stvaranje urina. Smanjeni volumen kapaciteta mokraćnog mjehura može biti funkcionalnog ili anatomskog podrijetla i nastaje radi: Otvrdnuća stijenke mokraćnog mjehura, nakon kakvog kirurškog zahvata na mjehuru, pretjerane aktivnosti mišića samog mokraćnog mjehura, preosjetljivosti mjehura kao i upale, infekcije mokraćnog sustava, kamenca u mjehuru, rak mjehura.

Povećan unos tekućine u tijelo tijekom cijelog dana može isto tako rezultirati čestim mokrenjem tijekom noći. Povećano stvaranje urina se može dogoditi radi dijabetesa, oštećenih bubrega, manjka estrogena, povišene razine kalcija u krvi. Često mokrenje noću ima i svoje rizične čimbenike za nastanak, a u oba spola su to: Dijabetes, artritis, povišen krvni tlak, depresija. Kod muškaraca je naglasak na prostatitis i rak prostate, dok je kod žena naglasak na povišenu tjelesnu kilažu, uklonjenu maternicu, bolesti crijeva i infekcije mokraćnog sustava.

Često mokrenje noću dijagnoza i liječenje

U početku mnogi koji pate od čestog noćnog mokrenja ne žele priznati svoj problem, što će naravno dovesti do drugačije dijagnoze i liječenja. Većinom si mnogi kažu kako je to normalni dio starenja i da ne postoji nikakav problem. U prosjeku se pacijenti s navedenim problemom tek jave svome liječniku nakon što je prošlo godinu dana. Često mokrenje noću zahtjeva dijagnozu koja se postavlja s detaljnim ispitivanjem pacijenta o njegovim životnim navikama, unosu tekućine kao i konzumaciji raznih lijekova.

Nakon toga slijedi fizikalni pregled prostate kod muškaraca i maternice kod žena. Isto tako pacijent će morati predati urin koji ide na analizu. Po potrebi pacijent ide na daljnje preglede poput cistoskopije i ultrazvuk srca. Liječenje ovisi o uzorku i može uključiti razne promjene u životnom stilu. Ako se ustanovi da je riječ o smanjenom kapacitetu mjehura tada se primjenjuje terapija lijekovima ili se radi operacija. Povećani unos tekućine treba se ograničiti i promijeniti vrijeme konzumacije.

Ako je riječ o povećanom stvaranju urina tada se vodi briga o problemu koji je uzrokovao njegovo nastajanje. Često mokrenje noću možete probati spriječiti na sljedeće načine: Nemojte konzumirati puno tekućine do 2 sata prije spavanja, posjetite wc prije spavanja, ojačajte mišiće zdjelice, smanjite unos soli, vodite brigu o optimalnoj kilaži.

Tagovi:

Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti