Diatea - najbolji čaj za stabiliziranje šećera u krvi

Kontrolirajte dijabetes bez straha

  • Stabilizira šećer u krvi
  • Uklanja toksine iz jetre
  • Štiti tijelo od visokih razina glukoze
  • Obnavlja jetru i pankreas
  • Normalizira sve metaboličke procese

Dijabetes tip 2 i tip 1 – koja je razlika

Ljepota i zdravlje

Dijabetes tip 2 i tip 1 - koja je razlika

Dijabetes tip 1 i 2 – znate li koje su razlike?

Dijabetes je jedna od učestalijih bolesti koja se pojavljuje u populaciji. Kao što znate, ova bolest dolazi u dva oblika: dijabetes tip 1 i tip 2. Znate li koja je razlika? Znate li uopće kakva je to bolest? U nastavku ćemo vam probati razjasniti sve navedeno. Ako vas je strah da bolujete od dijabetesa, trebali bi najprije znati o kakvoj bolesti se radi: to je kronična bolest koja utječe na način kako tijelo regulira šećer. Kako bi šećer mogao ući u naše stanice i opskrbiti nas s energijom, za to mu je ključan inzulin.

Upravo spomenuti inzulin je ono što razlikuje tip 1 i tip 1: osobe s dijabetesom tipa 1 uopće ne proizvode inzulin, dok osobe s dijabetesom tipa 2 čak i proizvode stanovitu količinu inzulina, međutim tijelo im ne reagira na njega. Za obje bolesti je karakteristično što dovode do veoma visoke i stalne razine šećera u krvi, ako se pravodobno ne započne liječiti.

Simptomi po kojima razlikujemo dijabetes tip 1 i tip 2

Kako biste znali imate li dijabetes tip 1 ili tip 2, najbolji savjet koji možete dobiti u vezi toga jest da posjetite svog liječnika. Niti jedan tekst ili savjet ne može nadmašiti ekspertizu stručne osobe. Imajući to na umu, iz ponajprije informativne naravi, ćemo pobliže objasniti razlike u simptomima između ove dvije vrste bolesti. Najprije valja spomenuti zajedničke simptome tipa 1 i tipa 2 koji uključuju: učestalo mokrenje i stalni osjećaj žeđi, nagle nalete umora, osjećaj gladi, katkad i zamagljen vid.

Osobe koje boluju od dijabetesa tipa 1 mogu s vremena na vrijeme osjetiti razdražljivost i gubitak kilograma, dok osobe s tipom 2 mogu osjetiti ukočenost i osjećaj nedovoljne cirkulacije u nogama i rukama. Ključna razlika je međutim ta što osoba koja ima dijabetes tip 2 neće osjetiti simptome dugi niz godina, te se ova vrsta bolesti razvija polako te se najčešće otkrije prekasno, kada se već pojave komplikacije.

Što uzrokuje dijabetes tip 1 a što tip 2?

Da bi smo u potpunosti razumjeli ovu nezgodnu bolest, pogotovo razlike između dijabetesa tipa 1 i 2, vrijedi razmotriti sam uzrok nastanka ove bolesti. Uzrok razvitka dijabetesa tipa 1 je ni manje ni više nego naše vlastito tijelo. Iako je ljudsko tijelo savršen sustav koji skladno funkcionira i izvršava brojne procese kako bi nam omogućio što duži život, katkad tijelo može imati “grešku” i ne ponašati se onako kako u našem najboljem interesu. Točnije, imunološki sustav kada postoji dijabetes tip 1 počne napadati beta stanice u našem tijelu koje su zaslužne za proizvodnju inzulina u gušterači. Nakon što uništi te stanice, tijelo više ne može proizvoditi inzulin.

Drugim riječima, tijelo krene napadati vlastite dobre stanice u tijelu. S druge strane, kod dijabetesa tipa 2 tijelo nije napalo vlastite stanice koje proizvode inzulin te se takva proizvodnja i dalje odvija. Dijabetes tip 2 pak postoji ako postoji otpornost na inzulin, gdje tijelo ne može učinkovito koristiti taj inzulin.

Tagovi:

Diatea - najbolji čaj za stabiliziranje šećera u krvi

Kontrolirajte dijabetes bez straha

  • Stabilizira šećer u krvi
  • Uklanja toksine iz jetre
  • Štiti tijelo od visokih razina glukoze
  • Obnavlja jetru i pankreas
  • Normalizira sve metaboličke procese