Bolovi u vratu – uzrok, simptomi, liječenje

motion free

Nautubone - obnavlja zglobove i hrskavice

Do 100% fizičke pokretljivosti u 28 dana.
  • regenerira tkivo hrskavice i zglobova
  • instantno ublažava bol
  • prirodan tretman bez nuspojava
  • štedi vaš novac
  • jednostavno za uporabu
Bolovi u vratu - uzrok, simptomi, liječenje

Bolovi u vratu, uzroci

Bolovi u vratu i njegova ukočenost je veliki problem u općoj populaciji. Do bolova i ukočenosti najčešće dolazi radi nepravilnog držanja, i sjedilačkih poslova. Tipični simptomi na koje se mnogi žale su bol u vratu, i bol koja nastaje u ramenima. Kada spojimo navedeno, dobijemo nemogućnost kretanja glave na jednu stranu. Koji su najčešći uzroci nastanka bolova u vratu? Bolovi u vratu se najčešće pojavljuju radi: Spavanja u neprirodnom položaju, naglog trzanja, okretaja glave u istu stranu, pogrbljenosti i nepravilnog držanja za računalom ili mobitelom, stresa i anksioznosti koji uzrokuju napetost u mišićima.

U rjeđe uzroke koji zahtijevaju ozbiljniji pristup i terapiju ubrajamo: Ozljedu vratne kralježnice, krvarenje u kralježničnoj moždini, meningitis, gnojna nakupina u vratu, vratni limfadenitis, miastenija gravis, tumor mozga. Kako bi se utvrdio uzrok bolnog vrata najbolje je posjetiti svog liječnika ili stručnjaka koji će provesti niz testiranja kako bi se uzrok uspješno uklonio. Kako bi se izbjegao bolni i ukočen vrat, savjetuje se pravilno držanje i redovita fizička aktivnost.

Bolovi u vratu, simptomi

Sami simptomi mogu varirati u svom intenzitetu, što znači da oni mogu biti samo neugodni ili mogu biti vrlo bolni. Ukoliko uzmemo u obzir samo najčešće uzroke bolnog i ukočenog vrata, simptomi su sljedeći: Bol, ukočenost, ograničeno kretanje, glavobolja, slabost u rukama. Kod ostalih mogućih uzročnika bolova u vratu, najbitnije je da prepoznate znakove meningitisa i da se hitno javite liječniku. Bolovi u vratu, ukočenost šije, nemogućnost spuštanja brade do prsa, visoka temperatura, nepodnošenje svijetla ukazuje na prisutnost navedene bolesti.

Bolovi u vratu se često shvaćaju zdravo za gotovo, što znači da će većina nas pristupiti liječenju na svoju ruku. I dok je bol moguće ublažiti gelovima i lijekovima protiv boli, riječ je o kratkotrajnim rješenjima. Što napraviti? Ukoliko primijetite neobičnu bol i ukočenost u vratu, tada se savjetuje odlazak liječniku ili stručnjaku. Odgađanjem problema možete si stvoriti više štete nego koristi. Ukoliko vam se bolni vrati prvi put dogodio, riječ je o nepravilnom držanju i to će proći samo od sebe. Ukoliko su bolovi česti i jači, tada imate problem koji zahtjeva rješenje.

Bolovi u vratu, liječenje

Kako bi se moglo primjenjivati određeno liječenje, najprije je potrebno otkriti uzrok boli i ukočenosti. Osnovna terapija najčešće uključuje mirovanje do 3 dana i uzimanje Ibuprofena po potrebi. preporučuje se i izmjenjivanje hladnih i toplih obloga na pogođenom djelu vrata. U slučaju da je bol posljedica određene traume, tada se vrat imobilizira na određeno vrijeme. Ponekad je potrebna i fizikalna terapija ili operacija ako je problem vezan s vratom kralježnicom. Kako spavati kada su prisutni bolovi u vratu?

Kako bi izbjegli tegobe s vratom, preporučuje se sljedeće: Obratite pažnju na položaj u kojemu spavate, spavajte na boku ili leđima, spavajte na tvrdom madracu bez jastuka ili uz jastuk koji je ergonomski, ne okrečite glavu dok ste u krevetu. Bolovi u vratu su često prolazni, no ukoliko se oni pojavljuju često onda imaju određeni uzrok. Potrebno je znati kako se niti jedna bol ne bi trebala shvatiti zdravo za gotovo jer je u pitanju naše zdravlje.


Tagovi:

motion free

Nautubone - obnavlja zglobove i hrskavice

Do 100% fizičke pokretljivosti u 28 dana.
  • regenerira tkivo hrskavice i zglobova
  • instantno ublažava bol
  • prirodan tretman bez nuspojava
  • štedi vaš novac
  • jednostavno za uporabu