motion free

BSP Corrector - za ravna leđa bez bolova

Izravnajate leđa bez operacije

 • nema grba i savijenih leđa
 • razvija mišiće leđa i mišićno pamćenje
 • nema bolova u kralježnici i zdjelici
 • poboljšanje seksualnosti sada i u budućnosti
 • ne izaziva iritaciju
 • jednostavno korištenje na svim mjestima

Bolni mišić leđa – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Bolni mišić leđa - uzrok, simptomi, liječenje

Bolni mišić leđa, uzroci

Bolovi u leđima su česta pojava, i pojavljuju se kod većine. Naša kralježnica sadrži preko 30 kostiju, nadodamo li na to i mišiće, tetive i ligamente, dobivamo osjetljivo područje koji mnogi od nas na dnevnoj bazi shvaćaju zdravo za gotovo. Problem u bilo kojem dijelu naše kralježnice može uzrokovati neugodnu bol u našim leđima. Bolni mišić leđa mnogima je samo povremena smetnja, no kod drugih ono može biti bolna pojava koja ometa svakodnevno funkcioniranje. Bolovi se mogu pojaviti iznenada ili se razvijati kroz neko vrijeme. Dobra vijest je što u većini slučajeva bol prolazi sama od sebe, i to u roku od 4 do 6 tjedana nakon nastanka.

Koji su uzroci nastanka bolnih leđa? Bolni mišić leđa može nastati radi: Ograničene savitljivosti, a ona nastaje radi ozljede ili istegnuća ligamenata. Samo jedan pogrešan zakret ili preopterećenje može izazvati bol. Nepravilno dizanje tereta, loše držanje, nedostatak fizičke aktivnosti, debljina – sve su ovo uzroci nastanka bolova. Osjetljivost na bolove može pojačati i naša leđna moždina koja je sastavni dio našeg centralnog živčanog sustava i proteže se uzduž cijele kralježnice. Periferni živci u našoj kralježnici tako mogu i izazvati bolove u cijelom tijelu.

Bolni mišić leđa, simptomi

Bolovi u mišićima leđa i bolovi u leđima su značajan problem u današnjem svijetu, i jedan su od vodećih razloga zašto mnogi uzimaju bolovanje ili idu k liječniku. Mogli bi reći kako je sjedilački način života glavni krivac za navedeno stanje, ali nadodamo li na navedeno i loše držanje, manjak aktivnosti, lošu prehranu i ostale probleme modernog života, dobivamo recept za bolove u leđima. Koji su simptomi bolnih leđa? Bolni mišić leđa može donijeti i navedene simptome:

Izražena bol u nozi prilikom napinjanja, bol koja varira vratu i leđima, osjećaj trnaca u nogama, osjećaj mišićne slabosti, vrtoglavica, suženje vidnog polja, glavobolja, bolove u vratu i rukama, trnce u rukama. Bolni mišić leđa može biti kratkotrajna ili dugotrajna pojava, no bitno je znati kada je potrebno zatražiti liječničku pomoć. Ukoliko uz bolove u leđima primijetite i navedene simptome, tada vam savjetujemo da zatražite termin kod svog liječnika i da detaljno prođete s njime svoje aktivnosti kako bi se bolovi što efikasnije riješili.

Bolni mišić leđa, liječenje

Kod specifičnog oblika boli teško je odrediti najbolju proceduru liječenja, što znači da će vas liječnik prije svega poslati na rengensko snimanje vaše kralježnice kako bi se otklonila sumnja na teže oblike bolova poput ispadanja diska. Ukoliko su bolovi nespecifični, tada vam liječnik savjetuje primjenu samopomoći i savjetuje mirovanje od fizičkih aktivnosti. Bolni mišić leđa se najčešće rješava uz pomoć lijekova protiv bolova ili injekcijama kortikosteroida koji se daje u ciljano mjesto boli. Liječenje će se odrediti na temelju uzroka boli.

Bolni mišić leđa se također može ukloniti i s masažom ili osteopatskom manipulacijom, ponekad u obzir dolazi i akupunktura. Bez obzira o kakvoj boli je riječ, ukoliko vas bol ne prođe u gore navedenom roku potrebno je zatražiti liječničku pomoć. U međuvremenu, kao oblik određene samopomoći možete učiniti vježbe za ukočena leđa. Kako bi zaštitili svoja leđa preporučuje se sljedeće: Uvijek ravnomjerno nosite teret, ukoliko radite sjedački uložite u dobar stolac – ukoliko radite na nogama uložite u dobru obuću, investirajte u dobar madrac, odmorite se kada vam je potrebno.

Tagovi:

motion free

BSP Corrector - za ravna leđa bez bolova

Izravnajate leđa bez operacije

 • nema grba i savijenih leđa
 • razvija mišiće leđa i mišićno pamćenje
 • nema bolova u kralježnici i zdjelici
 • poboljšanje seksualnosti sada i u budućnosti
 • ne izaziva iritaciju
 • jednostavno korištenje na svim mjestima