Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Akne na prstima – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Akne na prstima - uzrok, simptomi, liječenje

Akne na prstima su drugačija vrsta prištića

Bubuljice na prstima se rjeđa pojava, ali se ponekada ipak pojave. Iako izgledaju kao potkožni prištići i mogu imati slične uzroke, ipak akne na prstima su drugačija vrsta prištića. Često izgledaju kao plikovi, mjehurići ispunjeni limfom ili gnojem, mogu biti i bolni, ali u većini slučajeva ne trebaju posebno liječenje. Mogu pomoći topli vlažni oblozi ili flasteri za takvu vrstu bubuljica. Obično puknu sami od sebe i kad njihov sadržaj iscuri počnu zacjeljivati.

Akne na prstima mogu izgledati i golemo, robusno, posve drugačije od predodžbe o aknama, ali tada je to cista, ganglion ili higrom i obično nastaje na zglobovima prstiju. Takve ciste su često vezane uz artritis, čak ako osoba još ne osjeća tegobe kakve uzrokuje artritis. Bilo da se radi o bubuljičastim plikovima i mjehurićima ili o većim cistama, prognoze su dobre, nije potrebno liječenje i te tvorbe s vremenom prolaze same od sebe, možda samo malo protuupalne masti za puknute mjehuriće da se ne inficiraju.

Akne na prstima i prirodno liječenje

Ako je tvorba na prstima malena i tvrda, možda je bradavica, ako je velika i tvrda vjerojatno se radi o ganglionu. Pošto prištići na prstima mogu otežati svakodnevno funkcioniranje, ovisno o poslovima koje radite, možda ipak zatrebate neke lijekove. Zato vrijedi razmotriti akne na prstima i prirodno liječenje i vidjeti što pomaže, a što ne pomaže. Flasteri za akne vas mogu čuvati od iritacija, udaraca i ozljeda. Nikako nemojte sami bušiti mjehuriće i još zaraditi infekciju.

Akne na prstima možete tretirati lokalno medom, aloe verom, mentom, zelenim čajem. Napravite male obloge i omotajte ih celofanom ili selotejpom. Pomažu i esencijalna ulja čajevca, ružmarina, cimeta, lavande u omjeru jedna kap ulja na devet kapi vode. Ako vam je teško kuhati sa mjehurićima na prstima, pogotovo kada počnu pucati, možda se zacrvene i upale, nemojte. Naručite gotovu hranu, poštedite sami sebe dok vam prsti ne zacijele i dok ne postanu opet upotrebljivi bez opasnosti od infekcije.

Nemojte zamijeniti akne na prstima sa nekim sličnim pojavama

Nije akna sve što na aknu nalikuje, zato nemojte zamijeniti akne na prstima sa nekim sličnim pojavama koje su slične, ali ipak nisu akne. Urasla dlaka na koži prsta dovodi do upale korijena dlake (folikula) i može nalikovati na prištić, no ako dlaku pokušate iščupati brzo ćete shvatiti u čemu je problem. Bradavice dok su još male, tvrde forme na prstu mnogi također zamijene sa prištićima, kao i već spomenuti ganglioni koji mogu biti mali i veliki.

Akne na prstima se često zamijene i sa raznim pseudo cistama, a te lažne ciste mogu nastati svuda, čak i pod noktima. Pseudo ciste se obično pojavljuju na vrhovima prstiju, imaju oblik sjajne izbočine i nazivaju ih i sluznim cistama jer izbočina obično sjajna kao da je sluzava. Prištići na prstima su prolazna neugoda, traju svega nekoliko dana i obično prolaze bez liječenja, ali one u obliku plikova su neugodnije jer nakon pucanja i ispuštanja sadržaja ostavljaju ožiljke.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni