Kako napraviti brod od papira

Kako napraviti brod od papira

Kako napraviti brod od papira korak po korak

Kako napraviti brod od papira? Preklopite komad papira A4 u sredinu. Papir postavite okomito ispred sebe i preklopite ga slijeva nadesno tako da su kutovi točno jedan na drugom. Za to možete koristiti običan bijeli papir za pisač, zanatski papir ili poseban papir za origami. Ovaj prvi nabor naziva se i "hot dog fold". Preklopite ravno. Kako biste ojačali nabor, možete ga nekoliko puta pratiti noktom. Ponovno rasklopite papir, okrenite ga za 90 stupnjeva i ponovno ga presavijte na pola. Papir bi sada trebao biti vodoravan ispred vas. Kad ste ga pravilno položili, preklopite ga zdesna nalijevo. Ovaj "nabor hamburgera" stvara novu liniju kroz sredinu papira. Sada biste trebali imati dvije linije nabora koje prolaze kroz središte papira i sijeku se u sredini. Okrećite papir tako da se preklop otvori prema vama. Zatim presavijene zatvorene gornje kutove preklopite u središnji preklop tako da rub od nekoliko centimetara ostane pri dnu. Uvjerite se da su uglovi točno na središnjoj liniji. Pratite nabore kako se više ne bi otvorili. Središnja linija koju ste ranije presavili pokazuje vam točno gdje preklopiti uglove kako biste znali kako napraviti brod od papira.

Kako napraviti brod od papira na drugi način

Od trokuta napravite kvadrat da biste uspjeli u tome kako napraviti brod od papira. Podignite trokut, okrenite ga za 45 stupnjeva i prstima otvorite dno trokuta. Lagano razdvajajte papir dok se ne otvori u kvadrat. Pobrinite se da se donji kutovi trokuta poravnaju i tvore donji kut dijamanta.
Presavijte papir oko rubova tako da zadrži oblik. Preklopite preklopke prema dolje. Posložite papir tako da možete preklopiti donje kutove dijamanta. Presavijte jedan kut, točno na vrhu gornjeg kuta. Zatim okrenite papir i učinite isto s druge strane. Dno dijamanta sada bi trebalo biti dio papira s dodatnim naborima. Napravite trokut natrag u kvadrat. Kao i prošli put, okrenete ga za 45 stupnjeva i otvorite dno prstima. Presavijte papir na rubovima tako da zadrži kvadratni oblik.

Donji kutovi sada su jedan na drugom i tvore donji kut dijamanta. Povucite trokute na rubove kvadrata. Uhvatite dijamant na vrhu i pažljivo razdvojite dvije strane tako da se šav između dva trokuta otvori. Preklopite donju stranu presavijenih stranica kako biste ojačali svoj čamac. Možda ćete morati povući trokut unutar dijamanta dok razdvajate dvije strane. U svakom slučaju, pazite da trokut uvijek bude usmjeren ravno prema gore, jer čini jarbol vašeg broda. Plovite svojim brodom. Napunite malu kadu vodom i stavite čamac na nju. Ako se napoji, malo ga namjestite kako voda ne bi pljusnula po bokovima i potopila brod. Također možete ojačati rubove selotejpom i njime zalijepiti cijeli trup tako da ostane suh i završili ste u naumu kako napraviti brod od papira.

Savjeti kako napraviti brod od papira

Što je vaš papir deblji, to će ga biti teže presavijati dok pokušavate u tome kako napraviti brod od papira. Ako svoj brod namjeravate plutati u većoj vodenoj površini, poput ribnjaka, zalijepite traku na jedan kraj čamca. Možete držati drugi kraj linije kako vam čamac ne bi otplivao! Rubove papira uvijek stavljajte jedan na drugi što je moguće bliže. Što je vaš brod ravnomjerno sklopljen, bolje će plivati. Tražite li veći izazov od toga kako napraviti brod od papira? Napravite spremnik od papira! Papir uvijek jako zgužvati. Najbolje je koristiti ravnalo kako bi vam nabori bili čvrsti i ravni. Pazite da vaš papir nema rupa jer bi mogle brzo postati velike pukotine.

Djeca obožavaju slikati ili ukrašavati svoje papirnate čamce izrađene u vlastitim rukama u jarkim bojama. I naravno, možete se i odlično igrati s malim čamcima: Uz nekoliko školjaka i figura morskih životinja, ocean je odjednom vrlo blizu ili je gusarski brod spreman za ukrcaj.


Tagovi: