Znanstvenici otkrili koji su najgori bolovi: Na listi nema porođaja

Zanimljivosti

Znanstvenici otkrili koji su najgori bolovi: Na listi nema porođaja

Najgori bolovi vezani uz unutarnje organe

Bolovi koji su povezani uz unutarnje organe mogu biti strahovito jaki, iako neki misle da su porođajne boli najjače boli koji postoje, znanstvenici su dokazali da postoje razni drugi bolovi koji su puno jači od porođajnih bolova.

Bubrežni kamenci koji nastaju talogom sedimentacije nekih materijala u mokraći nakupljaju se u bubrezima i mokraćnim kanalima, mogu izazvati jake bolove naročito kada krenu izlaziti kroz mokraćovod. Čir na želucu može dugo mirovati u želucu, no kada se upali njegova bola je tupa i neprekidna, te je time užasno nepodnošljiva. Također akutni pankreatitis ima jaku bol koja nastaje iznenada na gornjem dijelu abdomena. Također i upale slijepog crijeva su akutne, javljaju se iznenada i bol je iznimno jaka.

Endometrioza je bolest koja se javlja kod nekih žena, manji komadići endometrija, tkiva maternice zalutaju izvan maternice, te se mogu zalijepiti na trbušnoj maramici, jajnicima, crijevima ili čak na plućima također izazivaju veliku bol. Nezaobilazni srčani udar u kojem srčani mišić prestane normalno raditi zbog smanjenog dotoka krvi ili prestanka dolaska krvi u srce izaziva jaku bol u prsima pri čemu se grudna kost steže, a bol se širi na lijevu ruku, lijevu stranu glave i abdomena.

Najjači bolovi vezani uz kosti

Da li ste čuli za fibromialgiju? Bolest koja je vezana uz mišićno-koštanu masu izaziva bol, konstantan umor, poremećaje u ponašanju, raspoloženju, pamćenju i poremećaje spavanja. Osim jakih bolova vidljivo se narušava kvaliteta života i načina obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Diskus hernija se događa kada dolazi do iskakanja diska kralježnice, te na taj način se pritišću okolni živci, a bolovi koje izazivaju svojim pritiskivanjem živaca su nepodnošljivi. Migrene i klaster glavobolje mogu izazvati takve boli da osoba ne može ni gledati zbog svjetlosti, javlja se povraćanje uslijed jakih bolova.

Blokada ramena koja se javlja uslijed ukočenosti ramena, artritis sa reumatoidnim artritisom obuhvaćaju zglobove koji su oštećeni ili potpuno uništeni, no mogu obuhvatiti i unutarnje organe, kožu i nervni sistem. Giht je upalni artritis čiji će bolovi biti vrlo jaki, a uzrokovan je visokom razinom mokraćnih kiselina u krvi i izazvati upale zglobova ili oticanje, te jake bolove. Kompleksni regionalni sindrom bolova je situacija kada je bol trajna u jednom području na primjer ruke, te nakon nekog vremena dovodi to toga da se rukom ne može normalno funkcionirati.

Najjači bolovi koji se još mogu pojaviti

Postoje i bolovi koje nismo naveli a pripadaju u kategoriju jačih bolova od porođajnih boli. Vjerojatno ste čuli za Herpes Zoster virus koji predstavlja ponovno javljanje varicella-zoster virusa jer ste nekad u djetinjstvu preboljeli ovu bolest, no u odrasloj dobi ona se može ponovo javiti. Manifestira se kao jako bolni plikovi na koži po tijelu i licu. Radi se o reaktiviranju infekcije čiji simptomi će biti i opća slabost, temperatura, te peckanje na koži.

Srpasta anemija odnosno nedostatak srpastih ćelija, crvenih krvnih zrnaca, eritrocita je nasljedna bolest čiji bolovi mogu biti vrlo jaki. Naime, eritrociti su ljudskom tijelu potrebi za prijenos kisika kroz krvotok u ljudskom tijelu.

Pojava vanjskih hemeroida, iako vam zvuči bezopasno i može proći bez puno boli, ponekad akutno stanje dovodi do neizdržive boli koje može potrajati danima, te čak zahtijevati kirurško liječenje kako bi se bol otklonila.

Osobe koje su imale operacije, te lomove u tijelu jako dobro znaju da postoperativan period može biti jako bolan, no ta bol će vrlo brzo nestati nakon oporavka. Zubobolje ukoliko su akutne mogu dovesti do neizdrživih boli, te će vam biti potrebna hitna intervencija stomatologa.

Tagovi: