Zakon o gradnji

Zakon o gradnji

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:35
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je Zakon o gradnji

Zakon o gradnji je zakon koji je izglasan u Hrvatskom Saboru koji nalaže projektiranje, građenje, korištenje i održavanje građevina te sadrži mnoge druge odredbe o tome kako bi se trebala osigurati zaštita i uređenje prostora u skladu s propisima u istom. Zakon o gradnji se izmjenjuje sukladno s odredbama te je posljednja izmjena napravljena 30. svibnja 2018. godine na zahtjev Europskog parlamenta i Vijeća.

Odredbe tog zakona obuhvaćaju cijeli niz pravila i uputa te se odnose na gradnju gotovo svih vrsta građevina na tlu Republike Hrvatske, osim rudarskih objekata te objekata kao što su vojne građevine, koje pak se grade po posebno donesenim zakonima. Ovaj zakon ne odnosi se isključivo na izgradnju novih građevina već on uključuje i odredbe na koji način se pojedine građevine trebaju rekonstruirati, održavati te uklanjati ukoliko je to potrebno. Naravno, kao i kod gradnje građevina, postoje neka izuzeća kad je u pitanju rekonstrukcija, održavanje i uklanjanje, za koje postoji poseban zakon.

Gdje se može pročitati Zakon o gradnji

Zakon o gradnji tiče se apsolutno svake osobe, tvrtke, institucije i svih onih koji namjeravaju graditi neku novu građevinu ili je na bilo koji način održavati, bilo da je riječ o obnovi, održavanju ili uklanjanju iste. Ukoliko ne znate ili niste sigurni koje su sve odredbe donesene u Zakonu o gradnji, lako ih se može pronaći na službenim internetskim stranicama, bilo da je riječ o cjelovitom zakonu ili o pročišćenoj verziji. Zakon o gradnji se tako može pronaći na stranicama Narodnih novina, na čijim se stranicama i inače nalaze svi zakoni vezani uz Republiku Hrvatsku.

Osim Narodnih novina, taj zakon možete pronaći i na zakon. hr, na stranicama Vlade Republike Hrvatske te na stranicama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Narodne novine su jedino mjesto gdje osim čitanja zakona online isti možete preuzeti i u obliku e-knjige ukoliko vam je to potrebno kada niste u mogućnosti pristupiti internetu iz bilo kojeg razloga.

Zakon o gradnji opsežan je zakon

Zakon o gradnji poprilično je opsežan zakon koji broji preko 200 članaka, od kojih svaki ima popriličan broj odredbi i propisa. Zakon o gradnji, osim što nalaže kako treba graditi građevine, kako ih održavati ili obnavljati te uklanjati, sadrži također zakone o tome kako se kažnjavaju osobe ili tvrtke koje rade mimo zakona i odredbi donesenih u ovom zakonu.

Postoje posebne odredbe koje se odnose na privatne građevine, bilo da je riječ o kućama ili stambenim zgradama te postoje odredbe koje se odnose na sve one građevine koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske te se u skladu s time neki zakoni i odredbe provode s obzirom na to o kojoj je kategoriji građevina riječ. Bilo da vam je potrebno radi izgradnje vlastite građevine ili vas općenito zanimaju pravila vezana uz gradnju i održavanje svih vrsta građevina na području Republike Hrvatske, cijeli zakon se u potpunosti može naći na ranije navedenim stranicama.


Tagovi: