motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Zagrijavanje prije trčanja

Sport

Zagrijavanje prije trčanja

Zagrijavanje prije trčanja, zašto su zagrijavanja bitna

Trčanje, vožnja biciklom, teretana, kontaktni sport, nije bitno o čemu se radi, zagrijavanje tijela je uvijek bitan proces prije njegovog opterećenja s povećanom fizičkom aktivnošću. Zagrijavanje prije trčanja je svakako obavezno i nikako nije nevažno. Bez kvalitetnog zagrijavanja riskiramo potencijalnu ozljedu a to je nešto što zaista nitko od nas ne želi. Nemojte se naći u situaciji gdje doma sjedite na kauču i razmišljate kako je trener dobro rekao. Dobar izgovor je zlata vrijedan, tako da mnogi ne obave zagrijavanje prije trčanja jer je uvijek prevruće, prehladno, nema se vremena itd. Najčešće ozljede koje dolaze prilikom izbjegavanja zagrijavanja su; povrede stražnje lože, kuka, koljena, i razne nedefinirane boli koje se pojavljuju najčešće u nogama. Zagrijavanje nije rezervirano samo za profesionalce i one koji shvaćaju sport ozbiljnije nego vi, ono je rezervirano za sve. Zagrijavanja se odrađuju o periodu od 15-30 minuta, i to je nešto što zaista svatko od nas može pretrpjeti za dobrobit našeg tijela i sprječavanje ozljede.

Zagrijavanje prije trčanja, načini zagrijavanja

Mnogi misle da zagrijavanje mora biti dosadno i dugo trajati. Naprotiv, zagrijavanja se rade onoliko koliko treba da osjetite da vam se tijelo probudilo tj. Zagrijalo na temperaturu rada. Zagrijavanje prije trčanja poboljšava način trčanja, doprinosi izdržljivosti. Zagrijavanje je proces opuštanja zglobova i mišića od statičnosti, ubrzava rad srca i tako dobivate na izdržljivosti. Dobro zagrijano tijelo neće patiti tijekom treninga kao tijelo koje nije dovoljno pripremljeno. Što podrazumijeva zagrijavanje prije trčanja? Lagano trčkaranje, brže hodanje, kraći brzi šprintevi, jumping jacks, skakutanje na mjestu, trčkaranje u stranu, čučnjevi, mnogo je načina kako postići radnu temperaturu tijela prije trčanja. Sve se ovo ponavlja u navedenom roku od najmanje 15 minuta do najviše 30 minuta i spremni ste za trčanje. Ako možda ne želite ovo raditi sami jer se možda bojite kako ćete izgledati, upišite se u školu trčanja ili povucite prijatelja za rukav da vam se pridruži. Naravno, nakon odrađenog treninga trčanja isto tako je bitno i kvalitetno istezanje kako bi se mišići pomalo opustili. Nikako nemojte s mjesta jednostavno krenuti trčati i odrađivati trening, noge vam nikako neće biti zahvalne.

Zagrijavanje prije trčanja, važnost zagrijavanja

Zagrijavanje prije trčanja od velike važnosti. Prije svakog trčanja ili treninga zagrijavanje je obavezno. Zagrijavanje dovodi do smanjenog rizika ozljeda, priprema vas za napor treninga i poboljšava vašu izvedbu. Zagrijavanje uvijek možete prilagoditi tipu treninga ili utrke, bitno je da je odrađeno. Da li se zagrijavanja povećavaju s većom fizičkom spremom? Odgovor je da. Zagrijavanje prije trčanja traje inače od 20-45 minuta, ali to se prilagođava čimbenicima poput: koliko je osoba u formi, koja je dob osobe u pitanju, o kakvom intenzitetu treninga je riječ, o duljini koja je određena za trčanje, vremenskim prilikama. Mnogo faktora utječe na zagrijavanje, najbolje je da se prilagodite onome što vama odgovara. Koliko traje zagrijavanje? Ovisno o sportu, no učinci zagrijavanja brzo nestaju ako se trening ne odvija odmah nakon zagrijavanja. U svega 40-ak minuta vaše tijelo se opušta i gube se učinci zagrijavanja. Također je važno naglasiti da ako prilikom zagrijavanja osjetite neku bol ili da nešto nije u redu, prestanite za zagrijavanjem i obratite se treneru ili doktoru.

Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora