pain relief

Pain Relief - biljni flaster protiv boli

Kineski recept provjeren stoljećima ima direktno djelovanje te pomaže kod:

 • Svih bolova u tjelu
 • Glavobolje
 • Vrtoglavice
 • Trnjenja ruku
 • Otežanog disanja
 • Bolova u trbuhu, vratu, leđima, grudima ...

Vrtoglavica – uzroci i liječenje

Ljepota i zdravlje

Vrtoglavica - uzroci i liječenje

Vrste vrtoglavica

Postoji nekoliko vrsta vrtoglavica. Pozicijske vrtoglavice, koje traju nekoliko sekundi, mogu se pojaviti tijekom ili na kraju određenog pokreta. Na primjer, među najčešćim mogu biti blage paroksizmalne vrtoglavice. Ove jake vrtoglavice u većini slučajeva traju više od 12 sati. Uglavnom se povezuju s vestibularnim neuritisom, moždanim udarom, posljedicama traume glave ili kroničnom infekcijom uha koja oštećuje centre ravnoteže. Ova vrsta vrtoglavice predstavlja hitan slučaj i zbog toga se potrebno brzo obratiti liječniku. Ponavljajuće vrtoglavice su sljedeća vrsta koja traje nekoliko sati. Povezuju se s bolestima uha ili određenim tumorima.

Vrtoglavica može biti posljedica raznih uzroka. Vrtoglavicu mogu uzrokovati bolesti uha, poput upale živca u unutarnjem uhu, otoskleroze, itd., traume unutarnjeg uha s prijelomom stijene, potres mozga, tumor, Maniereova bolest, poremećaju cirkulacije krvi u strukturama mozga odgovornim za držanje. Nadalje, to mogu biti i neurološki poremećaji. Važno je da osoba shvati vrtoglavicu kao zdravstveni problem kojeg treba liječiti prema naputcima svojeg liječnika.

Dijagnoza vrtoglavica

Kao što je već navedeno, vrtoglavica je zdravstveni problem zbog kojeg je potrebno konzultirati liječnika, osobito ako je popraćena drugim simptomima kao što su mučnina, povraćanje, gubitak sluha, itd. Liječnik uglavnom postavlja pitanja pacijentu o početku, učestalosti, trajanju vrtoglavice te postavlja dodatna pitanja kako bi se pronašao uzročnik vrtoglavice. Klinički pregled se fokusira na ušne kanale i bubnjić, sposobnosti ravnoteže istražene kroz nekoliko manevara koji uključuju pokrete očiju. Dodatni pregledi će u nekim slučajevima identificirati što izaziva vrtoglavicu. Ti dodatni pregledi podrazumijevaju krvne pretrage, slušne preglede, srčane preglede, CT skeniranje, itd.

U određenim slučajevima potrebno je hitno konzultirati liječnika, a ti slučajevi podrazumijevaju: djelomični ili potpuni gubitak vida, poteškoće u stajanju, poteškoće u komunikaciji, itd. Uzročnike vrtoglavica moguće je otkriti samo uz odgovarajuće liječničke pretrage u ambulanti, stoga nemojte zanemarivati simptome i odmah posjetite svojeg liječnika, ako primijetite da imate određene simptome koji ukazuju na to da bi mogli imati vrtoglavicu.

Liječenje vrtoglavica

Liječenje vrtoglavica ovisi o njihovom podrijetlu. Uspješnost liječenja vrtoglavice ovisi o tome da li je uspješno utvrđen njezin uzročnik. U nekim slučajevima dijagnoza će dovesti do hitne hospitalizacije. Benigna paroksizmalna pozicijska vrtoglavica se liječi uz pomoć otolaringologa. U slučaju vestibularnog neuritisa, specijalist će u prva dva dana propisati lijekove koji djeluju na vestibularne strukture uha. U nekim slučajevima i uvijek ovisno o podrijetlu vrtoglavice, ponekad je potrebna operacija.

Postoje i određeni komplementarni pristupi liječenju vrtoglavice. Nakon što su uzroci teške vrtoglavice eliminirani, nekoliko prirodnih metoda može biti korisno za ograničavanje ili čak trajno izlječenje vrtoglavice. Jedna od tih metoda je osteopatija. Budući da su vrtoglavice povezane s problemom cerviksa, jedna ili dvije seanse osteopatije biti će dovoljne da se problem riješi. Druga metoda podrazumijeva homeopatiju. Granule fosfora su korisne u borbi protiv svih oblika vrtoglavice. No, važno je da prije svega posjetite svog liječnika koji će vam dati najbolje savjete kako da se riješite vrtoglavice.

Tagovi:

pain relief

Pain Relief - biljni flaster protiv boli

Kineski recept provjeren stoljećima ima direktno djelovanje te pomaže kod:

 • Svih bolova u tjelu
 • Glavobolje
 • Vrtoglavice
 • Trnjenja ruku
 • Otežanog disanja
 • Bolova u trbuhu, vratu, leđima, grudima ...