motion free

Insunol - vraća 100% funkciju gušterače

Riješite se 7 bolesti u 7 tjedana

 • Normalizacija razine glukoze
 • Obnova krvnih žila
 • Poboljšanje stanja kože, kostiju i mišića
 • Poboljšanje vidne oštrine
 • Mršavljenje
 • Normalizacija potencije
 • Imunitet počinje raditi

Visok šećer u krvi preko 20 – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Visok šećer u krvi preko 20 - uzrok, simptomi, liječenje

Visok šećer u krvi preko 20 – uzrok

Očuvanje zdravlja nikada nije bilo važnije od današnjeg doba. Sjedilački i neaktivan način života koji je sve više okružen stresom predstavlja okidač za pojavu brojnih bolesti. Jedna od njih, sve zastupljenija, svakako je dijabetes. Osim što je djelomično genetski uvjetovan, do dijabetesa također dolazi zbog lošeg životnog stila, točnije upravo prethodno opisanih slučajeva: slabe ili nikakve fizičke aktivnosti i loše prehrane. Dijabetes vodi do visokog šećera u krvi, a takvo stanje se zove hiperglikemija. Iako se radi o kroničnoj bolesti, potrebno je poduzeti sve što možete kako bi se stanje kontroliralo jer u suprotnom može doći do ozbiljnih komplikacija. To se ponajviše odnosi na visok šećer u krvi preko 20. Konstantno povišene razine glukoze u krvi djeluju toksično, stoga je potrebno to spriječiti pod svaku cijenu. Ako se pitate što uzrokuje visok šećer u krvi preko 20, uzrok je već bio objašnjen u ovom tekstu: radi se o nedovoljnoj fizičkoj aktivnosti i lošoj ishrani.

Koje simptome možete očekivati ako imate visok šećer u krvi preko 20 ?

Ukoliko imate visok šećer u krvi preko 20 i oboljeli ste od dijabetesa, takvo stanje može voditi do ozbiljnih komplikacija, ovisno o tome koliko ta visoka razina šećera u krvi već traje. Tako povišene razine glukoze u krvi mogu dovesti do bolesti koje pogađaju srce i krvne žile, pa i ostale organe poput bubrega, očiju i živaca. Morate imati na umu da je visok šećer u krvi preko 20 ozbiljno stanje, jer dovoljno je za reći da je normalna razina šećera u krvi oko 5,5. To znači da se u tom slučaju radi od četverostruko većoj količini šećera u krvi! To može voditi i do mikro i makrovaskularnih komplikacija, od srčanog i moždanog udara, do smanjene učinkovitosti bubrega i oštećenja živaca. U svakom slučaju ono što prvo morate napraviti jest posjetiti svog liječnika. On je jedini ovlašten dati vam pravi savjet u vezi postupanja s vašim trenutnim zdravstvenim stanjem stoga ne oklijevajte već kontaktirajte svoga liječnika.

Visok šećer u krvi preko 20 – liječenje

Kao što smo spomenuli u prethodnom tekstu, ukoliko imate visok šećer u krvi preko 20, prvo što trebate napraviti jest posjetiti liječnika. U nastavku ćemo objasniti kako izgleda liječenje u takvoj situaciji, ali sve to pod pretpostavkom da ste posjetili liječnika i da se prvenstveno vodite njegovim uputama. Naime, vaš liječnik jedini pozna vašu povijest bolesti, jedini vas je pregledao i najvažnije od svega, jedini ima dovoljno znanja da donosi zaključke o vašem stanju. Imajući to na umu, liječenje izgleda ovako: Najprije se kreće s trenutnom promjenom životnog stila, strogom kontrolom prehrane i aktivnom tjelovježbom. Potom se uključuju i lijekovi po potrebi, najprije oralni a zatim i injekcije, ovisno o potrebi. Tokom tog postupka potrebno je konstantno motriti vaše zdravstveno stanje, ponajviše kontrolirati šećer u krvi. Ako je visok šećer u krvi preko 20 i dalje, to znači da nešto od navedenog ne radite dobro. U tom slučaju je potrebno ponovno kontaktirati liječnika.

Tagovi:

motion free

Insunol - vraća 100% funkciju gušterače

Riješite se 7 bolesti u 7 tjedana

 • Normalizacija razine glukoze
 • Obnova krvnih žila
 • Poboljšanje stanja kože, kostiju i mišića
 • Poboljšanje vidne oštrine
 • Mršavljenje
 • Normalizacija potencije
 • Imunitet počinje raditi