Vermox tablete

motion free

Vermixin - prirodan način čišćenja organizma

Antiparazitsko sredstvo složenog djelovanja.
 • Pomaže eliminirati parazite i njihove toksine
 • Sprječava ponovnu infekciju
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Pomaže poboljšati rad probavnog trakta i stabilizira apetit
 • Pomaže u oporavku oštećene crijevne sluznice
 • Pomaže smanjiti intoksikaciju u slučaju helmintioze
 • Smanjuje broj ponovnih infekcija
Vermox tablete

Što su Vermox tablete i za što se koriste?

Vermox tablete su lijek koji se striktno dobiva na recept i primarno se koristi za liječenje simptoma koje uzrokuju crijevni crvi. Navedene tablete se mogu koristiti kao samostalna terapija, ili uz druge lijekove ukoliko to ustanovi liječnik. Svaka tableta u sebi sadržava 100 mg mebendazola. Pakiranje se sastoji od 6 tableta. Mebendazol se primjenjuje kao lijek protiv glista - antihelmintik, koji dolazi iz skupine benzimidazola. Vermox tablete liječe sljedeće infekcije: Dječja glista, trihocefalus, obična čovječja ili rudarska glista, miješane infestacije.

Što je potrebno znati prije uzimanja navedenog lijeka? Nemojte uzimati Vermox ako ste osjetljivi na mebendazol ili na druge sastojke lijeka, ili ako ste trudni ili moguće trudni. Kod uzimanja navedenog lijeka potrebna je doza opreza. Na vrijeme upozorite svog liječnika ukoliko patite od neke kronične bolesti ili ako imate metabolički poremećaj. Navedeni lijek se može konzumirati uz druge lijekove, ali savjetuje se konzultacija s liječnikom ukoliko uzimate lijekove za liječenje želučanog ulkusa. Tablete koriste odrasle osobe, i one se ne preporučuju djeci mlađoj od 2 godine.

Vermox tablete doziranje i način primjene

Navedene tablete se uzimaju isključivo prema uputama vašeg liječnika ili ljekarnika. Važno je i sačuvati uputu proizvođača po otvaranju lijeka. Za odrasle osobe i djecu iznad dvije godine doze su jednake. Kako se uzimaju Vermox tablete? Ako je vrsta infestacije enterobijaza, preporučuje se 1 tableta dnevno. Budući da postoji mogućnost velike infestacije, proizvođač preporučuje da se liječenje ponovi i nakon dva do četiri tjedna. U slučaju da je vrsta infekcije: Askaridijaza, ankilostomijaza, trihurijaza, infekcija negatorom ili miješana infekcija, tada se preporučuje 1 tableta ujutro kao i navečer, 3 dana zaredom.

Liječenje je potrebno ponavljati ukoliko je ono potrebno. U slučaju da u stolici primijetite parazite i nakon završene terapije, potrebno je ponoviti ili zamijeniti terapiju. Liječenje s Vermox tabletama ne zahtijeva posebne dijete niti uzimanje laksativa. Vermox tablete se mogu uzimati cijele uz čašu vode, ili ih možete zdrobiti i popiti u malo tekućine. Što ako ste uzeli veću dozu? U slučaju da ste prekoračili dnevnu dozu možete doživjeti probavne smetnje koje će se manifestirati nakon nekoliko sati. Što ako ste zaboravili uzeti tablete? Nikada nemojte nadoknađivati zaboravljenu dozu. Ukoliko ste zaboravili jednu dozu sutradan nastavite s uobičajenom dozom. Nikada nemojte na svoju ruku prestati uzimati lijek.

Vermox tablete moguće nuspojave

Svi lijekovi donose određene nuspojave. Nakon što ste uzeli Vermox tablete postoji mogućnost od nastanka nuspojava, iako su one veoma rijetke. Najčešće nuspojave su: Blaga i kratkotrajna bol u trbuhu, proljev, moguća alergijska reakcija poput osipa ili svrbeža. Nešto rjeđe su zabilježeni slučajevi gdje se javljaju bolni mjehuri na koži i bol u ustima i očima, kao i vrućica. U slučaju da primijetite bilo koji od navedenih simptoma, potrebno je prekinuti s terapijom i javiti se svome liječniku. Kod dugotrajnog liječenja s navedenim tabletama, više od mjesec dana, zabilježeno je sniženje bijelih krvnih zrnaca.

Navedeno može dovesti do smanjenje obrane organizma, kao i upale bubrega i jetre. Važno je naglasiti da niti jednu nuspojavu ne smijete shvatiti zdravo za gotovo. Kako se čuvaju Vermox tablete? Tablete je bitno čuvati izvan dosega djece. Navedeni lijek ne smije koristiti nakon isteka roka. Tablete je poželjno čuvati na temperaturi do 25 stupnjeva. U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja obratite se svome liječniku ili ljekarniku. Pri otvaranju pakiranja nikada nemojte bacati upute proizvođača i opis lijeka.


Tagovi:

motion free

Vermixin - prirodan način čišćenja organizma

Antiparazitsko sredstvo složenog djelovanja.
 • Pomaže eliminirati parazite i njihove toksine
 • Sprječava ponovnu infekciju
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Pomaže poboljšati rad probavnog trakta i stabilizira apetit
 • Pomaže u oporavku oštećene crijevne sluznice
 • Pomaže smanjiti intoksikaciju u slučaju helmintioze
 • Smanjuje broj ponovnih infekcija