Uretritis kod žena – uzrok, simptomi i liječenje

Cystonette - prirodna medicina protiv cistitisa

Započnite zdrav život bez cistitisa.
  • učinkovito i sigurno uklanja uzrok cistitisa
  • 100% prirodan i siguran sastav
  • tvori prirodnu barijeru protiv upalnih procesa
  • inovativna formula, nema analoga
Uretritis kod žena - uzrok, simptomi i liječenje

Uretritis kod žena koji su uzroci pojave

Uretritis kod žena infekcija mokraćnog sustava koja se može pojaviti od mokraćne cijevi, mokraćnom mjehuru, mokraćovodu i bubrega, te se češće javlja kod žena nego kod muškaraca. Razlog zbog kojeg se češće javlja kod žena je što je mokraćna cijev kraća nego kod muškaraca, pa je kod žena prodor bakterija lakši zbog kraćeg mokraćnog kanala.

Kod muškaraca obično starije dobi ovakva infekcija se javlja kao posljedica povećanja prostate, ali može se javiti i kod starijih žena zbog oslabljenja stijenki samog mokraćnog mjehura, a miomi u maternici mogu uzrokovati oslabljivanje stijenki mjehura kod žena.

Uretritis kod žena koji se pojavio unutar bubrega može biti vrlo bolan i neugodan i može izazvati puno ozbiljnije posljedice za ljudsko zdravlje i utjecati na sve organe u ljudskom tijelu. Uzroci pojave infekcije mogu biti i dijabetes, ali i posljedica nekih spolnih bolesti koje se prenose spolnim putem bez spolne zaštite. Herpes, klamidija i gonoreja su glavni uzročnici pojave uretritisa. Također, uz lošu higijenu, kupanje u bazenima, ali i korištenje preagresivnih sapuna koje uništavaju dobre bakterija.

Simptomi koju ukazuju na uretritis kod žena

Simptomi koji upućuju da se pojavio uretritis kod žena je kada žena osjeti vrlo jak nagon za mokrenjem uz vrlo bolno peckanje i nesvjesno i nekontrolirano ispuštanje urina u malim količinama na donji veš. Mogući simptom koji se može pojaviti je i da urin promjeni boju te da postane crven ili svijetlo roze boje zbog pojave krvi u mokraći koja se naziva hematurija.

Bol u zdjelici je vrlo vjerojatna kada se radi o već uznapredovaloj pojavi uretritisa, no to je uvjetovano ovisno koji dio mokraćnog sustava je zahvaćen. Peckanje kod mokrenja je specifičan simptom kada je upala u mokraćnoj cijevi. Ukoliko se javlja bol i pritisak u zdjelici, bolni donji dio trbuha, učestalo mokrenje, te prisutnost urina u krvi radi se o upali mjehura odnosno cistitis.

Kada se upala prošiti na bubrege pojavit će se bol u leđima popraćena visoka temperatura, osjećaj drhtavice i hladnoće, pa čak i može doći do pojave mučnina i povraćanja. Mnoge žene koje su imale uretritis kod žena znaju prepoznati simptome ove bolesti jer se bolest ako se ne izliječi ili se ne promjene životne navike može lako vratiti.

Liječenje za uretritis kod žena

Kao i kod svake bolesti, uretritis kod žena je potrebno dokazati pretragama kako bi se moglo pristupiti liječenju. Liječenje se koncentrira na otklanjanje uzroka infekcije antibiotskim terapijama koje pomažu već nakon nekoliko dana korištenja antibiotika. Kod korištenja antibiotske kure potrebno je potrošiti antibiotike do kraja kako bi se infekcija u potpunosti izliječila, a ne prekinuti nakon prvih znakova poboljšanja.

O tome koliko dana će vam biti propisana antibiotska terapija ovisi koliko se zakomplicirao uretritis kod žena, te koliko će biti potrebno dugo liječiti ovu infekciju kako bi se stanje poboljšalo i nestali svi simptomi ove bolesti.

Prilikom liječenja antibioticima trebate piti dovoljno tekućine koja će pomoći u izbacivanju bakterija putem urina iz organizma. Alkohol nemojte konzumirati dok pijete antibiotike jer će poništiti antibiotsko djelovanje lijekova. Možete si pomoći i sa toplim jastukom koji ćete staviti na trbuh da bi se olakšao pritisak koji dolazi od mjehura. Prehranu prilagodite na način da dobijete puno vlakana, vitamina A, C i E jer će vam oni pomoći kod jačanja imuniteta.


Tagovi:

Cystonette - prirodna medicina protiv cistitisa

Započnite zdrav život bez cistitisa.
  • učinkovito i sigurno uklanja uzrok cistitisa
  • 100% prirodan i siguran sastav
  • tvori prirodnu barijeru protiv upalnih procesa
  • inovativna formula, nema analoga