Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav

Umor očiju – kako ublažiti simptome

Sponzorirano

Umor očiju - kako ublažiti simptome

Zašto se javlja umor očiju

Zašto se javlja umor očiju? Koristite li pretjerano kompjuter, mobitel, tablet, TV? Čitate uz slabo svjetlo? Odgovor leži u ovim pitanjima, sami znate na koji način provodite dan i na koji način koristite svoje oči, te u kojoj mjeri ih odmarate i da li ih uopće odmarate. Umor očiju se uglavnom javlja u poslijepodnevnim satima, rijetko ujutro, što je znak da svakako svoje oči umarate i naprežete tokom dana više nego bi trebali.

Ponekad zbog posla ste prisiljeni cijelo radno vrijeme sjediti za monitorom ili telefonirati, no postoje načini kako si olakšati. Svakako tokom dana uzmite pauze za oči, a u slobodno vrijeme odmarajte oči od ekrana bilo koje vrste i čitanja knjiga ili novina barem dok umor u očima ne prođe.

Ukoliko imate i malu dioptriju a možda i niste svjesni da je imate također se može pojaviti umor u vašim očima, te kada su vam ruke postale prekratke kod korištenja mobitela nakon šo ste povećali font svakako je krajnje vrijeme da da provjerite dioptriju i nabavite naočale ili leće.

Umor očiju kako ublažiti simptome

Imate umor očiju svakodnevno? To je siguran znak da svakako morate nešto poduzeti i to odmah kako ne biste ozbiljno narušili zdravlje svojih očiju. Prvo provjerite dioptriju svojih očiju kako biste bili sigurni da je dioptrija u redu ili ukoliko postoji dioptrija da možete nabaviti odgovarajuće naočale ili leće.

Ukoliko su vam oči suhe imajte sa sobom uvijek kapi za oči koje su blage i služe samo za navlaživanje očiju. No, prekomjerno korištenje ekrana bilo koje vrste će vas odvesti u smjeru narušavanja zdravlja vaših očiju, stoga smanjite upotrebu ekrana koliko god možete. Naročito u svoje slobodno vrijeme maknite se od ekrana i umor očiju će ubrzo nestati.

Nadraženost očiju popraćeno peckanjem i težinom u očima siguran su znak da su vaše oči umorne i da morate poduzeti maksimalan napor da smanjite aktivnosti koje su i dovele do umornih očiju. Oči su vrlo osjetljiv organ u tijelu i kada jednom izgubite vid ne može se vratiti stoga čuvajte oči.

Umor očiju kako ih oporaviti

Umor očiju najefikasnije možete riješiti na način da otklonite izvor umora, no vrlo često naročito na poslu si ne možete priuštiti da jednostavno prestanete raditi jer ste na poslu i posao trebate odraditi. Pokušajte što više treptati jer treptanjem se vlaže oči, a ukoliko su vam oči kronično suhe blage kapi za oči neka vam budu uvijek pri ruci.

Naočale ili leće će riješiti umor očiju koji se javio zbog pojave dioptrije, te nakon nošenja naočala ili leća nema više ni umora. Sa naočalama ili lećama ćete bolje i vidjeti, te će se oči manje naprezati prilikom čitanja ili korištenja kompjutera ili mobitela, te će vaš problem biti riješen.

Higijena kapaka je također vrlo važna pa stoga redovito čistite i njegujte kapke što je najbolje uz pomoć hijaluronskih kiselina, ali pazite da nabavite preparate koji su namijenjeni za njegu kože oko očiju. Ovlaživač zraka u sobi u kojoj boravite veći dio dana će pomoći da vaše oči ne budu suhe, a kvalitetan san od 7 do 8 sati će svakako pomoći da se vaše oči odmore.

Tagovi:

Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav