Tablete za spavanje – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Tablete za spavanje - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Tablete za spavanje kako djeluju

Ponekad zbog povećane razine stresa, uznemirenosti, razdražljivosti koje se proživljavaju tokom dana nastaju i poremećaji spavanja. Ukoliko takvi poremećaji spavanja traju duže od mjesec dana svakako trebate potražiti savjet liječnika koji vam može propisati tablete za spavanje na recept, ali i preporučiti tablete za spavanje koje se ne izdaju na recept a na prirodnoj su bazi. Obje vrste tableta koristite prema preporuci svog liječnika u periodu u kojem vam je odredio da ih koristite.

Tablete koje se koriste za omogućavanje spavanja su zapravo tablete koje djeluju na smirenje organizma, te na mozak. Ove tablete će djelovati na način da će opustiti i vaše tijelo i mozak, te vam omogućiti dubok san koji će vas regenerirati. Olakšati će vam proces uspavljivanja jer ćete nakon što popijete ove tablete samo utonuti u san bez da se satima mučite kao što ste se mučili prije dok vas je pratila nesanica.

Tablete koje se ne izdaju na recept su prirodnog sastava koje u sebi sadrže na primjer biljku valerijanu. također mogu vam pomoći i tablete koje u sebi sadrže melatonin.

Tablete za spavanje koje su nuspojave

Tablete za spavanje kao i svake druge tablete imaju nuspojava, a prva nuspojava može biti ovisnost o tim tabletama ukoliko ih trošite duže vrijeme. Ukoliko imate bolesti plućnih, odnosno dišnih puteva trebate biti oprezni jer vam se može pojaviti nuspojava otežano disanje i problemi sa disanjem.

Sve tablete za spavanje bez obzira na vrstu mogu vas dovesti do ovisnosti jer s duljim vremenom korištenja one će u prvobitnim dozama postati neefikasne pa ćete tražiti pojačane doze koje onda uzrokuju daljnje nuspojave kao što je pospanost nakon noći, problemi sa koncentracijom.

Uz to moguće su i nuspojave u obliku zatvora, mučnina, proljeva i problema sa apetitom. Trnci u rukama i nogama mogu biti posljedica loše cirkulacije, ali i nuspojava ovih tableta jer one mogu utjecati i na rad srca koje će sporije raditi i time usporiti cirkulaciju krvi kroz tijelo. Vrtoglavica i suha usta mogu biti nuspojave ovih tableta ukoliko se koriste pojačane doze dulje vrijeme.

Tablete za spavanje iskustva

Osobe koje koriste tablete za spavanje će vam prenijeti svoja iskustva koja imaju kod korištenja ovih tableta. Osim što će vas upozoriti na moguću ovisnost ako koristite dozu veću od preporučene ili ako koristite tablete dulje vrijeme. Ujedno trebate biti oprezni da kada koristite tablete za spavanje ne konzumirate alkohol jer će alkohol pojačati djelovanje tableta za spavanje, kao da ste uzeli duplu dozu.

Neke će vas osobe upozoriti da vam se može dogoditi usporeni rad srca pa ćete uslijed toga osjetiti vrtoglavice, ali i moguće otežano disanje. Ukoliko vam se dogodi otežano disanje to dalje može imati za posljedicu oštećenje mozga jer mozak u tom slučaju neće primati dovoljno kisika.

Čak i prirodne tablete na bazi melatonina nisu baš sigurne jer znanstveno nije istraženo kako djeluje melatonin ako se koristiti u većim dozama no što su dnevno dopustive doze i to na dulje vrijeme. Cijene ovih tableta možete pronaći na online ljekarnama ili se raspitajte u lokalnim ljekarnama koje vam tablete mogu pomoći za spavanje, no možda je najbolje posavjetovati se sa svojim liječnikom.


Tagovi: