motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Svrbež kože na nogama – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Svrbež kože na nogama - uzrok, simptomi, liječenje

Svrbež kože na nogama – uzrok

Svrbež kože može biti veoma dosadna i iritantna pojava. Svatko od nas je barem jednom iskusio ovaj problem. Najčešće to bude prolazna pojava no u nekim situacijama to može biti prvi simptom koji ukazuje na ozbiljna problem. Koža je naš najveći organ te je to jedini organ koji je posve izložen prema svim vanjskim utjecajima. Stoga nije ni čudo što kožu može dohvatiti svakoja bolest ili stanje. Svrbež se može pojaviti na svakom dijelu tijela, pa tako se može pojaviti o svrbež kože na nogama. Postoje razni uzroci svrbeža kože, a oni su najčešće zbog suhe kože, promjene u krvi, alergena i alergijske reakcije, trudnoće, vode, hormona, injekcije, psihičkih bolesti i zbog maligne bolesti. No, ujedno uzrok za svrbež kože na nogama može biti zbog dermatitisa, osipa, infekcije kože, psorijaze, ciroze, žučnog kamenca, hepatitisa ili nekog vanjskog čimbenika. Bitno je da prepoznate simptome na vrijeme te pravovremeno krenete s tretiranjem.

Svrbež kože na nogama – simptomi

Najčešći simptomi koji vam upućuju na svrbež kože na nogama, osim očiglednog svrbeža kože su vam suhoća kože, ljuštenje kože, crvenilo i natečenost. Za mnogobrojna stanja su ovo najčešći simptomi. No, ako uz ove navedene simptome imate i druge simptome kao što su vam poteškoće kod disanja, gubitak tjelesne težine, povećana ili natečena žlijezda i žuta boja kože ili očiju, tada u tom slučaju morate pod hitno zatražiti liječničku pomoć. Također, ako već duže vrijeme imate svrbež kože na nogama i ništa vam ne pomaže u njegovom smanjenju, tada biste trebali isto posjetiti svojeg dermatologa kako bi vam preporučio najbolje rješenje. No, u većini slučajeva se radi o bezopasnim stanjima koje se mogu veoma lako riješiti od doma bez dodatne pomoći. Isto tako možete svrbež kože spriječiti na veoma lagan način. U nastavku ćemo vam otkriti kako možete sami se izliječiti od svrbeža kože te kako možete ovo stanje spriječiti ubuduće.

Svrbež kože na nogama – liječenje

Svrbež kože na nogama možete veoma lako i sami se riješiti ukoliko se ne radi o ozbiljnijem stanju. Ako je kod vas uzrok neka bolest ili je pak u pitanju dermatitis ili psorijaza, tada se za vas preporučujemo da posjetite svojeg doktorat kako bi vam napravio dijagnozu i preporučio vam posebnu kremu i lijekove za vaše stanje. No, za bezazlene slučajeve postoje razna prirodna rješenja kako da se riješite svrbeža kože! Prvo je da iscijedite dva limuna i s vatom nanesete sok od limuna na zahvaćena mjesta gdje imate svrbež kože na nogama. Samo ostavite da se sasuši te onda lagano isperite s mlakom vodom. Druga solucija vam je da dodate šalicu soda bikarbone u hladnu kupku i namočite se unutra pola sata te se potom lagano isperete. Na isti način možete napraviti s jabučnim octom gdje samo dodate dvije do tri šalice njega u mlaku vodu i namočite se na pola sata te se potom isperite i sasušite. Kako ubuduće spriječiti svrbež kože je da ne nosite preusku odjeću, da koristite nježne proizvode za kožu po mogućnosti da imaju prirodne sastojke, da se ne kupate u vrućoj vodi, da uvijek nakon tuširanja nanesete kremu ili losion i da koristite zaštitni faktor kada idete na sunce.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente